reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam porannie:-)
Marcelino właśnie się inhaluje przed wyjściem do żłoba, więc wpadam na chwilkę...

pirania mam wizytkę na 18.45 ale pewnie wejdę dużo później, bo u mojej ginki zawsze poślizgi.. bo ona każdej pacjentce poświęca maksymalną ilość czasu.. kochana i co powiesz na moją temperaturę? szlag mnie trafia, jak to widzę.. fakt, jestem trochę przeziębiona, ale to chyba nie ma wpływu na to, że ona tak wysoko, mimo, że powinna być nisko :( czy CLO mogło wpłynać na temperaturę?

noemi cudny wykres, tempka w niebiosach, musiało się udać:-)

miłego dnia 4 all :tak:

reklama
Witajcie dziewczyny.

Ja z kawką w ręce w pracy i paczką chusteczek zaraz obok. Przeziębienie na maxa i o 13.00 idę do lekarza chyba jutro zrobię sobie wolne . Kurcze trzyma mnie to choróbsko że hej.

Ewcik, Nulka kciuki za wizyty dzisiejsze
Noemi oj będzie z tego dziewczynka :-)

Magda rozumiem Twój niepokój i obawy jak to będzie do narodzin synka. chciałoby się całą ciążę normalnie funkcjonować i na porodówkę z ulicy wskoczyć ( ale tak to chyba miały nasze babcie ) . Ja sama obie ciąże z przejściami i swoje wyleżałam także wiem jak trudno tym bardziej jak nie jest to pierwsze dzieciątko a pracy cała masa. Ale tak jak dziewczyny piszą . Z nami dasz radę. Zostały 3 miesiące. Roztaczaj wizje jak to będziecie wiosną i latem spędzać czas z dziewczynkami i z odchowanym już syneczkiem. :-). Damy radę.

Piranha Kaja przeurocza ach.... , A Krzysiu drzema była porządna . Mój Jasiu śpi raz dziennie około 3 h. No w żłobku mu się nie udaje i w związku z tym wieczorami bywa jak to powiedzieć delikatnie trudny :-)

Miłego dnia dziewczynki

Hello!

Ewcik
, znalazłam coś takiego:

Aha i jeszcze pytanie, czy z tego co sie orientujecie warto w cyklu z clo mierzyć tepmke? Bo ja zawsze do przed owu lub domniemaną owu miałam 36.1-36.3, a ostatnie kilka dni mam 36,4, 36,5...Czy clo zmienia ptc?

CLO podnosi temperaturę ale mierzy się ją normalnie cały czas tak jak zawsze bo nie o jej wysokość w cyklu chodzi tylko o to, czy będzie skok czy nie, możesz mieć w jednym miesiącu poziom niższy 36,1-36,3 a w kolejnym cyklu 36,7-36,8.

Trzymam kochana kciuki!!!

nullka
, czekam na same radosne wieści i fotkę Maleństwa!

Karola, po takiej drzemce zasnął dopiero o 23 ;-) Ale za to rano niespodzianka bo wstał bez płaczu i po cichutku przytuptał do mnie z konikiem (FISHER PRICE PRZYTULANKA KONIK MORSKI DWA KOLORY! (2632620412) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.) pod pachą :-) Swoją drogą ten konik to rewelacja, dostał go na roczek od siostry i do tej pory z nim śpi, nieziemsko go wycisza, zauważyłam, że Kaję również, chyba kupię jej różową wersję :-)

Kasiu, Noemi, cudne wykresy!!!

Ostatnia edycja:
witam z rańca!
Daria: jak by mi chłop tak powiedział, że to mój obowiązek na spacer wychodzić, bo on pracuje to by sam sobie prał, jedzenie gotował i sprzątał:) ale ja menda jestem, więc nie bierz przykładu, ale próbuj sie dogadać, bo to nie jest normalne, że sie tak twj m. zachowuje:(( 2,5 roku siedziałam z Misią i nie pracowałam - mój m. w pracy po 12h, ale codziennie Miśkę kąpał żebym odpoczęła i robi to do teraz,ja kąpie tylko jak z pracy wraca bardzo późno i kładę małą spać zanim przyjdzie, a w weekendy sprząta - odkurza, łazienkę pucuje.
Magda: dzięki kochana! mnie głowa często boli - tak mam odkąd pamiętam i w zasadzie pomagają mi tylko dwie rzeczy: ibuprofen i sen. W ciąży jak byłam z Misią o dziwo ani razu mnie głowa nie bolała - no, ale ciągle w ciąży być nie można;) Ja leżałam 4 miesiące przy Misi - miałam założony pesar na rozwierająca się szyjkę - pytałaś jak sobie radziliśmy... U mnie mama robiłam obiady, pakowała w takie woreczki i do zamrażalki ( przyjeżdżała raz na miesiąc, bo mieszka 200km dalej). Do tego jakieś gotowe frytki kupowaliśmy i obiadki były w 5 minut gotowe - tyle to wstawałam podgrzać. Zakupy - robiłam listę i m. jechał po pracy. A sprzątał w weekendy. Misia była pierwsza więc ja nie miałam problemu, że trzeba dziećmi się zająć, ale myślę co będzie w drugiej ciąży i nie wiem co to będzie jak znów mi będą kazać leżeć 4 miesiące - bez mamy się nie obędziemy pewnie. Super, że twoja chce pomóc i może przyjechać - dacie radę, a dziewczynki twoje są super dzielne i mądre! kiedy masz termin porodu?
nullka, Ewcik: kciuki za wasze dzisiejsze wizyty!
Truskaffka: mój bywa czasem domyślny a czasem zupełnie nie ;) ale większość facetów musi dostać dokładny instruktaż co i jak i wtedy robią - sami z siebie to rzadkość:tak:
noemi: ależ piękna tempka! super - czekamy na dobre wieści!
piranha: Kaja rośnie jak na drożdżach - fajne porównanie na zdjęciach:tak:
mama: biznes cię tak wciągnął czy woskowanie;P

dobra mam pamięć, ale krótką, idę robić śniadanko...odezwę się później

Piranha bardzo fajny ten konik morski. My z Jasiem od urodzenia używamy Cloud B ŚPIĄCA OWIECZKA Pozytywka BICIE SERCA 7303 (2641778719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Bardzo fajnie też jasia wycisza i sam sobie ją włącza jak już czas na sen. Ma swoje ulubione kawałki :-). I czasami słyszę , że się przebudził w nocy bo owca zaczyna szumieć a jasiu na drugi boczek i śpi dalej. Także super są takie uspakajaczo-wyciszacze dla dzieci także Kaji też oczywiście różowa wersja się należy :-).

261954_10151046819611931_976069298_n.jpg

Dzień Dobry:))))
Ja dziś pospalam:)))) Maciuś ma na 12 do szkoły a zatem....NIIIIGDZIEE NAM SIE NIE SPIESZYYYYY:)
Pogoda piekna, ciepło, choc wietrznie.
Maciuś czuje sie bardzo dobrze. Juz wczoraj nie bylo zadnych niespodzianek.
Jedynie zolądeczek go pobolewał.
Ja dostałam @...ale daje rade choć 2 h temu brzuch niezle bolał.

Wczoraj sie wypuścilam na "Sushi robienie" do mojej kolezanki..mieszka nieopodal, przyjechala tez moja siostra i tak sobie razxem zwijałysmy:))
pozniej byla pyszna babska kolacja i ploteczki:))))
Wracając do domu (godz 23) widzialysmy stado dzików!!!!!:szok::szok:
Zeby bylo ciekawie..kolo mojego domu!!!!!!
Sasiedzi mowili ze łazą ale ja nigdy nie widzialam.....Do wczoraj!!
Jesooo jakie to wielkie!!!
Jak bym jechala rowerem i zobaczyla to bym chyba zemdlała:-D

Piranho
ale Kajusia fajna...no i dziecko najgrzecznijesze- jak spi:-D
Kochana Jest!

Mama
Jak sie zaraz nie odezwiesz to lańsko murowane..i Koniec z naszym piciem kaw!:sorry:

Nulleczko
Kciukersy za wizyte!!!!
jest wszytsko dobrze!

Ewcik
i za Ciebie kciuczki:)))

Patrysiu

Skarbie wybierasz sie na ktg?
Jak u Ciebie "sprawa" stoi?

Hejka Dziewczyny !!!
Witam się w suuuper humorze :-) pochwalę sie wam a co dzisiaj jadę z siostrą na koncert J.Lo. hihihihihiihii jestem tak podekscytowana na maxa że buzia mi się śmieje cały czas aż policzki mnie bolą :-)

Magda dziękuję ale mój M nie jest ideałem bo takowych nie ma :tak: też ma wady i nie domaga w innych kwestiach akurat w tej jest super w innej mniej ale najważniejsze że się dogadujemy i staramy się pokojowo dogadywac w kwestiach w których nie idzie nam super :tak: w rodzinie najważniejsze jest spokój i bezpieczeństwo a najcenniejsza jest miłość i na szczęście razem chcemy mieć taką rodzinę i kierujemy się takimi zasadami jasne że są spięcia bo jak już pisałam ideałów nie ma ale grunt to rozmowa:happy2:
Miłego Dnia Dziewczynki !!!! Zaciskam kciukasy za wizyty, za ciąże przyszłe i obecne za temkę w niebiosach za szybkie porody za ciąże bez komplikacji i za wasze wszystkie marzenia :-)
Piranha Kaja przesłodka , cudna panienka :happy2:
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Czarodziejko babskie kolacyjki , pogaduchy też uwielbiam :-). A co do dzików temat jest mi znany. Kilka lat temu wybrałam się z moim tatą na grzyby. I nagle tato zniknął z pola widzenia a ja słyszę jakieś hałasy w zaroślach. No i krzaki się rozchylają i biegnie mama dzik z dziećmi dzikami :-D. Ale ja się wystraszyłam na szczęście stanęłam jak wryta a rodzinka dzików ominęła mnie łukiem.

Misia przyjemnego koncertu. Na pudelku ;-) doczytałam że J. Lo. już wylądowała wczoraj w Polsce wraz z bliźniakami.

reklama
Do góry