reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

...ja tak z doskoku...

Dziekuje bardzo Piranha:-). Ja z tych bardziej mniej pijacych hihihi, choc winko czerwone hmmm pychotka. No ale jak trzeba troszke odpuscic to i odpuszcze, choc mialam plana dzis wieczorkiem jedna lampeczke ;-)

Ja juz wzielam sie do pracy, szaleje w domku. Na razie jest lepiej, mala juz w PL i jedzie do babci. Przez telefon bardzo szczesliwa. Sis opowiadala ze w UK duzo pytan mojej zadawali, na zasadzie gdzie lecisz, a kto to jest z kim lecisz??? a gdzie chodzisz do szkoly...natomiast w PL witamy w Polsce. Mala szczesliwa a ja juz tez.

reklama
Kinga, ślicznie razem wyglądacie a synuś przystojniak, no ale po tak ładnej mamusi nie może być inaczej.

Kasiu, najważniejsze, że córka szczęśliwa i zadowolona! ...ale żeś mi smaka na winko zrobiła :-)

dzień dobry..
dzień jak codzień

Marylin ja miała cukrzycę ciążową i też mnie to kłucie wkurzało, z czasem jest lepiej, choć paluchy będą nieźle pokute...a
byłaś w poradni? ja dostałam tam całe menu...mam to jeszcze w domu, poszukam, mogę zeskanować i ci wyślę, tylko maila na pw wyślij :)
pogłaszcz brzuszek :) a chłopaki masz udane :D
Misia hehe no nad morzem masa boćków ,nasza ekipa mi już z tych boćków czworaczki wróżyła:-D
aaa a ja jechałam w środę do gin, to na polu widziałam boćka...tak jakoś mi się lżej zrobiło na ten widok :)
MissBella Sto lat Sto lat ...piękny wiek :)
hormony tylko uderzają ci do głowy ;)

Ewcik słońce, tak bym chciała zabrać już od Ciebie ten ból :(
trzymajcie się, jesteśmy z Tobą i Kingą
Kate ładny koloe taki cieplutki,
a chłopaki upaćkane rozkoszne :)
Kasia
cykl ładnie wygląda :)
Natusia Mati cieszy się na dzidziusia :) gada do brzuszka. pyta dlaczego ten brzuch taki mały, że dzidziuś mógłby szybciej rosnąć, całuje brzuszek .. :)
Kinga superaśni w av jesteście :)
Piranha super że niunia uśmiechy rozdaje :D i widzisz z dnia na dzień będzie coraz lżej, brzucholek wreszcie przestanie małą męczyć :)
Mama jak tam mój hamaczek? hihi
Noemi :) no i dobrze, wyluzujecie, pobawicie sie seksem i zobaczysz jak szybko ujrzysz dwie kreseczki. Na swoim przykładzie mogę zdecydowanie mówić, że psychika niezłe filge płata..
ja te moje hormony na uregulowanie cyklu miałam brać trzy miechy-brałam dwa, potem okazało się że w aptece mają brak, musiałabym czekać, a to by znaczyło że ciągłości brania nie mam...więc odpuściłam i pierwszy cykl bez hormonó przyniósł szczęśliwe zakończenie :) i Tobie z całego serca tego życzę :)
Wiadomo, że chcielibyśmy żeby wszystko było bardziej proste...no ale życie uczy pokory...

Miłego dnia!!!

dziewczynki proszę o szybka poradę czy niespełna dwuletnie dziecko moze miec chorobę lokomocyjna i co mu podac
moze byc lokomotiv albo aviomarin????

Tusia, jak najbardziej dwulatki mogą mieć chorobę lokomoyjną, chyba można podać Lokomotiv, Aviomarin z tego co się orientuję to raczej nie.

Synek mi zalał wodą klawiaturę i klawisz "c" nie działa :(, muszę go kopiować z jakiegoś tekstu i wklejać, masakra.

Piranha ja za bardzo poprostu chciałam i chcę dalej, ale już tak nie rozpaczam po wizycie jak we wtorek bo poprostu po CLO spodziewałam się innego efektu. Od jutra mam brać luteinę żebym dostała w miarę ludzkim terminie @ a czy luteina blokuje owulację bo różne opinie czytałam i sama nie wiem już co myśleć, wiesz co jak pękł to by chyba lekarz widział na USG staranka były to jak pękł to na marne nie poszło ale wątpie...Jak teraz dostanę @ to zaczynam anty i najprawdopodobniej zdecyduję się na jeden miesiąc stosowania potem odstawię i gdzieś od 10dc 1/4 bromka będę brać jak nie zajdę to idę do ginka i biorę tą femarę.

Taki mam plan Dziewczyny mam nadzieję, że udany a z działam dziewczynkowych dieta, gynoflor i sylk resztą się nie przejmuję nigdy nie pomyślałabym że stanie mi się to bardziej obojętne a teraz płeć zeszła na drugi plan...

Jeśli o testy owu chodzi to dajcie znać która z Was chce to wyślę niech służa innym:-)

Noemi, u Ewcik na monitoringu lekarka też nie widziała dominującego pęcherzyka i powiedziała, że owulacji nie było i nie będzie a w tym cyklu Ewcik zaszła w ciążę tak więc nie wierzyłabym do końca w to co mówi lekarz, tym bardziej, że wykres i test owulayjny mówią zupełnie coś odwrotnego. Luteina często nie blokuje owulki. Przepraszam, że tak lakonicznie ale do szału mnie te niedziałające "c" doprowadza, posty piszę 10 razy dłużej. Przy moich staraniach też kwestia płci zeszła na drugi plan i zależało mi już tylko po prostu na dziecku.

reklama
Noemi normalnie jakbym o sobie czytała :)
miałam tak samo, na początku planowania skupiałam się bardziej na tym kiedy jak współczyć "na dziewczynkę", potem życie dało mi kopa i pokazało że nie ma tak hop siup, cykle po 40-60 dni...brak owulacji ehh i choć ciężko było, musiałam wyluzować, przyjąć do wiadomości że tym razem dzieło stworzenia może nam dłużej zająć..
Naprawdę jestem przekonana że u Ciebie o blokadę psychiczną chodzi-już wtedy -chyba w poprzednim cyklu-jak czytałam Twoje posty, jakie ciśnienie było na działanie "teraz, a teraz nie" myślałam że może nie pójść tak kolorowo...sorki:sorry2:
a teraz jestem dobrej myśli :) uda się pewnie szybciej niż przypuszczasz

Do góry