reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie wszystko wyszło przypadkowo, ale jak się potem okazało to trafiłam w tą metodę 0+12:-)Co do coli to tak, piłam jej hektolitry przed ciążą, to był mój nałóg który musiałam zwalczyć w ciąży:rofl2:ale piłam tą wersję zwykłą a podobno light jest lepsza, bo bez cukru. Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie ale mogło pomóc. Jeszcze jeden powód jaki przemawia za córcią to to,że mój mąż do końca grudnia pracował jako kierowca i podobno mężczyźni z takim zawodem częściej mają córki, ale czemu to nie wiem?????:rofl2:

reklama
natusia, dzięki kochana! Dziś mi się chwilkę pospało jak synek poszedł na popołudniową drzemkę :-), w ogóle czuję się dziś potwornie senna ale to podobno normalne pod koniec ciąży.

samana, kierowcy pewnie dlatego mają częściej córki, że pracują dużo w pozycji siedzącej co powoduje przegrzewanie jąder, a to z kolei nie sprzyja plemnikom i zwiększa szanse na córeczkę (podobnie jak gorące kąpiele) :-)

Noemi, Cola bardzo silnie zakwasza organizm, polecana jest wersja Light gdyż w przypadku planowania córeczki nie jest zalecany cukier a aspartam (cukier zmniejsza absorpcję wapnia).

Ja jestem zła bo zamówiłam sobie stelaż do wózka Quinny Buzz, miał być zadbany, w bardzo dobrym stanie i całkowicie sprawny a nie działa w nim blokada przedniego koła, jest mocno obdrapany a pianka na rączce w złym stanie. Napisałam do kobiety, że chcę odesłać stelaż i odzyskać wpłacone za niego pieniądze ale wiadomo jak to jest z ludźmi na Allegro, różnie może się to skończyć.

Ostatnia edycja:
Piranha Ty normalnie jak chodząca encyklopedia heh. Czy przypadkiem nie jesteś z zawodu jakimś medykiem?????????:rofl2:

Piranha pomóż.... dopiero zrobilam test i ph mam ok 4,5 i przy okazji widzę, że mam strasznie ciągnący się śluz.... no nigdy aż takiego nie miałam a robiłam test owu po pd i był negatywny o co tu chodzi...myślisz, że staranka u mnie moga być jak już ten śluz zniknie bo chyba wtedy wystepuje u mnie owu???Jestem już zakrecona...ten cykl sobie odpuszczam ale jakoś nie wiem dalej jak sie obserwować....hmm

Ja dziś i wczoraj też starsznie senna-ciśnienie? Bo w ciąży nie jestem:-D

samanna,
ty szczęściaro:)) a w którym tyg powiedzieli Ci, ze to dziewczynka?Nie było watpliwości?
ojj jak Ty w prównania do niektórych dziewczyn mało robiłaś, a masz królewne.... ale takie życie;)))jeszcze raz gratuluję;*

Andziak nie jesteś sama, u nas na ulicy bok jest malżeństwo i mają 5 synów...ale chłopaki sa do rany przyłóż więc głowa do góry;*** Znajdz pozytywy posiadania synków jest ich wiele;))

Natusia no mam nadzieje ze owulacja zbliza sie do nas WIELKIMI KROKAMI :-):tak:
w kazdym badz razie nadal nie trace nadziei ;-)

dzis mialam dziwny bol, nie wiem czy to przed zblizajaca sie owulacja :confused: nogi mnie strasznie bolaly i takie dziwne prady po nich przechodzily, czasami tez podbrzusze pobolewalo. co sadzisz Pirania, co to moglo byc?

Natusia ja widze ze mamy bardzo podobne cykle :tak:. Trzymam kciuki za nasze wykresy&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
natusia lekarz w 18 tyg powiedział mi,że może dziewczynka(bo nie widać siusiaka), tak mnie to zaintrygowało,że poszłam do innego na USG, który potwierdził diagnozę i nawet mam wydruk trzech kreseczek:-)Wczoraj byłam na połówkowym i lekarz potwierdził córę. Jak go pytałam czy o pomyłkę to powiedział,że dzidzia się bardzo ładnie pokazała i nie ma wątpliwości,że nic się nie zmieni (zresztą nawet mój mąż stwierdził,że widział hamburgerka:tak:)ale tak na wszelki wypadek daje 95%.
Kurcze wiem,że mam farta (chociaż na 100% okaże się na porodówce hehe) i czasami aż mi głupio pisać, ale od dnia kiedy zobaczyłam II kreseczki miałam stresa okropnego (bardzo pragnę mieć dziewczynkę) i znalazłam wasze forum. Jestem przekonana,ze gdybym trafiła do was wcześniej, ja też bym dużo robiła aby zwiększyć prawdopodobieństwo córki. Wtedy myślałabym,że zawdzięczam to starankom, natusia Ty masz jedno dziecko prawda,synka?długo już się starasz?

reklama
Do góry