natusia, ano brzoskwinie odpadają, a już zwłaszcza te z puszki :-) bo dużo cukru mają ...ale mi smaka narobiłaś na takie brzoskwiniePodobno w momencie O+12 śluz zmienia się na gęsty i lepki, pH spada a szyjka zamyka się, spróbuj wyłapać ten moment i do dzieła! Mówi się O+12 ale podobno zalicza się tu przedział od 8 do 20 godzin po owulce ...trzeba mieć chyba jednak wyjątkowego farta by zajść w ciążę 20h po ;-), w końcu plemniki potrzebują jeszcze kilku godzin by podlec procesowi kapacytacji a komórka jajowa żyje przeciętnie 24h.
Andziak, no i super! Najgorsza jest ta niepewność i w poniedziałek nareszcie będziesz mogła odetchnąć, to już będzie zaczęty 18 tydzień więc nie ma mowy o pomyłce.
ladies, no właśnie boję się zatorów po porodzie, tym bardziej, że po CC ryzyko jest jeszcze większe. Ja na szczęście problemów z żylakami nie mam (na razie :-)) ale np. u siostry bliźniaczki pojawiły się na nodze. Co do herbat to jedyną bezpieczną jest podobno herbata miętowa. Oczywiście można brać tylko witaminę C bez żurawiny, jeśli sama witamina C da radę to nie ma potrzeby łykać innych zakwaszaczy ...żurawina jest jednak dość skuteczna. Jednak im więcej suplementów zakwaszających tym większe szanse, że sobie poradzą z obniżeniem pH i "zamrożą" ogonki męskim plemnikom :-) Ja tam bym zwiększyła witaminę B6 do 100 mg, przy planowaniu córeczki zalecana jest właśnie taka dawka na in-gender. Zalecana dawka witaminy C to około 500-1000 mg więc te 3-4 tabletki dają prawie dobrą dawkę :-) ...jeśli jednak odpowiednio Ciebie zakwaszają (a sprawdzałaś pH?) to nie ma potrzeby łykać więcej. Pytaj kiedy chcesz i o co chcesz, wcale mnie nie zamęczasz :-)
Tasha, dzięki kochana! No jasne, że będę do Was zaglądać w miarę możliwości, nie wyobrażam sobie nie wiedzieć co się u Was dzieje i nie kibicować Wam.
Dziewczyny, jakie są te pierwsze skurcze po oksytocynie, bolesne czy znośne? :-) Nigdy nie odczułam skurczy porodowych a tym razem przed CC podadzą mi oksytocynę.
u mnie przed podamien oksytocyny bole byly w miare(ale zeby przyspieszyc wszystko to mi podali ) ale po to byla jakas jedna wielka porazka;/ jeszcze z kregoslupa;/ ale to pewnie kazdy inaczej przechodzi