reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

jarzebinka- 77 to mój rocznik :-), trójke planuję zgromadzić do 35 roku...

zrobiłam dzis test nr 2 i kreska 2 x grubsza wyszła wiec na 99% nie ma pomyłki.@ nie ma więc raczej fasolkowy pewnik.
Chyba na bete nie pójde dzis, za to pójdę do gina po skierowanie i przynajmniej nie bede za to płacić...

brzuch mnie boli na maxa, nawet majtki mnie dziś cisną heheh...(podobno bezuciskowe są....) Nie miałam szans odpoczać, mój niejadek zrobil sajgon, a potem z nia latałam po placu zabaw i jak mi o 22 usneła to padłam z nią...

reklama
Pixella, gratulacje!!!
Jarzebinko, mam nadzieje, ze humorek pozostanie w takim stanie do wieczora! Ja tez wczoraj spedzilam polowe dnia na zakupach i bylam wykonczona tym upalem.Wspolczuje osobom pracujacym w takie dni w nieklimatyzowanych pomieszczeniach.
Beatko, wakacje wygladaja bardzo obiecujaco, bede trzymac kciuki:)
Ja z Madzia wymiotowalam cala ciaze, nawet w dzien porodu i nie moge powiedziec, ze byly to poranne nudnosci, bo "lapalo" mnie o roznych porach. Byc moze mialy na to wplyw moje problemy z refluksem? Poza tym mam bardzo wyczulony zmysl powonienia, a w ciazy wiadomo wszystko sie wyostrza... I mieso drobiowe bylo wtedy dla mnie zepsute, smierdzialo mi niesamowicie.
Medio, pozno sie Twojemu synkowi zaczynaja wakacje, czy szkole zaczyna tez pozniej, czy po prostu wolnego dzieciaki maja mniej niz w Pl?

Ostatnia edycja:
jarzebinka- 77 to mój rocznik :-), trójke planuję zgromadzić do 35 roku...

zrobiłam dzis test nr 2 i kreska 2 x grubsza wyszła wiec na 99% nie ma pomyłki.@ nie ma więc raczej fasolkowy pewnik.
Chyba na bete nie pójde dzis, za to pójdę do gina po skierowanie i przynajmniej nie bede za to płacić....

to witam w klubie '77 :tak::-D a ja chyba zostanę prz dwójce, chociaż nie mówię nie :tak: ja ma 4 rodzeństwa więc jest wesoło :tak::-D wszystko pewnie będzie zależało od warunków mieszkaniowych, a że jesteśmy na etapie poszukiwan własnego kata to się zobaczy jak to będzie :tak:a Ty teraz pracujesz ???

jarzebinka- niestety pracuję, Wika siedzi z babciami....ale po urodzeniu maluszka planuję pujsć na wychowawczy na 1-2 lata aż Wika nie pójdzie do przedszkola (babcie sobie z dwójka nie poradzą...).
A o własny kat walczyny, dlatego tez jestem w pracy :-( a nie z córcią, nie stać nas obecnie na nie pracowanie, za rok będzie juz troszke lepiej mam nadzieję i sytuacja sie zmieni.
dziś dostaniemy nowy wózek, do tej pory miałam używane przez kilkoro dzieci straszne graty trzeszczące, starałam sie o udział w ocenie produktów jednej firmie od 3 miesięcy i dzis sie udało....

A o własny kat walczyny, dlatego tez jestem w pracy :-( a nie z córcią, nie stać nas obecnie na nie pracowanie, za rok będzie juz troszke lepiej mam nadzieję i sytuacja sie zmieni.
dziś dostaniemy nowy wózek,

własny kąt - ale kredyt??? czy od miasta czy jeszcze inaczej:tak: teraz mieszkamyna wynajetym :tak: bo my to kredyt, dożywocie na 40 lat, ale innej opcji nie mamy, szans na żaden spadek ani od miasta, tymbardziej,że te komunalne mieszkania od miasta są w takim stanie i do remontu, że lepiej sobie domek kupic i mieć coś swojego :tak::-D:tak: i gratuluje wózka

.
Medio, pozno sie Twojemu synkowi zaczynaja wakacje, czy szkole zaczyna tez pozniej, czy po prostu wolnego dzieciaki maja mniej niz w Pl?
Wolego dzieci mają tu bardzo dużo, w październiku 2 tyd., na święta z 3, w lutym 2 tyg, na wielkanoc tez , w kwietniu 2 tyg. i jeszcze czasami dochodzi do tego jeden dzień wolny w tyg z okazji jaiś ich świąt.A wakacje od 20 lipca do 1 września.I trzeba dzieci odbierac i zaprowadzac do szkoły do 12 roku zycia, w praktyce do 10,jak widzę z obserwacji.

pixella 77 , Jarzebinka , witajcie o rok młodsze koleżanki :tak: Ja jestem z końca roku 1976 - więc ciut starsza :-) Jak szczęśliwie wszystko będzie do lutego to to będzie moje 3 i ostatnie dziecko .:tak: Pixella a ty załapiesz się na luty czy już marzec 2009???

reklama
asus- termin wychodzi mi na 3marzec ale z doswiadczenia wiem, że Wikę zaczełam rodzic oststniego dnia 37 tyg, więc myslę, ze w połowie lutego powinnam byc gotowa...
i ja i siostra urodziłysmy sie pod koniec 37 tyg.

jarzębinka- oczywiście chodzi mi o kredyt - mam na 35 lat wiec też prawie dożywocie, budujemy domek i może za rok sie przeprowadzimy, sprzedamy obecne malutkie mieszkanko i wykonczymy za to resztę...

Do góry