reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć kobietki

Kilka dni bez forum (długi weekend bez kompa, wczoraj jakiś koszmarie zabiegany dzień...), więc nie nadrobię niestety. Ale zawsze trzymam za Was kciuki i jestem ciekawa jak się macie. Czy ktoś będzie testował???

My zaczęliśmy staranka, mimo że nie trzymam diety rygorystycznie - po pierwsze, jestem cały dzień poza domem, nie mam czasu na szczegółową analizę zawartości mojego talerza (ok, jak mam wybór, biorę makaron lub rybę zamiast steka). Po drugie, powiedziałam sobie, że nie dam się zwariować. Coś tam robię (jem więcej nabiału, łykam suplementy i robię testy owu), żeby nie żałować, że nie zrobiłam nic. Ale najbardziej ze wszystkiego boję się własnego rozczarowania, jeśli nie wyjdzie to, co sobie wymyśliliśmy. Albo że nie wyjdzie w ogóle nic, jeśli się zepniemy i nastawimy na córkę. Będzie co będzie, i tak w rzeczywistości nie da się tego "wystarać", a jedynie zwiększyć szanse. Więc luuuuuuuuuuz. Nasz synek jest taki słodki i kochany, ważne żeby miał towarzystwo.

Niedawno sobie policzyłam, że nasz urwis został poczęty w jakimś dziwnym momencie cyklu, chyba 17 dc? Chcieliśmy, ale bez stresu i wyszło. Zobaczymy jak będzie teraz> Na razie testy owu negatywne (słaba druga krecha)

Mama
, wielkie kciukasyyyyyyy! Fajnie by było, gdybyś była pierwszą "marcówką"

Andziak, strasznie mi przykro, że dzieciaki tak to odbierają. W pewnym sensie rozumiem i Ciebie, w końcu próbowałaś naprawdę cierpliwie... Ale co zrobić, przecież "byle zdrowe" to nie pusta formułka, bo mam wśród znajomych i chore - i to jest prawdziwy krzyż pański. Życzę Ci zdrowego i żeby nigdy nie odczuł z żadnej strony, że przecież miał być dziewczynką:no: Buziaki Kochana, trzymaj się i kochaj mocno

Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
Jednak remis, ale i to dobre:-D Boże, ale u nas kino domowe chyba u sasiadów było słychac no i moje krzyki:-D, dobrze , że M nie emocjonuje siię tak przy kazdym meczu a jest fanem pilki noznej b bym zwariowala:tak:i ciągle mówił: jej nie derwuj się, kochanie spokojnie... :)) ale się nie da spokojnie:-D

Marzycielko, nie pamietam moich nazwy, ale tez mam chyba te co ty, ale ja mam z llegro po1zł sztuka takie zielone bo mialam inne i złe wyniki wychdzily, ale mi sie juz koncza;//

Ewcik
Tulę;***********

Truskaffcia, no M juz czeka:-D<Z resztą jak zawsze;-)>

kociatka, a mierzysz tempkę i prowadzisz obserwację żebyśmy mogły zobaczyc wykresik?&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśniete

Andziak....Bedzie dobrze Słońce;*

Noemi, ja tez mam 5ph ok 5,5 zapodalam sylk zaraz zob czy zadzialal.... ja nie wiem co jem ze mi tak podnosi..hmm chyba, że czereśnie? nie wiem sama...

No i gardło mi wysiada, co roku mam zap.krtani ale tak koniec maja a w tym roku juz sie cieszylam, że bedzie oki ale czuję, że coś mmnie łapie..;//

Dobranoc;*************

Noemi, ja bym chyba nie serwowała M Licorice Root nie znając parametrów jego plemników ...bo jeśli są kiepskie to LR jeszcze bardziej je pogorszy co może spowodować niemożność zajścia w ciążę.

Ewcik, a płynu w zatoce Douglasa też nie było? Ginka, która nie wierzy w testy i temperaturę to chyba dość rzadki przypadek :-D Super kochana, że lekarka przepisała Ci CLO! Zazwyczaj przy CLO stosowanym od 3 do 7 dc owulacja występuje w 14-15 dc, nie jest to jednak regułą i do owulki może dojść np. wcześniej. A może owulka w obecnym cyklu jeszcze będzie? A w których dniach cyklu miałaś owulację w ostatnich cyklach? Głowa do góry kochana! Pewnie owulka jeszcze w tym cyklu będzie a jeśli nie to CLO daje duże nadzieje na kolejny cykl i MUSI się udać, będę Ci z całego serca kibicować!

Mama, jutro wcześnie wstaję i od samego rana trzymam kciuki ...a jak wrócę ze szpitalnej wizyty to liczę na śliczną tempkę na Twoim wykresie! :-)

Edi, witaj, wszelkie nówki mile widziane! :-)

ladies, dzięki za linka, wszystkie tego rodzaju ciekawostki kolekcjonuję i zapisuję :-) Wynika z tego, że w ciąży szkodzi i niedobór i nadmiar B6 ...zresztą zazwyczaj przecież tak właśnie jest :-D Na szczęście B-Complex należy brać tylko do pozytywnego testu ciążowego a potem odstawić (taking B6 before conception can improve both the chance of conception and the health of the pregnancy - czyli przyjmowanie witaminy B6 przed zapłodnieniem może zwiększyć szanse na zajście w ciążę oraz szansę, że ta ciąża będzie zdrowa), w tym artykule jest o stosowaniu dużych dawek B6 do 12 tygodnia ciąży (niektóre dziewczyny nie odstawiają B-Complexu w ciąży ale ja tam wolałam go zamienić na witaminki ciążowe i widzę, że dobrze zrobiłam :tak: ...ja to z gatunku panikar jestem ;-)).

Ollena, widzę, że Twoja córeczka pod względem spania przypomina bardzo mojego Krzysia z czasów niemowlęcych więc doskonale Ciebie rozumiem.

Ja coś dziś czuję się jak zombie, jestem potwornie śpiąca i nogi mam jak z waty, chyba dziś pójdę spać trochę wcześniej jak o 2 ;-) Wyniki wyszły mi dobre poza układem krzepnięcia, który jeszcze bardziej się pogorszył (za duża krzepliwość krwi), jejku, mam nadzieję, że nie dostanę jakiegoś zatoru po tym CC, tfu, tfu! Dobrej nocki dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Mama, WOW, nie na darmo bolą mnie mięśnie kciuków :-D ale było watro! ...a że wygląda to obiecująco (w ogóle strasznie książkowy ten Twój wykresik :tak:) to Ty już dobrze o tym wiesz :-D, strasznie się cieszę, że zdążyłam nacieszyć oczy takim wykresikiem przed wizytą w szpitalu :-) Jeśli tempka rośnie poimplantacyjnie to pojutrze na pewno coś wyjdzie na teście 10 mIU/ml (ja bym testowała przed poniedziałkiem żeby wiedzieć czy odstawiać lutkę, przy tak pięknym wykresie bałabym się ją odstawić bez testu) ...a że być może Kaja będzie wtedy już na świecie to coś mi się wydaje, że Pola po prostu chciała wskoczyć na jej miejsce :-D

Dziewczyny, miłego dzionka dla Was i trzymajcie kciuki za moją wizytę (mam być w szpitalu przed 10-tą). We Wrocku szaro, ponuro i deszczowo, pogoda nie nastraja optymistycznie.

czolem dziewczynki
best33_%28www.e-gify.pl%29.gif

coffee_steaming_md_wht.gif
popijam i nadrobilam wszystkie stronmki, wow... duzo bylo.

Truskafffka
dziekuje za
384.gif
, tak slicznie swieci... jestes kochana
Piranha, Kosmo ... jak ten czas szybciutko zlecial, &&&&&&& za szybki porod, zycze abyscie mialy czas i sile szybciutko do nas wrocic
Ollena, Jagienka sliczniutkie sa wasze dziewczynki, buziaczki dla nich
Ewciki bedzie dobrze, zobaczysz :biggrin2: Zazdroszcze, pozytywnie, tak wspanialej ginki
Mama super, super, tempka idzie w gore,
best44_%28www.e-gify.pl%29.gif
za ponioedzialek
edi witaj :biggrin2:
Miss Bella widzialam twoj wykres, i mam pytanko... najpierw bralas duphaston 1x1, a od pozytywnego testu ciazowego zaczelas brac 2x1, sama taka decyzje podjelas czy mialas wskazania od ginki???? Jak dlugo bralas dupka 2x1???? :biggrin2:

Marzycielka, Kinga, Misia, Daria, Tusia, Tasha, Andziak, Natusia, Ladies, Patrysia, kate, Neomi, Czarodziejka i inne dziewczyny.... zycze milego dnia i duzo samych pozytywnych &&&&&&&

Gal mam nadzieje ze czasami wpadasz aby tylko poczytac, tak wiec wielkie buziaki dla ciebie

Hejka dziewczyny mama zaciskam z całych sił &&&&&& za pozostałe też oczywiście a u mnie cisza jak na razie :-) więc czekam jeszcze :-)

reklama
Do góry