reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
andziak musisz powiedziec dzieciakom ze bedzie synek i ze bardzo sie z tego faktu cieszycie. napewno jak chlopcy widza wiecznie smutna i niezadowolona mame oraz podminowanego tate to nie maja powodu do radosci. jestem pewna ze jak zobacza ze mama jest szczesliwa ze bedzie miala kolejnego synka to im rowniez sie to udzieli:tak:

ewcik przytulam mocno. a wiesz ze ja w pierwszym cyklu staran z pierwszym synkiem poszlam do gina tez wlasnie ok 20dc bo testy owulacyjne caly cykl wychodzily negatywne, no i chcialam sprawdzic co sie dzieje. lekarz zrobil usg i stwierdzil ze to cykl bezowulacyjny bo zadnego pecherzyka nie widzi, ciazy tez nie widzi.... Kazal wrocic do domu, wyluzowac, nie robic zadnych testow owulacyjnych , isc na zywiol i czekac!!!!! nawet nie wiesz jakie bylo moje zdziwienie jak TEN cykl skonczyl sie II tlustymi kreskami na tescie ciazowym:szok:
moze u Ciebie juz pecherzykl pekl i wlasnie dlatego go nie widac- tak jak u mnie to bylo?

Z ta siostra czy bratem to nie yak /Bo oni juz przed ciaza o siostrze mowili.I tak jakby nie docieralo do nich ze moze byc inaczej.My im wlasnie mowimy ze bardzo z braciszka bedziemy sie cieszyc.A oni swoje.Tak samo bylo jak kuba mial sie urodzic.

a moj starszy syn jak bylam w drugiej ciazy to tez chcial siostre, ale to dlatego ze ja ciagle mowilam o dziewczynce i chyba go nakrecialam :tak:
za to teraz jak czasmi go pytam czy chcialby jeszcze siostre no bo brata juz ma to jak na zlosc chce drugiego brata i mowi mi ze bede miala trzeciego syna :szok: takie dowcipne te dzieciaki czasami :-D

Dziekuje dziewczyny za komplementy skierowane w kierunku Mici mojej :-)
Imie wybralam w sumie ja, mm nie zgadzal sie na zadne a wiedzielismy ze ma byc na drugie Anna, wiec wypisalam mu wszystkie propozycje i wybral Mia Anna choc wczesniej mowil, ze to jakies idiotyczne imie itd ;-) Ale pozniej spodobalo mu sie bardzo..

Marzycielko oczywiscie, ze marzylam o corce, nie raz na tym watku plakalam, ze syn bedzie a nie corka ;-) A to dlatego, ze w 10 tc i w 14tc widzialam cos miedzy nogami i jak w 14tc spytalam poloznej czy to chlopak to mi pokazala to cos miedzy nogami mowiac, ze moze to byc chlopak ale nie moze potwierdzic. To ja sobie to wzielam do serca i wracajac z wizyty ryczalam jak bobr, ze nie bede miala mojej coreczki wymarzonej ;-) Dzis sie z tego smieje!
No ale moje nadzieje juz wtedy umarly...
Mala aniolkiem nie jest, bo jak nie spi to placze, sama usnac nie moze wiec jak sie przemeczy to jest koszmar, usypiam ja wieczorami 2-3h, pomaga suszarka i okap w kuchni ;-) Okap w dzien, suszarka wieczorem, pojdziemy z torbami za prad jak nic..

Jagienko matko Twoja Laura juz taka duza! Ja pamietam, ze jak Ty ja urodzilas to mnie wtedy serce bolalo, ze tez chce taka a moze nie miec ;-) Kurde pamietam jak dzis! Sliczna dziewczynka :-))

Natusia no, żebyś się nie zdziwiła...jeszcze będziesz musiała się mężowi oddawać hiehie
Ewcik oj rozumiem cię doskonale...ta nadzieja przed usg...i te wieści dobijające ehhh...
ale wierzę że nam się uda, nawet jak lipa z monitoringiem, to działać tak czy siak możecie, a nuż widelec zaskoczy ;)
tego życzę z całego serducha :)
Noemi ja narazie dostałam te hormony-femoston mite, one mają mi uregulować cykl- i fakt krótsze są. To są hormony które w pierwszej fazie cyklu mają estrogeny więc maja mobilizować jajniki do owulki, a w drugiej fazie dostaję progesteron...
pierwszy cykl z tymi hormonami był ładny, a ten drugi zamotany znów...
po trzech cyklach z femostonem, mam się zgłosić. I będziemy działać dalej, wywoływać owulkę
Kosmo moja gin mówi to samo :) Kochać się...a nie starać :p
i też mi opowiadała takie historie :) ale wam się pięknie z pierwszym synkiem udało :)
u nas z Matikiem też bosko...pierwszy cykl starań, na spontana, na luzie, rozkosznie... :)

a chłopaki na boisku walczą... ;)

My tzn.maz albo ja nigdy przy chlopcach nie mowilisny ze chcielibysmy dziewczynke.Ani teraz ani przed ciaza.Oni sami chcieli zanim w ciazy bylam.Pewnie dlatego tak trudnio im przetlumaczyc.

no i mamy remis!!!!!!!! :-) cale szczescie bo juz mnie ta Rosja jakos denerwuje :-D

normalnie dziewczyny wciaglam sie w te mecze :szok: pewnie do momentu jak Polska nie odpadnie :-D

reklama
Do góry