reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja tam już nie dyskutuję o tym :) hehehe

każda z nas ma swoje podjecie i dobrze! każdy rodzic wie co robić i jak tłumaczyć swojemu dziecku :tak:

truskaffka dobrze piszesz!!! ;)

reklama
ja rozumiem ze czasami trzeba dziecko o cos spytac jakie ma zdanie ale w takim temacie w ktorym moze cos zdzialac a nie w np jakiej plci dziecko mi sie wydaje ze dziecko np nie ma jakis wymagan do plci tylko chce rodzenstwo a plec czuje dopiero w domu jak rodzice lamentuja ze np a znowu syn a znowu corka i ono dopiero wtedy czuje a tak to by mu to bylo obojetne bo by sie cieszylo ze bedzie rodzenstwo... niedlugo dojdzie do tego ze dziecko będzie miało więcej głosu w domu niz my i będzie musiało byc tak jak one chce :szok:

tak samo jak dziecko mowi ze czegos nie lubi a nawet nie sprubuje to skad moze wiedziec ze nie lubi a juz ma swoje zdanie ... a zazwyczaj tak jest jak uslyszy od kolegi albo rodzica ktory tez tego nie lubi to ono tez i tak samo jest z tym czy brat czy sostra uslyszalo ze mama chce corke a tu syn i jest smutna to dziecko tez bo chce mame pocieszyc ;/

a najśmieszniejsze jest to ze skoro syn a dziecko chce siostrę to co wywalić ??? jak teraz slychc duzo o tym w telewizji;/ mowi sie dziecku bedziesz mial rodzenstwo i juz koniec a co bedzie to zalezy od boga co da :)

Ostatnia edycja:
ale się nasze forum dzisiaj prawdziwie dyskusyjne zrobiło, no i fajnie.
Truskawko ale Wam to synek chyba najtrudniejsze zadanie postawił- starsze rodzeństwo:-)

Monico zdrówka dla córci :)))
wiesz -jak u mnie będzie teraz synek(jak zajdę hehe)- to też będzie Michał, a pierwszy tak jak u Ciebie to Mati:-D
Kinga :happy2::happy2::happy2: dzięki

a wiecie jakie życzenie miał przez długi czas Matik? nie ważne, brat/siostra...byleby...było STARSZE!!! To nam dopiero zapodał misję:-D

Truskawka dzięki a Michałki to super chłopaki, mój Misiek to wspaniały chłopczyk, a Mati to wszędzie go pełno :-), ruchliwy i przeciwieństwo Miśka, kochany pieszczoch

hej laski

pirania kcuki za cc

mama kciuki za jutraejsze testowanie

andzik wspólczuje ze synkowie tak zareagowali na brata

truskafka my tez seks i seks troche dieta i zobaczymy co z tego wyjdzie

kosmo przyjdzie pora to maluch pojawi sie na swiecie

a u nas oki
jestesm otepiała przez ta pogode za nic mi sie wziasc nie che
ciagle pada
miłego dnia wam zycze kobitki
pozniej zajrze do was :)

jestem ..zakupy zrobiłam ..w deszczu wszystko ,średnia przyjemność:baffled:

Czarodziejka- taaaaak,kaaaaawy:-p

Patrysiak ,Merylin dziękuję :))

Kinga a w życiu nie pisałam ,że będe testować w czwartek;-)
dzis mam dopiero 24d.c. wiec za wcześnie...
sikam w poniedziałek jak mnie nie zaleje w ndz.

Truskaffka no fotka Matika suuuuper!!!
szykuje się na piątek???:-D

Kosmo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&,żeby sie ruszyło:wściekła/y:już czas:tak:

ja nadal żadnych wieści od Piranii nie mam:sorry2:

ja rozumiem ze czasami trzeba dziecko o cos spytac jakie ma zdanie ale w takim temacie w ktorym moze cos zdzialac a nie w np jakiej plci dziecko mi sie wydaje ze dziecko np nie ma jakis wymagan do plci tylko chce rodzenstwo a plec czuje dopiero w domu jak rodzice lamentuja ze np a znowu syn a znowu corka i ono dopiero wtedy czuje a tak to by mu to bylo obojetne bo by sie cieszylo ze bedzie rodzenstwo... niedlugo dojdzie do tego ze dziecko będzie miało więcej głosu w domu niz my i będzie musiało byc tak jak one chce :szok:

tak samo jak dziecko mowi ze czegos nie lubi a nawet nie sprubuje to skad moze wiedziec ze nie lubi a juz ma swoje zdanie ... a zazwyczaj tak jest jak uslyszy od kolegi albo rodzica ktory tez tego nie lubi to ono tez i tak samo jest z tym czy brat czy sostra uslyszalo ze mama chce corke a tu syn i jest smutna to dziecko tez bo chce mame pocieszyc ;/

a najśmieszniejsze jest to ze skoro syn a dziecko chce siostrę to co wywalić ??? jak teraz slychc duzo o tym w telewizji;/ mowi sie dziecku bedziesz mial rodzenstwo i juz koniec a co bedzie to zalezy od boga co da :)

Dara Ty to pięknia podsumowałaś! :-) i o to własnie chodzi że Dzieci w tym temacie akurat zdania nie mają i nie powinny dyskutować i strzelać fochów.

Tak jak pisałam niżej dziecko chce siostre i koniec!!!! i co wtedy zrobić? no to jest własnie najśmieszniejsze hehehe
Fajnie że jest dyskusja! :)
ale śmieszne no..... z tymi dziećmi... że tak fo****ą o płeć. że są na nie! a potem jak sie pojawi to pewnie i tak zakochają się od razu.
ech..

Dobrze napisane!!! :tak:

Dara Ty to pięknia podsumowałaś! :-) i o to własnie chodzi że Dzieci w tym temacie akurat zdania nie mają i nie powinny dyskutować i strzelać fochów.

Tak jak pisałam niżej dziecko chce siostre i koniec!!!! i co wtedy zrobić? no to jest własnie najśmieszniejsze hehehe
Fajnie że jest dyskusja! :)
ale śmieszne no..... z tymi dziećmi... że tak fo****ą o płeć. że są na nie! a potem jak sie pojawi to pewnie i tak zakochają się od razu.
ech..

Dobrze napisane!!! :tak:

hehe, to tak jak rodzice. Czasami też strzelają focha jak płeć nie taka jak chcieli a jak się dziecko pojawia na swiecie to kochaja bezgranicznie.:-p

reklama
zgadzam sie z dziewczynami ze dziecko moze miec swoje preferencje i oczekiwania (jak to dziecko) ale to juz rola rodzicow (mam na mysli rozmowy, reakcje) zeby sprawili zeby dziecko nastawilo sie pozytywnie.
rozumiem ze takie duze dziecko moze juz byc niezadowolone i rozczarowane ze zamiast upragnioenj siostry byl brat ale nie wyobrazam sobe ze takie maly czlowiek nie przyjmuje do wiadomosci ze jest tak a nie inaczej.
andziak nie obras sie ale od czasu kiedy pierwszy raz dowiedzialas sie ze to moze byc synek piszesz same pesymistyczne posty, bije z nich ogrom smutku, czuje sie ze jestem zalamania.... Moze wlasnie w domu tez sie tak zachowujesz , dzieciaki to widza, czuja i dlatego nie chca zaakceptowac brata...

ja Ci powiem na swoim przykladzie- kiedy dowiedzialam sie ze to bedzie drugi synek a nie coreczka to swoim stanem, zachowaniem spowodowalam ze i moj maz ktory tak naprawde preferowal synka (corki chcial tylko ze wzgledu mnie , zebym w koncu poczula sie spelniona) zaczal zachowywac sie niesfojo, byl rozdrazniony, przygaszony, smutny... ). No udzielilo mu sie. Widzac zone w takim stanie sam byl rozczarowany, rozgoryczony i podlamany ( co dopiero dziecko ktore widzi rodzicow w takim stanie). dopiero jak ja przyjelam do wiadomosci fakt ze tak jest i nic tego nei zmieni, kiedy naprawde zaczelam czuc sie szczesliwa to i moja rodzinka zaczela byc bardziej szczesliwa:)
andziak zycze Ci zeby wszystko ulozylo sie tak , zbey cala Twoja rodzina byla szczesliwa, zeby nikt nie musial sie czuc rozczarowany i smutny.

ciekawe jak tam piranha?

Do góry