reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja tam już nie dyskutuję o tym :) hehehe

każda z nas ma swoje podjecie i dobrze! każdy rodzic wie co robić i jak tłumaczyć swojemu dziecku :tak:

truskaffka dobrze piszesz!!! ;)

reklama
ja rozumiem ze czasami trzeba dziecko o cos spytac jakie ma zdanie ale w takim temacie w ktorym moze cos zdzialac a nie w np jakiej plci dziecko mi sie wydaje ze dziecko np nie ma jakis wymagan do plci tylko chce rodzenstwo a plec czuje dopiero w domu jak rodzice lamentuja ze np a znowu syn a znowu corka i ono dopiero wtedy czuje a tak to by mu to bylo obojetne bo by sie cieszylo ze bedzie rodzenstwo... niedlugo dojdzie do tego ze dziecko będzie miało więcej głosu w domu niz my i będzie musiało byc tak jak one chce :szok:

tak samo jak dziecko mowi ze czegos nie lubi a nawet nie sprubuje to skad moze wiedziec ze nie lubi a juz ma swoje zdanie ... a zazwyczaj tak jest jak uslyszy od kolegi albo rodzica ktory tez tego nie lubi to ono tez i tak samo jest z tym czy brat czy sostra uslyszalo ze mama chce corke a tu syn i jest smutna to dziecko tez bo chce mame pocieszyc ;/

a najśmieszniejsze jest to ze skoro syn a dziecko chce siostrę to co wywalić ??? jak teraz slychc duzo o tym w telewizji;/ mowi sie dziecku bedziesz mial rodzenstwo i juz koniec a co bedzie to zalezy od boga co da :)

Ostatnia edycja:
ale się nasze forum dzisiaj prawdziwie dyskusyjne zrobiło, no i fajnie.
Truskawko ale Wam to synek chyba najtrudniejsze zadanie postawił- starsze rodzeństwo:-)

Monico zdrówka dla córci :)))
wiesz -jak u mnie będzie teraz synek(jak zajdę hehe)- to też będzie Michał, a pierwszy tak jak u Ciebie to Mati:-D
Kinga :happy2::happy2::happy2: dzięki

a wiecie jakie życzenie miał przez długi czas Matik? nie ważne, brat/siostra...byleby...było STARSZE!!! To nam dopiero zapodał misję:-D

Truskawka dzięki a Michałki to super chłopaki, mój Misiek to wspaniały chłopczyk, a Mati to wszędzie go pełno :-), ruchliwy i przeciwieństwo Miśka, kochany pieszczoch

hej laski

pirania kcuki za cc

mama kciuki za jutraejsze testowanie

andzik wspólczuje ze synkowie tak zareagowali na brata

truskafka my tez seks i seks troche dieta i zobaczymy co z tego wyjdzie

kosmo przyjdzie pora to maluch pojawi sie na swiecie

a u nas oki
jestesm otepiała przez ta pogode za nic mi sie wziasc nie che
ciagle pada
miłego dnia wam zycze kobitki
pozniej zajrze do was :)

jestem ..zakupy zrobiłam ..w deszczu wszystko ,średnia przyjemność:baffled:

Czarodziejka- taaaaak,kaaaaawy:-p

Patrysiak ,Merylin dziękuję :))

Kinga a w życiu nie pisałam ,że będe testować w czwartek;-)
dzis mam dopiero 24d.c. wiec za wcześnie...
sikam w poniedziałek jak mnie nie zaleje w ndz.

Truskaffka no fotka Matika suuuuper!!!
szykuje się na piątek???:-D

Kosmo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&,żeby sie ruszyło:wściekła/y:już czas:tak:

ja nadal żadnych wieści od Piranii nie mam:sorry2:

ja rozumiem ze czasami trzeba dziecko o cos spytac jakie ma zdanie ale w takim temacie w ktorym moze cos zdzialac a nie w np jakiej plci dziecko mi sie wydaje ze dziecko np nie ma jakis wymagan do plci tylko chce rodzenstwo a plec czuje dopiero w domu jak rodzice lamentuja ze np a znowu syn a znowu corka i ono dopiero wtedy czuje a tak to by mu to bylo obojetne bo by sie cieszylo ze bedzie rodzenstwo... niedlugo dojdzie do tego ze dziecko będzie miało więcej głosu w domu niz my i będzie musiało byc tak jak one chce :szok:

tak samo jak dziecko mowi ze czegos nie lubi a nawet nie sprubuje to skad moze wiedziec ze nie lubi a juz ma swoje zdanie ... a zazwyczaj tak jest jak uslyszy od kolegi albo rodzica ktory tez tego nie lubi to ono tez i tak samo jest z tym czy brat czy sostra uslyszalo ze mama chce corke a tu syn i jest smutna to dziecko tez bo chce mame pocieszyc ;/

a najśmieszniejsze jest to ze skoro syn a dziecko chce siostrę to co wywalić ??? jak teraz slychc duzo o tym w telewizji;/ mowi sie dziecku bedziesz mial rodzenstwo i juz koniec a co bedzie to zalezy od boga co da :)

Dara Ty to pięknia podsumowałaś! :-) i o to własnie chodzi że Dzieci w tym temacie akurat zdania nie mają i nie powinny dyskutować i strzelać fochów.

Tak jak pisałam niżej dziecko chce siostre i koniec!!!! i co wtedy zrobić? no to jest własnie najśmieszniejsze hehehe
Fajnie że jest dyskusja! :)
ale śmieszne no..... z tymi dziećmi... że tak fo****ą o płeć. że są na nie! a potem jak sie pojawi to pewnie i tak zakochają się od razu.
ech..

Dobrze napisane!!! :tak:

Dara Ty to pięknia podsumowałaś! :-) i o to własnie chodzi że Dzieci w tym temacie akurat zdania nie mają i nie powinny dyskutować i strzelać fochów.

Tak jak pisałam niżej dziecko chce siostre i koniec!!!! i co wtedy zrobić? no to jest własnie najśmieszniejsze hehehe
Fajnie że jest dyskusja! :)
ale śmieszne no..... z tymi dziećmi... że tak fo****ą o płeć. że są na nie! a potem jak sie pojawi to pewnie i tak zakochają się od razu.
ech..

Dobrze napisane!!! :tak:

hehe, to tak jak rodzice. Czasami też strzelają focha jak płeć nie taka jak chcieli a jak się dziecko pojawia na swiecie to kochaja bezgranicznie.:-p

reklama
zgadzam sie z dziewczynami ze dziecko moze miec swoje preferencje i oczekiwania (jak to dziecko) ale to juz rola rodzicow (mam na mysli rozmowy, reakcje) zeby sprawili zeby dziecko nastawilo sie pozytywnie.
rozumiem ze takie duze dziecko moze juz byc niezadowolone i rozczarowane ze zamiast upragnioenj siostry byl brat ale nie wyobrazam sobe ze takie maly czlowiek nie przyjmuje do wiadomosci ze jest tak a nie inaczej.
andziak nie obras sie ale od czasu kiedy pierwszy raz dowiedzialas sie ze to moze byc synek piszesz same pesymistyczne posty, bije z nich ogrom smutku, czuje sie ze jestem zalamania.... Moze wlasnie w domu tez sie tak zachowujesz , dzieciaki to widza, czuja i dlatego nie chca zaakceptowac brata...

ja Ci powiem na swoim przykladzie- kiedy dowiedzialam sie ze to bedzie drugi synek a nie coreczka to swoim stanem, zachowaniem spowodowalam ze i moj maz ktory tak naprawde preferowal synka (corki chcial tylko ze wzgledu mnie , zebym w koncu poczula sie spelniona) zaczal zachowywac sie niesfojo, byl rozdrazniony, przygaszony, smutny... ). No udzielilo mu sie. Widzac zone w takim stanie sam byl rozczarowany, rozgoryczony i podlamany ( co dopiero dziecko ktore widzi rodzicow w takim stanie). dopiero jak ja przyjelam do wiadomosci fakt ze tak jest i nic tego nei zmieni, kiedy naprawde zaczelam czuc sie szczesliwa to i moja rodzinka zaczela byc bardziej szczesliwa:)
andziak zycze Ci zeby wszystko ulozylo sie tak , zbey cala Twoja rodzina byla szczesliwa, zeby nikt nie musial sie czuc rozczarowany i smutny.

ciekawe jak tam piranha?

Do góry