Beatko przykro mi że to jeszcze nie tym razem. Podziwiam Cię za pogodne usposobienie i za to że z nie załamujesz się . Chciałabym mieć taką wiarę. Może panikuję ale jestem pewna że w tym cyklu u mnie też lipa , a jak nie uda mi się w czerwcu no góra w lipcu to ze względu na mój stan zdrowia ( nie mogę być w ciąży jak jest gorąco- nadciśnienie obrzęki problemy z cukrem itp) to muszę zawiesić moje starania aż do kwietnia 2009. Powiedz mi jakie jest twoje zdanie na mój przypadek. Usg w 16 dc - pęcherzyk 1.4-troszkę śluzu test ledwo widoczny- lekarz zaleca starania od 18 dc. W 17 dc brak śluzu test taki sam . w 18 dc brak śluzu test nic nie ciemniejszy . dziś to samo.W 16 dc bolał mnie brzuch ale skoro byłam po usg i lekarz kazał czekać no to czekałam i teraz się boję że za długo. Czy to możliwe że nie doszło do jajeczkowania ? w poniedziałek mam następne usg . Proszę Cię odpisz mi co o tym myślisz? ty już tak długo jesteś w temacie -poradź (cykle mam 30-37 dni)
reklama
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
Witam !!!
Beatko, :-):-):-) czyli czekamy na lipiec, trudno, ale główka do góry
Dorotka, to przyjemnej zabawy
Ewcia, tak zadbaj o męża jak trzeba
Medio, asus, K_asia, Kasia2005 przyjemnego dzionka :-)

Beatko, :-):-):-) czyli czekamy na lipiec, trudno, ale główka do góry

Dorotka, to przyjemnej zabawy

Ewcia, tak zadbaj o męża jak trzeba

Medio, asus, K_asia, Kasia2005 przyjemnego dzionka :-)

Asus znam się troszkę na temp, badanie szyjki wychodzi mi całkiem niezle- wiadomo czemu....;-), interpretacji śluzu nauczyła mnie Dorota27.
Widzę że chodzisz na monitorowanie cyklu, kompletnie się na tym nie znam na tych pęcherzykach. Robisz testy owulacyjne, piszesz że kreski były jaśniejsze czyli robisz tak długo aż zobaczysz 2 takie same. Czasami laski robią taki test 2 razy dziennie, może spróbuj też. Tu z naszego wątka żadna laska nie obserwowała swojego pęcherzyka, może na innym wątku któraś to robiła.
Jak nie uda mi się zajść w ciąże u męża, to w listopadzie chcę iść na takie monit. cyklu, nawet mąż powiedział że przebada swoje żołnierzyki- wyszło to od niego.
Asus a mierzysz temp.????? Bo wiesz dzięki niej, widzisz czy był skok i na tej podstawie widzisz czy była owulacja.
Ja zawsze myślałam że mam owulację 13-15dc a okazało się że mam 18dc. Piszesz że masz 30-37dniowe cykle, wiadomo że jak dłuższy cykl to owulacja jest pózniej. A stres, choroba, zmęczenie to wszystko może opóznić owulację .
Nieciekawie masz z tą chorobą, ale ze względu na stan zdrowia czasami warto staranka przełożyć na inny termin. Wiadomo czas ucieka, ale co zrobić- takie życie. Nie jest łatwo, ale płakać nie będziemy- prawda????
Dorotko ty się lepiej znasz, może troszkę powiesz co i jak Asus. Dorota wie jaki jest śluz nawet w czasie ciąży.....;-)
Widzę że chodzisz na monitorowanie cyklu, kompletnie się na tym nie znam na tych pęcherzykach. Robisz testy owulacyjne, piszesz że kreski były jaśniejsze czyli robisz tak długo aż zobaczysz 2 takie same. Czasami laski robią taki test 2 razy dziennie, może spróbuj też. Tu z naszego wątka żadna laska nie obserwowała swojego pęcherzyka, może na innym wątku któraś to robiła.
Jak nie uda mi się zajść w ciąże u męża, to w listopadzie chcę iść na takie monit. cyklu, nawet mąż powiedział że przebada swoje żołnierzyki- wyszło to od niego.
Asus a mierzysz temp.????? Bo wiesz dzięki niej, widzisz czy był skok i na tej podstawie widzisz czy była owulacja.
Ja zawsze myślałam że mam owulację 13-15dc a okazało się że mam 18dc. Piszesz że masz 30-37dniowe cykle, wiadomo że jak dłuższy cykl to owulacja jest pózniej. A stres, choroba, zmęczenie to wszystko może opóznić owulację .
Nieciekawie masz z tą chorobą, ale ze względu na stan zdrowia czasami warto staranka przełożyć na inny termin. Wiadomo czas ucieka, ale co zrobić- takie życie. Nie jest łatwo, ale płakać nie będziemy- prawda????
Dorotko ty się lepiej znasz, może troszkę powiesz co i jak Asus. Dorota wie jaki jest śluz nawet w czasie ciąży.....;-)
Dorota27
Mam dwóch łobuziaków ;)
Beatko widzę, ze mi autoreklamę robisz 
Asus na pęcherzykach to się nie za bardzo znam. Monitoringu nigdy nie miałam, ale skoro lekarz uznał, ze staranka później to znaczy, ze pęcherzyk był jeszcze za mały. Na podstawie śluzu i testów wychodzi na to, że owulacji mogło jeszcze nie być. Ale tempka powiedziałaby tu więcej, niestety ty jej nie mierzysz
.

Asus na pęcherzykach to się nie za bardzo znam. Monitoringu nigdy nie miałam, ale skoro lekarz uznał, ze staranka później to znaczy, ze pęcherzyk był jeszcze za mały. Na podstawie śluzu i testów wychodzi na to, że owulacji mogło jeszcze nie być. Ale tempka powiedziałaby tu więcej, niestety ty jej nie mierzysz

Witajcie Beatko i Dorotko . Staram się mierzyć ale mój mąż pracuje w piekarni (jest kierowcą ) i rano różnie wstaje . Jak mnie obudzi to lecę siusiu i to jest co dzień o innej godzinie . Dlatego nie wiem czy te tempki są wiarygodne . Dziś 20 dc i o 4.00 było 36.2:-( śluzu brak, brzuch już prawie wcale nie boli . Nie wiem co o tym myśleć . Podejrzewam że ten pęcherzyk wcale nie pękł i nie pęknie
w Poniedziałek po południu usg więc się dowiem . Proszę powiedzcie mi czy wiecie od jakiej wielkości pęcherzyki pękają bo różnie tu piszą ( od 1.9 do 24) Miłego dnia :-)

Medio
Fanka BB :)
Beatko szkoda,że @ przyszła myślałam,że się uda. Nadal zaciskam kciuki za lipiec.
Asus dawaj znać jak tam objawy i co wyszło na monitoringu.
;-)
Dorotko, Jarzębinko, Kasiu, Ewcia, pozdrawiam.
U mnie w miarę ok. mdłości znośnie, nadal na wieczór najsilniejsze.Apety mam na naleśniki, a tak wogóle to niewiele mi smakuje. Zauważyłam,że włosy mi o wiele wolniej rosnął
, i mam ciążowe bóle głowy, suchość w ustach.
Wczoraj teściowa dowiedziała się od mojej mamy,że jestem w ciąży, ponoć była bardzo zaskoczona, ciekawe, co powie mężowi jak zadzwoni do niej na dzień matki.
Jak kiedyś coś wspominaliśmy o drugim dziecku, to ona mówiła, po co nam ona ma dwoje i co z tego teraz ma...
A do mojego synka powiedziła,by nie chciał miec rodzeństwa, bo wtedy mama bardziej będzie kochać maleństwo od niego...
Takie gadki ma moja teściowa, często byle na przekór, więc...trochę sie boję jej reakcji i czy do mnie nie będzie coś marudzić jak przyjedziemy za te 2 tyg do Polski.
Asus dawaj znać jak tam objawy i co wyszło na monitoringu.

Dorotko, Jarzębinko, Kasiu, Ewcia, pozdrawiam.
U mnie w miarę ok. mdłości znośnie, nadal na wieczór najsilniejsze.Apety mam na naleśniki, a tak wogóle to niewiele mi smakuje. Zauważyłam,że włosy mi o wiele wolniej rosnął

Wczoraj teściowa dowiedziała się od mojej mamy,że jestem w ciąży, ponoć była bardzo zaskoczona, ciekawe, co powie mężowi jak zadzwoni do niej na dzień matki.
Jak kiedyś coś wspominaliśmy o drugim dziecku, to ona mówiła, po co nam ona ma dwoje i co z tego teraz ma...
A do mojego synka powiedziła,by nie chciał miec rodzeństwa, bo wtedy mama bardziej będzie kochać maleństwo od niego...

Takie gadki ma moja teściowa, często byle na przekór, więc...trochę sie boję jej reakcji i czy do mnie nie będzie coś marudzić jak przyjedziemy za te 2 tyg do Polski.

Cześć
Medio spokojnie, jak teściowa coś będzie marudzić to powiedz jej że to wasza sprawa i już.
Asus kurcze na tych pęcherzykach się nie znam, a macałaś sobie szyjkę???? Na poprawę śluzu laski z forum biorą Wiesiołek- my z Dorotą też brałyśmy i jest naprawdę super.
Medio spokojnie, jak teściowa coś będzie marudzić to powiedz jej że to wasza sprawa i już.
Asus kurcze na tych pęcherzykach się nie znam, a macałaś sobie szyjkę???? Na poprawę śluzu laski z forum biorą Wiesiołek- my z Dorotą też brałyśmy i jest naprawdę super.
Beatko nic sobie wymacać nie mogę bo nie umiem tego robić i nie znam się na tym . Wiesiołek spróbuje w następnym cyklu ale najpierw zapytam lekarza czy mi nie zaszkodzi. Może powinnam zrobić badanie hormonów . Pisał mi ktoś że mogę też dostać zastrzykPregnyl żeby pęcherzyk owulacyjny pękł . Popytam w poniedziałek . Muszę sobie pytania napisać na kartce bo pozapominam:-)
:-)

Dorota27
Mam dwóch łobuziaków ;)
Asus temp jest wiarygodna wyłącznie jak jest mierzona zawsze o tej samej porze
. Tak jak pisałam na pęcherzykach się nie znam. U ciebie bardzo niska temp, więc może jednak skoku jeszcze nie było
Medio teściową zgaś od razu jak zacznie sypać takimi testami
Beatko prawda jaki po wiesiołku miałyśmy poślizg

?
Lecę sobie zrobić pastę jajeczno-paprykową na krakersiki

Medio teściową zgaś od razu jak zacznie sypać takimi testami

Beatko prawda jaki po wiesiołku miałyśmy poślizg

Lecę sobie zrobić pastę jajeczno-paprykową na krakersiki

reklama
Podziel się: