magada z uk łatwe nie jest, jak wszystko na poczatku ale jest łatwiejsze moim zdaniem od karmienia piersią, dlatego że nie musisz uważać na dietę, nie musisz "wisieć" z dzieckiem przy cycku nawet przez kilka godzin w pierwszym miesiacu i z reguły dzieci na piersi gorzej śpią w nocy - budzą się aby pociumkać z czułości, pobyć przy mamie. I wiadomo w pierwszych miesiącach karmienie piersią ogranicza mamę jeśli chodzi o wyjścia z domu!! poza tym zastoje pokarmu, zapalenia, nawały pokarmu, które mogą nas spotkać...brak intymności w łóżku, stosowanie wkładek laktacyjnych, problemy z biustonoszem, nie mozna ubrać sukienki bo trzeba mieć mozliwośc nakarmienia dziecka i dostania się do piersi, no chyba ze jakąś specjalną do karmienia lub rozciągliwą
nie pisząc już o cenach mleka modyfikowanego ...
Ale jak napisałam każda z nas ma prawo wyboru co jest dla niej i dziecka lepsze i korzystniejsze i ja nikogo w takim wyborze nie neguję. A dla dziecka najważniejsze jest zdrowie psychiczne i fizyczne mamy
Nullko GRATULACJE!!!!!!
AXARAI sliczna córcia I KOCHANA Masz rację w Polsce o wszystko w szpitalu się boich a powinno być że mamy od początku wybór i nikt tego nie kwestionuje, chciałabym aby można było powiedziec u nas. Karmię butelką bo tak chcę i to mój wybór, podaje smoczek, daję takie i takie jedzenie, ale póki co to niemożliwe. Zuza płakała całą noc w szpitalu bo nie miałam pokarmu na początku a oni nie chcieli jej dokarmić butlą!!!!
Daria współczuję sytuacji z mężem teraz i w takim momencie, ja też przez to przechodziłam i wiem jak jest ciężko jak od tej najważniejszej osoby nie otrzymujemy wsparcia
Mama życzę powodzenia w biznesie
Pirania Kaja już taka duża i jaka sliczna, zobacz jak ten czas leci....
I dla wszystkich buziaki
nie pisząc już o cenach mleka modyfikowanego ...
Ale jak napisałam każda z nas ma prawo wyboru co jest dla niej i dziecka lepsze i korzystniejsze i ja nikogo w takim wyborze nie neguję. A dla dziecka najważniejsze jest zdrowie psychiczne i fizyczne mamy
Nullko GRATULACJE!!!!!!
AXARAI sliczna córcia I KOCHANA Masz rację w Polsce o wszystko w szpitalu się boich a powinno być że mamy od początku wybór i nikt tego nie kwestionuje, chciałabym aby można było powiedziec u nas. Karmię butelką bo tak chcę i to mój wybór, podaje smoczek, daję takie i takie jedzenie, ale póki co to niemożliwe. Zuza płakała całą noc w szpitalu bo nie miałam pokarmu na początku a oni nie chcieli jej dokarmić butlą!!!!
Daria współczuję sytuacji z mężem teraz i w takim momencie, ja też przez to przechodziłam i wiem jak jest ciężko jak od tej najważniejszej osoby nie otrzymujemy wsparcia
Mama życzę powodzenia w biznesie
Pirania Kaja już taka duża i jaka sliczna, zobacz jak ten czas leci....
I dla wszystkich buziaki