reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

natusia, postaram się do Was zaglądać jak tylko będę miała możliwość, nie potrafię się rozstać z BB i z Wami! :-) ...może nawet wezmę do szpitala laptopa z modemem i będę mogła czasem popisać jak mała będzie spać :-D

samana, ja również wierzę w O+12, to podobno jedna z bardziej skutecznych metod :-) ...próbowałam tą metodę 2-3 razy i niestety nie udało mi się zajść w ciążę, plemnikom jest już dość trudno w kwaśnym i gęstym śluzie ...a jak jakieś dotrwają to wiadomo jakie :-D Kobieta, która opracowała metodę O+12 (Australijka) robiła badania i podobno na 41 kobiet stosujących tą metodę 37 poczęło córki a 4 chłopców, co daje 90% skuteczności.

Ostatnia edycja:
reklama
natusia, bardzo często najwięcej śluzu płodnego jest dzień przed owulacją a w dniu owulacji już zanika, stąd między innymi O-1 to najpłodniejszy dzień cyklu :-) U mnie taki śluz pojawiał się w okolicy O-2, najwięcej (ale i tak śladowe ilości wspomagane wiesiołkiem, olejem lnianym i Guajazylem) było go w O-1 a w dniu owulacji znikał. Zaciskam z całych sił kciuki!

samana, no to było klasyczne O+12! :-) Imię dla córeczki już obmyślone? :-)

Truskafffka, hehehe, ale się uśmiałam :-D, owocnego płodzenia!

Truskaffka, a co ty się truskaweczkami objadałaś, że się nie odzywasz?:-Dowocnych przytulasek, mój m dopiero wjeżdza(slyszę). :tak:

Miłego jutrzejszego dnia dziewczynki.!:-)Pewnie mało nas bedzie każda w rodzinnym gronie;***

BUZIAKI;**************

samana, piranha więc najpierw spróbuję tą metdą, ale jak tego płodnego śluzu nie bedzie...jesssu ale mam stresaaaa:-D
Dziekuję za rady są dla mnie bezcenne!!!!;***************

lec, lec Truskafffkkkaaa tylko nie obudzcie sasiadow :-D

dzieki dziewczyny za fluidki ;-)

kurcze a mi ten bol nadal dokucza :-(

a jeszcze mam dziewczyny do was jedno pytanko, czy test owulacyjny mozna robic z pierwszego porannego moczu?

Piranha tak imię już mamy, będzie ULA. Mi się jeszcze Lidka podoba ale mąż nie chce się zgodzić. Może i ma rację bo nawet jak piszę te dwa imiona to Ula dużo ładniej brzmi.:-)
Natusia
nie stresuj się, najlepiej to podejść lajtowo, wiem z doświadczenia bo we wrześniu robiliśmy pierwsze podejście do dzidzi (potem musieliśmy przerwać z wzg na zawirowania zawodowe) wtedy strasznie to przeżywałam i się nie udało a teraz jak myślałam,że nic z tego nie będzie, to za jednym strzałem dzidzia wyszła.

samana, Ula to śliczne imię!

Marzycielko
, ja czytałam, że testy owu najlepiej robić wieczorem gdyż rano stężenie LH w moczu jest zawsze większe.

natusia
, wykres wygląda bardzo przedowulacyjnie :tak:, ja bym od jutra robiła testy częściej (w dniu spodziewanej owulki zaleca się nawet co 4 godziny) by dokładnie wyznaczyć moment piku LH.

reklama
Do góry