reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny,
niestety w weekend nie miałam czasu nic napisać, moje dziecko nie daje mi wolnego :-) jak siadam do kompa to ciagnie mnie za nogę i płacze....

beatko -naprawde przeczytałam wszystkie posty :-) ...

u mnie bez zmian, 28dc temp 37,0 juz 5 dzień, ból w jajnikach jak na @ więc chyba kicha tym razem. W tamtym miesiącu cykl miałam 28 dniowy ale to był ewenement bo przeważnie 29-30

dziewczyny jak oduczyć swoja mała od cyca, wykańcza mnie psychicznie ciagłymi szlochami i wymuszaniem bo przeciez nie jest głodna. Ja ją chce przytulac już bez cyca jak jest smutna, naprawde rozpacza jak jej nie dam, łzy jak grochy lecą, potrafi tak lamentować, że płaczemy z mężem razem z nią....

reklama
:laugh2::laugh2:witam poweekendowo !!!!

a i u nas wróciło lato, w sobote był juz całkiem , całkiem ale wietrznie nad wodą :szok:, ale niedziela była juz super plażowa :tak: plecy dzisiaj tylko lekko szczypią od nadmiaru słońca :tak::-D:laugh2:

a u mnie w tym cyklu staranka, będą tylko do owu, bo mąż wybywa na 4 dni na deleg, więc nic z tego :tak: ale to chyba na dziewczynkę ??? tak ??? :tak::-D:laugh2: więc poczekamy na efekt, a w środe ide po wynki, więc proszę zacisnąć kciuki .....:tak:

miłego :-):tak::-)

Jarzębinka
Sadze ze do owulki wystarczy...jesli ma być pozytywny efekt. Potem śluzik juz coraz slabszy na zajscie
Trzymam kciukaskizebyś dolączyla do grona mam zafasolkowanych
buźka
A na dziewczynkę to raczej 3,4 dni przed owu :)

Cześć

asus spoko, nie obraziłam się. Zresztą słońce jest tak słabe, że chyba raczej nic się nie stanie. Używam kremów z filtrem ,ale wiem że czasami i to nie pomoże.....;-);-);-)

pixella no to naczytałaś się......hahaha.... czasami piszemy o takich pierdołach ,że szok......;-);-);-) Co do cyca nie pomogę, karmiłam butelką.....;-)

Jarzębinko u nas już 3 razy padało, a raz tak porządnie. W drodze do sklepu niezle zmokneliśmy ....;-) Kciuki mam zaciśnięte i to mocno, a do owu to na dziewczynkę.....;-);-);-)

Medio witaj, jak samopoczucie??????

Dorota a ty co????? Miałaś wpadać.....;-)

Ewcia ....;-) miłego dnia.

jarzębinka- dodam jeszcze cos od siebie na temat płci - my mamy córeczkę, postaralismy się o nią 14/15 dc - tylko raz :-) bez zabezpieczenia (wtedy nie planowalismy dzidzi) a ja mam cykle tak jak piszę 28-30dni, ostatnio nadchodzącą owulke test pokazywał u mnie 16dc przypuśćmy że od dwóch kresek ma minac 12-24 h więc w 17 dc. Teraz czatuję na chłopca więc wtedy się też przytulalismy. Między 14 a 17 dc jest jakieś 3 dni i tyle też żeńskie plemniczki są w stanie przeczekać (a mesie juz chyba nie....)
beatko- owszem czsem piszecie o codziennych sprawach ale to chyba pozwala tak intensywnie nie mysleć, nie liczyć i sie nie zamartwiać, pozwala przetrwac ciężkie chwile. tak jest u mnie, dzis mnie od rana nawala brzuch ale dzieki forum jakos sie nie załamuję. 28 dni temu o tej godzinie już miałam @

pixella zobacz na początku pisałyśmy tylko o temp, bólu podbrzusza i testach. Teraz sobie piszemy o wszystkim i staramy się nie nakręcać.....;-) Piszemy o kupnie domku Jarzębinki, wyjezdzie Dorotki do kraju, dolegliwościach zdrowotnych asus, usg Medio, o egzaminach na prawo jazdy, o kredytach na zakup domu, i mase innych spraw nie związanych z nazwą wątku.....;-) Ale to chyba ma dobre strony.....;-) Tak mi się wydaje....;-)

beatko- ja zrobiłam prawo jazdy w styczniu, zdalam za 3 razem, miałam egzamin na bemowie, wspominam go jako najgorszy w życiu, bo trafiłam na sadystę, tak sie nie trzęsłam nawet przed obroną mgr jak na tym egzaminie.
a co do kredytów to hmm juz go mamy i z bólem spłacamy, zejdzie nam się do 65 roku życia, a wzielismy go własnie na budowę tego wymarzonego domku z ogródkiem... bo o domku i trójce dzieci oboje od dawna marzymy, chcę by nasze dzieciaczki miały psa, trawnik i duuużo miejsca, właśnie zbieram na mebelki do pokoju Wikulca ... pokoik dla drugiego i trzeciego gościa też zaplanowany.... ale na urządzenie ich jeszcze dłuuugo nas nie bedzie stać. mam nadzieję, że nowy gość bedzie sie uczył raczkować i stawiał pierwsze kroki już tam :-) a ja bedę mogła pójsc na wychowawczy.....

reklama
Ja czuję się już coraz lepiej:tak:, jakby mniej ciążowo, tylko apety jakby większy. Dziś wcięłam całą czekoladę milkę z orzechami:szok:, lubię owoce, kwaśnego nie jem-ogórki kiszone i kapusta, raczej nie:no:.Sądzę,że wtrafiliśmy w chłopca:-p, ale to się okaże 1 sierpnia na usg jak dzidzia zechce pokazać, bo w pierwszej ciąży mój synuś się lubił chować.
Cyckimi tez urosły sporo.
A my o naszego synka staraliśmy się serduszkując codziennie po 1-2 razy dziennie tak z 3 -4 dni przed owulką przez kolejne 5- 6 dni, więc trudno określić tu skuteczność jakiejś metody.:-p

Do góry