reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Noemi, teraz wykres wygląda przepięknie :tak: a jak się uda (&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&) to będziesz kolejnym dowodem na to, że odstęp od owulki nie ma znaczenia :-) A mierzyłaś pH tuż przed staraniami i po nich?

Mnie dziś Krzysiu zaskoczył. Od jakiegoś czasu musi mieć przy sobie i mamę i tatę jak gdzieś się wybieramy, jak nie ma jednego albo drugiego to jest lament ;-) Wybraliśmy się dziś z M i dzieciaczkami na zakupy, fotelik samochodowy z Kają stał w przedpokoju a M pakował Krzysia do samochodu, synek wtedy żałośnie zawołał "mama mama", ja wyszłam przed dom i podeszłam do samochodu mówiąc, że jestem (Kaja była wciąż w domu w przedpokoju) a Krzysiu wtedy żałośnie zawołał "Kaja Kaja" i musiałam się wrócić szybko po fotelik ...czyżby jednak rodziła się już jakaś więź? :-) Było to dla mnie strasznie miłe zaskoczenie bo sądziłam, że zazdrość zamieniła się w obojętność.

reklama
piranha słodziak Krzysiu :tak: Mati też miał taki okres że chciał jednocześnie mnie i D przy sobie :)
Natusia tak bardzo mocno trzymam kciuki żeby choróbska w końcu wam odpuściły...
nas do majstrowania malucha głównie Mati dopingował:-D więc słuchajcie synka ;) i zobaczysz będzie dobrze...jak człowiek za bardzo myśli, kombinuje to nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko...

Hello :-)

Juz jestem i tak naprawdę to marzy mi sie juz łóżko ;-)

Ale mam jeszcze pare rzeczy do zrobienia no i oczywiście musiałam do was zagladnac :-)

Martucha udanego wyjazdu i &&&&&&&&&& za staranka

Natusia a jakie masz problemy z twarzą? Bo powiem ci ze u mnie była tragedia :-0 Nie powiem, zawsze coś tam mi pojedynczego wyskakiwalo, ale ok. rok temu zaczęły mi sie pojawiać jakieś krostki z płynem. Oczywiście najpierw próbowałam leczyć sie na własna rękę, ale nic nie pomagało. Wkoncu na wakacjach, jak byliśmy w Pl poszłam do dermatologa i dostałam antybiotyk. Po miesięcznej kuracji problem zniknął. Do tego dostałam krem na dzień i zel na noc, które pomagają tez w leczeniu blizn. Także jak tylko znajdziesz wolna chwile to umów sie na wizytę do dermatologa bo samemu nie da sie poradzić z tym problemem. A i Zapomniałam napisać ze przed wizyta u lekarza byłam tez na mikrodermabrazji , bo myślałam ze to mi pomoże, ale te kosmetyczki same mi doradzily wizytę u dermatologa. I do dzisiaj jestem im wdzięczna ;-)

Piranha dziękuje za odpowiedz :-***
Niestety dziś tez miałam trochę tego brudnego sluzu. No ale zobaczymy jaka jutro będzie tempka

Patrysia szybkiego i bezbolesnego porodu życzę :-)

natusia, szok ja te choróbska Was męczą :-(, mogłyby już dać sobie na wstrzymanie. Dużo zdrówka dla Was! Ja czułam, że mnie gardło pobolewa przy przełykaniu, wypiłam mleko z czosnkiem i dziś już zdrowa jestem, odpukać ale mój organizm najczęściej dusi choróbska w zarodku (nie pamiętam już co to katar czy ostry ból gardła) więc przesyłam cały wór zdrowotnych fluidków! To prawda, że z kolejnym dzieckiem pojawią się kolejne zmartwienia ale i tak szalka z plusikami będzie dużo cięższa jak z minusikami ...i faktycznie im człowiek więcej myśli o tym tym gorzej i nigdy nie ma odpowiedniego momentu, zawsze będzie to coś. Skoro synek dopomina się o rodzeństwo to do dzieła :-), im szybciej tym lepiej dla ich wzajemnych relacji.

Truskafffka, a kiedy mu to przeszło? :-)

Magda, jak się dziś czujesz?

Mama
, jak mija wieczorek? :-)

Piranha mierzyłam ph i zawsze miałam ok 4,5 a jak raz miałam może niecałe 5 to zaaplikowałam sobie sylk pamietam było to kiedyś rano i tylko raz. Podczas staranek zawsze był sylk i gynoflor na noc i bardzo pilnowałam diety, piłam kefiry, mleko, colę light bezkofeinową i unikałam produktó zabronionych. Jedynie to odstępu nie zachowałam jeżeli owu była w 15dc. To staranka były w 14dc i 15 dc wieczorem a 16dc rano i wtedy rano nawet po starankach ph niskie było bo pamiętam chciałam gynoflor na dzień założyc ale nie było po co bo ph niskie, M też kawy, herbaty nie pił coli też nie tylko tą bezkofeinową i suplementy ładnie łykał

Ja dzis wyjechalam na zebranie po 15 to wrocilam o 19. A i tak Filipa pobierznie tylko obskoczylam.Wrocilam to lekcje Filipa bo nikt nie dopilnowal zeby zrobil.
A ja z tym brzuchem ledwo daje rade.
Wkurzylam sie na mame. Ja nie wiem kiedy ona w koncu zrozumie ze nie jest pepkiem swiata.Ona uwaza ze jej wszystko wolno bo jest starsza i schorowana.Szacunek szacunkiem ale my mamy pozwolic zeby na nas krzyczala lub zwracala nam uwage przy dzieciach.Tylko dlatego ze jest starsza.
Jak potem chlopcy maja nas szanowac.Szczegolnie ze sa coraz starsi coraz bardziej zbuntowani.

Marzycielka marzy o łóżku, pomarzyć dobra rzecz hihi :p słodkich snów :)
Piranha wiesz, szczerze przyznam że nie pamiętam. Raczej nie długo. Różnie to jest u dzieciaków, Mati lajtowo przechodził tą fazę, a np mamy koleżankę która płakała jak tylko mama i tata się od siebie i od niej za bardzo oddalili, nieźle to wygladało:-D ale też jej szybko przeszło ;)
Andziak jak mama takie akcje odwala to serio trzeba jej do rozsądku przemówić, nie ma prawa podważać waszego autorytetu...szacunek musi działać w obie strony...

mam trochę fotek z urodzinek Mateuszka :-)
Zapraszam jak macie ochotę ;-)

Ostatnia edycja:
Natusia dziękuję Słońce
Zarażaj się ;) wiesz doskonale że i ja miałam chwile zwątpienia, dołki przez te długie bezowualcyjne cykle...ale wierz mi, uda się ...może czasem trzeba trochę powalczyć o szczęście, ale dobrze wiesz że warto ;)

reklama
Dziewczynki, znalazłam zdjęcie usg z 12 tygodnia, zastanawiam się czy tam widać numba( nie wiem czy tak się to nazywa), a wam sprawdziły się prognozy co do płci z takich wczesnych zdjęć? Wiem, że tam chodzi o kąt ułożenia, ale tak oglądam na in garden te numby chłopczykowe i niektóre wyglądają jak dziewczynki.

Do góry