reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam
dla znających się na wykresach pytanko >dobrze mam zaznaczoną granice wyzszych temp????????

pozdrawiam i miłego dnia????????

reklama
Lena boli....a co gorsze wciąż myslisz ile tamte dzieci miałby lat..czy był to syn czy córka....
najgorzej jest gdy "wybija" kolejna rocznica straty bo ten dzień na zawsze jest w głowie..
u mnie to 1 maja 2004-9t.c.
i 14 grudnia 2010-7t.c.

a Ty kochana działaj ,nie żałuj sobie przyjemności a my tu &&& pozaciskamy ,żeby córa z tego była:)
a jak bedzie synuś to tez będzie gites ;-)

mama przed Zuzią poroniłam w 8tc dokładnie w dniu moich 33 urodzin :( ale prezent
wiesz czasami trzeba przyjąć życie takim jakie jest, bez rozdrapywania, może Twoim powołaniem jest mieć 2 dzieci
moja księgowa miała dwóch chłopców i też zależało jej na 3 dziecku, pomimo braku zabezpieczenia i staraniach w trzecią ciąże nie zaszła:-(

a do Ciebie jak odpuścisz może sama przyjdzie .....

Pirania trzymam kciuki
niedługo z synkiem i córcią wyrobicie swój własny rytm i będzie już coraz lepiej

nie patrz na książkowe metody, spróbuj różnych metod usypiania tak abyś Ty teraz była wypoczęta - takie moje zdanie
ja usypiam w wózku lub w łóżku przy cycusiu :-D

Witam sobotnio! Wczoraj wieczorem mała nie chciała znów zasnąć na łóżku mimo, że była nieludzko zmęczona a ja znów poryczałam się jak bóbr, po wzięciu na ręce odpłynęła od razu, w nocy przy piersi też dobrze spała, nie za wesoło to na razie wygląda.

Noemi, trzymam z całych sił kciuki za dzisiejszy monitoring!

Patrysiu, dzięki kochana, spróbuję z tą koszulą.

Andziak, niskie pH trzeba utrzymać aż do samej owulki, bardzo ważne są podobno pierwsze 4 godziny po staraniach (niskie pH unieruchamia ogonki plemników z chromosomem Y) i należy w tym czasie co pół godziny sprawdzać pH i je korygować jeśli jest powyżej 5.

Lena, ja miałam podobne podejście, zastosowałam kilka tricków łatwych do zastosowania (żadnych irygacji czy pomiarów pH) i się udało, z drugiego synka też strasznie bym się cieszyła gdyż chłopcy są przekochani, miałabym ubranka i zabawki po synku a i może z bratem Krzysiu miałby lepszy kontakt jak z siostrą.

tusia, według mnie dobrze :tak:

monico, dzięki kochana, od razu się lżej na sercu robi jak się czyta takie słowa.

U nas świeci od rana słoneczko, może zabiorę dziś Kaję na pierwszy spacer ...oby nie była taka sama jak Krzysiu, który to nie cierpiał gondoli i strasznie płakał w głębokim wózku, spacery pokochał dopiero po przesiadce do spacerówki (kupiłam sobie legendarne, już od dawna nieprodukowane Peg Perego Atlantico :-)).

Mama, wiem, że nie chcesz już rozmawiać o starankach ale mi spokoju nie daje dlaczego Twoje ciąże się nie utrzymują (a jestem pewna, że w tym ostatnim cyklu to była ciąża i doszło do jej wczesnego poronienia, podobnie w tym cyklu, w którym obie z Gal miałyście cień kreski na teście). Podobno jedną z przyczyn hormonalnych powodującą poronienie samoistne jest zwiększone wydzielanie LH - hormonu luteinizującego, co ma niekorzystny wpływ na zapłodnienie, implantację i rozwój wczesnej ciąży. Także niewydolność ciałka żółtego i mała produkcja progesteronu (który przygotowuje błonę śluzową macicy do zagnieżdżenia zarodka i jego wczesny rozwój) mogą zaburzyć lub wręcz uniemożliwić zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej oraz wczesny rozwój ciąży. W obu przypadkach odstawiłaś w międzyczasie lutkę/dupka, może jednak Twój organizm produkuje za mało progesteronu skoro Twoje LH:FSH jest niskie jak u mnie i to odstawienie spowodowało nieutrzymanie się ciąży? Może jednak sprawdź kochana raz jeszcze LH, FSH i progesteron? Wyczytałam też, że w przypadku kolejnych trzech poronień należy wykonać badania genetyczne (kariotyp) rodziców i badanie poziomu przeciwciał antyfosfolipidowych u kobiety. Mam nadzieję, że nie gniewasz się, że poruszam ten temat kiedy chcesz już o tym zapomnieć ale spokoju mi to nie daje.

dzien dobry :-)

witaj Piranho. napewno wszystko sie ulozy pomyslnie tylko musisz w to uwierzyc :tak:
zycze udanego spacerku z dzieciaczkami ;-)

a do mnie wczoraj wieczorem wkoncu raczyla sie pojawic @ :tak:
to moj pierwszy w zyciu taki dlugi cykl :szok: zawsze 26, 27, 28.
brzuch mnie boli, pewnie dzisiaj bede miala fatalny dzien :-(

dziewczyny ja chyba odpuszczam sobie staranka narazie. musze zrobic przerwe w braniu suplementow. chociaz bardzo mam ochote :tak: ale jakos rozum mi podpowiada zeby sobie narazie odpoczac. moze to i dobrze mi zrobi.

za was wszystkie trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&& i mocno wierze ze i jak kiedys do was dolacze :tak:

Ja zastosowalam sie tylko do metody przed owu i obserwowalam sluz. Przytulanka odbyly sie dzien przed pojawieniem sie rozciagliwego sluzu:tak:

Poczytalam was po lepkach, ale juz musze leciec do pracy, bo bratowa czeka:-)
milego dnia;-)

Dziewczyny ja już jestem po wizycie, dzisiaj mam 10dc i w lewym jajniku mam 2 pęcherzyki ok 10mm, we wtorek lub środę idę znowu na monit. Teraz moje pytanie bo oczywiście po wizycie zaczęłam myśleć...W poprzednim cyklu miałam też owu z lewego jajnika czy to nic nieprawidłowego?Wiem że owu powinna być na przemian raz z jednego raz z drugiego i czy może być podwójna owu z jednego jajnika? Ostatnio jak byłam w 10dc to nic się nie działo a teraz lekarz kazał przyjść wcześniej i zaznaczył sobie te 2 pęcherzyki, więc bromek działa.

Tasha jeżeli chodzi o gynoflor to powiedział że można stosować w czasie staranek nawet by zalecał bo jest z hormonami także dalej będę stosować bo super na mnie działa.

Lenka, Piranha i reszta Dziewczyn dziękuję za kciuki:):-)

hej laski

za starajace sie &&&&&&&&&&&&&& i fluidki ciązowe przesyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ze mnie leci jak z mopsa i głowa mi peka

pirania wszystko jakos sie ułozy krzysiu musi sie przyzwyczaic do siostry i do nowej sytułacji

mi tez az tak bardzo nie zalezy na córci byle pablo miał rodzenstwo jak bedzie córka to super a jak chłopiec to tez fajnie

suplementów nie piote tem nie mierze ph nie sprawdzm
trzymam diete jako tako i staranka przed owu
zobaczymy czy cos z tego wyjdzie

miłego dnia laski

ja dzis botwinke na odiadek gotuje
ładny dzionek słoneczko swieci jak młody wstne zje to na spqcerek pojdziemy

tasha nie boj sie cc nie bedzie tak zle
kosmo a ty jak nadal w dwupaku?

reklama
Piranha, i jak tam po spacerku? Mi sie wydaje, że niunia najzwyczajniej w świecie potrzebuje mamusi, jej ciapła, chce słyszeć bijacego serduszka mamy itd... Na pewno słońce dasz sobie powolutku radę z tym...cieżko przy dwojce dzieciaczków ale my mocnoz aciskamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&& i zazdrościmy córuni:*

Marzycielko
, to witaj w klubie u mnie wczoraj też późnym wieczorem @ przylazła...ale się tego spodziewałam...
I może spróbuj jeszcze 1 lub 2 cykle? nie zostawiaj mnie samej;) hihi

Noemi,
może to szansa na bliźniaki?:) nie wiem kochana, na pewno ktoś doradzi, a ja Wam zazdroszcze tych globulek-one sa tylko na recepte???

kate
, no ulga jak nic, bo wiem, że mam prace na rok a co dalej to nie wiadomo wiesz w państwówkach nnie chcą tak dawac na stałe:-(

martika,
ale Ci zazdroszczę takieg wykresu!!!

Truskaffcia,
ty też dostałaś @?;((( aguśka ty też?;((

Mama, Truskafka, Ewcik, Patrysia, Lena, Czarodziejko i reszta jak week? U nas słonecznie, ale wieje.

Kupiłam teściowi prezent i tacie na dzień ojca a zaraz z młodym będziemy zdobić takie fajne krawaty(robiłam je z dziećmi z takiej miękkiej gąbeczki). I teraz poprzyklejamy kolorowe guziki, piórka itd;)

Do góry