reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Noemi, u Ewcik na monitoringu lekarka też nie widziała dominującego pęcherzyka i powiedziała, że owulacji nie było i nie będzie a w tym cyklu Ewcik zaszła w ciążę tak więc nie wierzyłabym do końca w to co mówi lekarz, tym bardziej, że wykres i test owulayjny mówią zupełnie coś odwrotnego. Luteina często nie blokuje owulki. Przepraszam, że tak lakonicznie ale do szału mnie te niedziałające "c" doprowadza, posty piszę 10 razy dłużej.

no właśnie

u mnie gin na usg też powiedział że pęcherzyka dominującego nie ma i nie powiem-chwile się zastanawiałam czy pęcherzyk pękł czy owulki nie było...
bo sobie przypomniałam, że u Mamy jak pęcherzyk już pękł to gin mówił że płyn widać, a u mnie nic nie powiedział...

no ale przyjęłam do siebie wersję optymistyczną, tempka wysoka utwierdziła że jednak owulka była...no i juuupiiii ;p

reklama
pirania ziółka zostały mi jeszcze z ostatniego razu, dosyć dużo ich zawsze wychodzi, jeśli się samemu mieszankę robi... wczoraj zaczęłam pić..testów nie będę robić, bo szkoda, ale zobaczymy, jak tempka sie zachowa. Kochana, ja zawsze wszystko strasznie mocno przeżywam, łatwo się wzruszam, jak na studiach czy w szkole egzamin miałam, to z nerwów spać nie mogłam, bo myślałam, że nic nie umiem, a zawsze 5 była lub 4 ;) no a teraz w tej sytuacji to już w ogóle.. myślę non stop, 24godziny na dobę.. staram się odwrócić uwagę, przesadziłam swoje storczyki, pranie zrobiłam, na zakupach byłam i nic-ciągle burza myśli..

kinga ładne zdjęcie, bardzo pozytywne :)

truskawcia niestety, sama muszę sobie z tym poradzić, jakoś uspokoić wewnętrznie.. czasem mam wrażenie, że nawet odychanie mnie boli, gdy przychodzą takie najgorsze myśli.. jedyne, co mnie pociesza, to wiara, że jak już ędzie światło zielone jeśli chodzi o staranka, to się uda.. bo jak tylko pomyślę, że mogłoy się nie udać, bo doła znowu łapię...

mama jak tam, nadal się relaksujecie? :) jakie plany na weekend?

noemi tak, jak Pirania pisze.. ja w tym cyklu, w którym zaszłam w ciążę miałam skok tempki, test wyszedł (+), a ginka powiedziała na usg, ze owu nie było i nie będzie, chyba, ze zdarzy się cud.. no i się zdarzył.. na krótko..

tusia na chorobę lokomocyjną pomaga zaklejenie plastrem pępka /to nie żart/

noemi pw

Czarodzieka ja dzis potrzebuje od ciebie tego wspanialego drinka..... moze to mi dzis pomoze????
Podaj skladniki na niego​
Kasiu prosze bardzo
stockholm-mojito.jpg

a sklad to: jasny rum ok 40 ml-Bacardi superior, kruszony lód, cukier brązowy, pół limonki, kilka listkow miety, troche wody gazowanej:))) Smacznego

Kończe dzisiaj 30 lat i mam jakiegoś doła i łzy w oczach. To chyba te ciążowe hormony tak działają bo nie wiem co się ze mną dzieje...
:cool:
Skarbie nie smutaj...jak to mowią" Zmiana Kodu, Trójka z przodu:)))"
nie wiesz ze najbardziej ponętne są 30-stki?:))))
Usmiechnij sie:)

Hejka!
Czarodziejko
, dzięki kochana, że pytasz. Córcia mnie dziś zaskoczyła bo bez cyca spała prawie 7 godzin! Coraz fajniejsza się robi, uśmiecha się i mniej płacze :-) ...i co było do tej pory dla mnie abstrakcją to potrafi w nocy zasnąć po prostu odłożona obok, leży sobie, oczka się kleja aż w końcu odpływa w krainę snów, z Krzysiem było to nierealne :-) ...żeby jeszcze w dzień dobrze spała ale niestety decybele wytwarzane przez braciszka skutecznie jej to utrudniają ;-)
Piranho
Bardzo sie ciesze. Zobaczysz wszystko ustabilizuje sie. Z kazdym miesiecem bedzie coraz porzyjemniej. Potem nie obejrzysz sie a dzieci beda sie razem bawic!!!!!!

pirania ziółka zostały mi jeszcze z ostatniego razu, dosyć dużo ich zawsze wychodzi, jeśli się samemu mieszankę robi... wczoraj zaczęłam pić..testów nie będę robić, bo szkoda, ale zobaczymy, jak tempka sie zachowa. Kochana, ja zawsze wszystko strasznie mocno przeżywam, łatwo się wzruszam, jak na studiach czy w szkole egzamin miałam, to z nerwów spać nie mogłam, bo myślałam, że nic nie umiem, a zawsze 5 była lub 4 ;) no a teraz w tej sytuacji to już w ogóle.. myślę non stop, 24godziny na dobę.. staram się odwrócić uwagę, przesadziłam swoje storczyki, pranie zrobiłam, na zakupach byłam i nic-ciągle burza myśli..
Skarbie bo tu najlepszym uzdrowicielem jest CZAS!!!
Jestes bardzo wrazliwa osobka stad tak bardzo to wszystko przezywasz...zreszta kto by nie przezywal..
sciskam Cie..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ńo a u nas jak zapowiadali tak burza przylazla...i cimno jest i slonka juz nie ma ..no ale chlodniej..

ooo właśnie miałam pytanie o storczyki już dawno zadać, mój fajnie kwitnie, ale mam wrażenie że w tej osłonce - w której go kupiłam-ma już mało miejsca i nie wiem co robić?
ta osłonka jest jeszcze wsadzona do doniczki przeźroczystej

Czarodziejko osz ty kusiecielko :p jak się spotykam z przyjaciółką to często sobie robimy (robiłyśmy hehe) tego drinka, pychota, delikatny, orzeźwiający...ostatnio ekipa właśnie sobie popijała to, a mnie...na pocieszenie zrobili wypasioną lemoniadę hehe

Ostatnia edycja:
ooo właśnie miałam pytanie o storczyki już dawno zadać, mój fajnie kwitnie, ale mam wrażenie że w tej osłonce - w której go kupiłam-ma już mało miejsca i nie wiem co robić?
ta osłonka jest jeszcze wsadzona do doniczki przeźroczystej

Czarodziejko osz ty kusiecielko :p jak się spotykam z przyjaciółką to często sobie robimy (robiłyśmy hehe) tego drinka, pychota, delikatny, orzeźwiający...ostatnio ekipa właśnie sobie popijała to, a mnie...na pocieszenie zrobili wypasioną lemoniadę hehe

storczyki lubią mieć ciasno, ale zaleca się / jesli podlewasz je kranówką/ przesadzać raz na rok. Musisz kupić w ogrodniczym te osłonki plastikowe, keramzyt /jako drenaż na dno/ i podłoże do storczyków. Wyjmujesz ze starej osłonki, usuwasz poprzyklejane do korzeni resztki podłoża czy też spagnum /taka gąbka, która często powoduje gnicie storczyków, a dają ją po to, by niby wilgoć trzymała/. obcinasz suche korzenie, moczysz troszkę w wodzie i wsadzasz do osłonki. Na dno dajesz keramzyt, wsadzasz storczyka i delikatnie wsypujesz podłoże. ;)

Kolejna pani psycholog stwierdzila schorzenie ze spektrum ZA na kolejna wizyte tez z Filipem No i kolejna stwierdzila bardzo prawdopodobne geny.O chlopcach tez wspominala.A cos w tym jest .Wiecie btlam juz tam wiele razy i duzo zaburzonych dzieci widzialam z autyzmem i ZA i wszyscy chlopcy.Jeszcze dziewczynki nie spotkalam.
Ja wiem ze nmoga pozostali bracia a nie musza ale w naszym.przypadku wg. pani doktor to geny.A nie u wszystkich dzieci tak jest.Mam sasiadke.Jej syn mocno zaburzony autystycznie corki zdrowe.TeraZ musze walczyc o warunki w szkole dla chlopakow.A tak normalnie to zwykli chlopcy.Tylko czasem niezrozumiale sie zachowuja.Mowia ze dzieci z autyzmem sa w swoim swiecie dzieci z ZA w naszym na swoich zasadach. A moi chlopcy maja tylko kilka cech tych schorzen zauwazalnych tak naprawde w duzej grupie jak przedszkole szkola

Ostatnia edycja:
Ewcik. normalnie jakbym o sobie czytała z tymi egzaminami :-D, miałam dokładnie tak samo, pokrewna duszyczka z Ciebie.

Andziak, podobno częstość występowania autyzmu u dziewczynek to 1:8 czyli 1 dziewczynka na 8 chłopców. Trzymam kciuki aby Twoi synkowie byli zdrowi.

Ostatnia edycja:
Ewcik :) dzięki wielkie, wydrukowałam sobie wszystko i będę działać ze storczykiem, a jest jakiś wskazany czas-pora roku do przesadzania?
Andziak &&&&& za chłopaków, żeby ZA nie utrudniało im życia ;)

Hej zrobiłam test owu i duuu..a druga kreska była cieniem ciania ledwo widoczna czyli owu nie ma może ja mam cykle bezowulacyjne :wściekła/y: dramat rozryczę się za chwileczke 18 dc i co ........
beznadzieja ja chyba muszę zopomnieć o kolejnej ciąży załamka!!!

reklama
czy uwierzycie ,że DOPIERO TERAZ od rana !!!! mam prąd !!!!
kpiny poprostu!!!!!
już odkurzanie czy pranie pal licho,ale lodówka!!!!!
:wściekła/y::wściekła/y:

i dopiero teraz mogłam lapka odpalić bo mi klękł..

kobietki jak któras miała do mnie jakieś pytania to proszę jeszcze raz napisać bo przeleciałam na szybko i już nie pamiętam a za sprzątanie muszę się brać :confused2:

w między czasie dostałam telefon od kumpeli ,która 1 lipca urodziła Adasia ,żeby wleciała zrobić jej henne brwi i rzęs z epilacją...
pojechałam 2 miejscowości dalej w deszczu:confused2: ale chociaz się nie nudziłam w domu bez kompa i prądu...
ponosiłam ,potuliłam ,nawąchałam się i ...JA CHCĘ DZIECKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Noemi a mówiła ginka ile kosztuje ta femara???
ja dopiero wypytam w środę.

jeryyy nic nie pamietam co przeczytałam ..

Do góry