reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam serecznie!jestem nowa na forum, chociaz od jakiegos czasu podczytuje Was.Mamy juz trzyletnia corke i teraz chcielibysmy postarac sie o braciszka dla Malej.Potrzebuje rady, bo kompletnie zglupialam. Uzywalam testow owulacyjnych, wczoraj mialam pobolewanie jajnikow i wszystko wskazywalo na to, ze zbliza sie owulka, jednak kreski na tescie byly prawie identyczne, ale nie bylo odpowiedniego sluzu, wiec stwierdzilam, ze czekamy dalej. Cykle mam ostatnio 28-29dniowe. Dzis przed poludniem krecha byla juz wyrazniejsza od testowej i teraz nie wiem co robic... czekac do wieczora, czy moze lepiej do rana??? Boje sie przegapic odpowiedni moment, bo za tydzien wyjezdzam i nie wiem kiedy bedziemy mieli nastepna szanse...
Największą pewność daje monitoring owulacji-usg u ginka.

reklama
Ja za to nastawiłam się tez mocno na córcię, i teraz tez chcę szybko poznać plec , by jakoś się przetsawic psychicznie jak będzie chłopczyk.

to tak jak ja :tak::-D:tak:

pixella, mój to tez jest pierwszy starankowy cykl, ale ja chyba odwrotnie, chyba chciałabym aby ta kolejna @ jednak przyszła, jutro ide po wyniki ( po rezonansie wątroby) i niby jest OK, ale zawsze są jakieś obawy :tak:

qurcze ja chyba sama nie wiem już czego chcę????????? tylko patrząc z perspektywy zawsze coś jest nie tak,nie teraz, nie pora :no: więc trzeba zdać sie na los ( oczywiście troszkę mu pomóc) i tyle, co ma byc to będzie i kiedy ma być :tak::-D:laugh2:

kinga, witaj :tak: w kwesti tych testów to głównym ekspertem jest tutaj Dorotka, ale ona niestety rzadko teraz będzie zaglądała, bo sie wczasuje w PL :tak: ja nie mam o nich zielonego pojęcia

:-):-) Kinga jak są 2 krechy mocne, wyrazne tzn że owulka będzie za 24-36 godzin- więc do dzieła!!!! Co do śluzy kilka dziewczyn na forum wspomaga się wiesiołkiem to pomaga na śluz- bierzemy 2 razy 2 do owulacji, potem stop. Dlatego dodatkowo mierzymy temp.;-) POWODZENIA;-)

:happy2: Jarzębinko będzie dobrze, nie marudz tylko bierz się do roboty......:-D:laugh2::-D
Na 100% twoja wątroba ma się dobrze.....:-D:-D po co ten stres????? Trzeba działać, póki młode i piękne jesteśmy.....hahaha......:laugh2::laugh2::laugh2:

:happy: Medio może będzie córcia?????:laugh2::laugh2::laugh2: Ale by było fajnie, wkońcu dziewczynka by się urodziła. Bo jak narazie są 2 chłopaczki- chociaż staranka były na dziewczynkę.....:tak::tak::tak: zresztą i tak wszystko zapisane jest na górze.....:-D

Wiecie co- u nas cały czas wieje.....:baffled::baffled::baffled: normalnie porażka.
Byliśmy na działce zerwać truskawki tak na deser . Oskar jak zwykle na dworzu, najchętniej by tam spał, to tak na marginesie...:laugh2::laugh2::laugh2: Zresztą na naszym osiedlu jakoś cicho się zrobiło...:szok::szok: albo boją się wiatru albo już dzieciaki wyjechały na wczasy, kolonie itp.

:-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D :-D:-D:-D

Beatko, dziekuje!!! Chyba nie pozostaje mi nic innego, tylko cierpliwie czekac na mezusia z kolacja :)U nas wiatr ustal po burzy. Teraz swieci sloneczko, dlatego zmykam na spacerek.

A tak wogole, to w tej chwili jestem w gorach, dokladniej w Pieninach, ale za tydzien bede juz pisac ze Stanow. Mam nadzieje, ze za dwa tygodnie bede miala dobre wiesci [Uśmiech]

Beatko fanie Ci że sobie jedziesz na wycieczke i to do męża -super!:-)A jak tam wygląda sytuacja z jedzeniem, chodzicie do restauracji, czy jak?Będziesz miała dostęp do netu, bo smutno by nam było bez Ciebie.

Medio spokojnie, internet na statku jest. Szkoda że nie w kabinie S, tylko trzeba iść do kafejki....;-):-)
Jedzenie jest 1 klasa.
Jest taka samoobsługowa restauracja- raczej bar; otwarty od 6-00 do 23-00 i jest tam kuchnia świata, dania meksykańskie, włoskie, chińszczyzna itp.
Jest super 3 poziomowa restauracja, kelnerzy biegają w białych rękawiczkach i przez 2 godz. skaczą koło Ciebie. Jedzenie jest bezpłatne ale za lampkę wina płacisz 25$.
Mają też bar z pizzą, hot dogami, frytkami itp. otwarte do 21-00 nakładasz i jesz ile dasz rade. Jest tam dużo dzieci.
Jedzenie, wszystkie napoje, soki, lody, desery, cola, fanta jest bezpłatne.
S na drinki ma 50% zniżki.

czy wy tesz macie problemy z zalogowaniem sie na stronkę BB :szok: dotychczas wystarczyło,że otworzyłam kompa i bez logowania wchodziłam na stronke a dzisiaj za każdym razem musze sie logować :szok:

Beatko, och jak przyjemnie :tak: a za sam wasz pobyt bedziesz musiała cos zapłacić ???, a wogóle to urlop jak z bajki i trzymam kciuki aby jeszcze zakonczył sie II kreseczkowym sukcesem :tak::-D:tak:

a mam jeszcze pytanie - czy bóle owulacyjne to sa w momencie owulacji czy po ???

reklama
Jarzębinko ja mam bóle owulacyjne czasami 2 dni przed owulką i w owulację, po owulce STOP.
Też mam problemy z wejściem na BB, ile mi dziś postów pożarło- porażka. Też za każdym razem muszę się logować. Za pobyt płacimy symboliczną sumę.....;-)

Do góry