reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Asus skoro masz problemy ze śluzem polecam wiesiołek w kapsułkach. Bierzesz dwie kapsułki dwa razy dziennie od poczatku cyklu aż do owulacji bądź skoku temp. Później nie wolno. NiaNia i Eni maja chłopców. Planowanie płci jak widać nie do końca jest pewne. Jesli celujesz w chłopaczka to najlepiej przytulać się w owulację. Możesz testowac testami owulacyjnymi zeby dowiedzieć się kiedy jest owulacja :tak:
Dorota27 No nie a tak celowały w dziewczynki. Jestem w szoku! no to klapa . Teraz już wiem że natury się nie przechytrzy . teraz mam 5 dc więc na wiesiołek chyba już za późno? odpisz proszę. Testy kupiłam już w poprzednim cyklu ale jak się okazuje po @ zaczęłam testować już po owulacji a były dwie ciemne krechy! Dlaczego?????????

reklama
Dorota27 No nie a tak celowały w dziewczynki. Jestem w szoku! no to klapa . Teraz już wiem że natury się nie przechytrzy . teraz mam 5 dc więc na wiesiołek chyba już za późno? odpisz proszę. Testy kupiłam już w poprzednim cyklu ale jak się okazuje po @ zaczęłam testować już po owulacji a były dwie ciemne krechy! Dlaczego?????????

Skoro to 5 dc to jeszcze możesz spróbować z wiesiołkiem, ale zarzywaj 3 razy po dwie kapsułki :tak:. Skoro masz cykle 30-paro dniowe to zapewne jesli wszystko u ciebie ok owulacja nastepuje u ciebie około 18-20 dc. Po owulacji trzecia część cyklu powinna trwać 12-16 dni. Czyli powiedzmy 32 dc minus 14 daje prawdopodobna owulację w 18 dc. Oczywiście jest to tylko przybliżone. Testuj owulacyjnymi od około 14 dc i czekaj aż dwie krechy będą tak samo mocne. Wówczas owulacja nastapi od tego momentu za 24-36 godz i wtedy sie przytulaj. Jak bedziesz się przytulać na kilka dni przed owulacją jest szansa na dziewczynkę. Tyle teorii, a w praktyce różnie to bywa ;-).

Asus to fakt natury nie da się oszukać, dlatego żadna z metod nie daje 100% pewności.

Dlatego ten watek zamienilysmy bardziej na plotkarski i odbiega od tematu.

dostalam antybiotyk AMOTAKS jest dla kobiet w ciazy, wiec jak sie okaze ze jestem to mi nie zaszkodzi.

Skoro to 5 dc to jeszcze możesz spróbować z wiesiołkiem, ale zarzywaj 3 razy po dwie kapsułki :tak:. Skoro masz cykle 30-paro dniowe to zapewne jesli wszystko u ciebie ok owulacja nastepuje u ciebie około 18-20 dc. Po owulacji trzecia część cyklu powinna trwać 12-16 dni. Czyli powiedzmy 32 dc minus 14 daje prawdopodobna owulację w 18 dc. Oczywiście jest to tylko przybliżone. Testuj owulacyjnymi od około 14 dc i czekaj aż dwie krechy będą tak samo mocne. Wówczas owulacja nastapi od tego momentu za 24-36 godz i wtedy sie przytulaj. Jak bedziesz się przytulać na kilka dni przed owulacją jest szansa na dziewczynkę. Tyle teorii, a w praktyce różnie to bywa ;-).
Dorota27 dziękuję za radę ale powiedz mi dlaczego po owulacji jeszcze przez kilka dni wychodzą mi II tak samo mocne. Czy to normalne? mam jeszcze jeden problem czytałam gdzieś że po owulacji temperatura ma być wyższa aż do miesiączki a u mnie już po 3-4 dniach spada na 36.6 czy to znaczy że mam problem z ciałkiem żółtym?
Beata kiedy robisz test ?

Dorota27 dziękuję za radę ale powiedz mi dlaczego po owulacji jeszcze przez kilka dni wychodzą mi II tak samo mocne. Czy to normalne? mam jeszcze jeden problem czytałam gdzieś że po owulacji temperatura ma być wyższa aż do miesiączki a u mnie już po 3-4 dniach spada na 36.6 czy to znaczy że mam problem z ciałkiem żółtym?
Beata kiedy robisz test ?

Asus myślę, że powinnaś się udać do ginekologa. Oba pytania skierowane do mnie wydaje mi się, że wymagają konsultacji lekarskiej. Niech cię wyslę na badania hormonów. Temp po owu powinna być wyższa niż te z przed skoku. Skoro nie jest możesz mieć za niski progesteron i zarodek się prawdopodobnie nie utrzyma. Nie pamiętam już zbyt dokładnie jak długo na testach wychodziły takie same krechy, Może któraś z dziewczyn sie wypowie na ten temat.

Hej wam....
ja w domu po korkach zkaupkach iw ogole
te zmnie dopadło chorobsko,,,,katarzysko,,no neiziemskie,,leci z nochala,,,az mnie juz nos boli od wycierania..

NONO Becia mediodobrze pisze,hihi

kasiu kurujta sie i na dworek bo tak fajnie ciepło..

pozdroo

reklama
Asus test zrobie 20 maja, no chyba ze nie wytrzymam i 18.

Dorota nudzi mi sie, facetow wywalilam na plac zabaw, w tv bida i na forum tez.

Ewcia witaj kobitko.....;-)

Do góry