reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czesc dziewczynki;)
ale fajny byl dzien, bylismy na komunii, najadłam sie tak, ze wygladam jak w 6 miesiacy ciazy;)
nie moglam oprzec sie pokusie i kupilam jednak ta ksiazke: Chłopiec czy dziewczynka-Karol Wójcik wysyłka 0 zł (2328954995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jeszcze nie zaczelam czytac, mam też wersje elektroniczna, moge się podzielić i udostępnić, jeśli któraś z Was by chciala;)

niedługo zaczynam przygotowania do stranek, kupilam suplementy zurawine, witC cytrynian wapnia i magnezu, lacibios femina, korzen lukrecji, wit B complex, a dietke układam w głowie ;) nie wiem, czy bede umiala prawidłowo zbadac pH i jeszcze za mało obczajam wykresy owu, ale pracuję nad tym, Sylk jeszcze musze kupic, czy o czyms zapomnialam???

nie wiem tylko ile trzeba brac zurawiny, bo na opakowaniu jest napisane, ze dzienna dawka to 3 tabletki czyli 1050mg wyciągu z zurawiny, mam zanotowane, ze w diecie dziewczynkowej nalezy spozywac ekwiwalent 10000mg owoców, naprawde aż tyle? wiec powinnam brac dziennie 30 tabletek tej zurawiny, czyli opakowanie 60 tabsów na 2 dni????????? eh to chyba jakas pomyłka...........

piranha
jak sie miewasz? i gdzie sie podziałaś???????????? prosze powiedz mi jak długo trwa pomiar Twoim termometrem??????????? boje sie, ze nie bede miala czasu rano mierzyc tempke, ale coż, spróbuję...........

edit:ooo widzę, ze juz jesteś;)

dziewczyny, które uzywają termometru elektronicznego powiedzcie prosze, czy Wasze pomiary sa dokładne i czy jesteście zadowolone???
wciąż sie zastanawiam jaki termometr kupic

pozdrawiam Was serdecznie kochane babeczki i życzę milego niedzielnego wieczorku ;)))))))))))

reklama
Mama Kubulki, kupiłabym inną żurawinę, np. taką Naturalna Żurawina Koncentrat 4200 mg- 100 kaps (2367780033) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (zalecają brać dziennie aż 9 tabletek ale wystarczą 3 dziennie) bądź w aptece taką https://www.apteka-oliwna.pl/p7998,c330_332_718,urinal+60+kapsulek (tabletka 2 razy dziennie). Co do za dużych dawek to wcale nie są takie duże, zerknij choćby na ten preparat URINAL INTENSIV x 10 tabletek | Układ moczowo-płc. \ Stany zapalne, kamica | AptekaDoDomu.pl, to dopiero jest MEGA dawka :-D (ekwiwalent ilości użytych owoców żurawiny 338 400 mg). Ja tym swoim termometrem mierzyłam około 8 minut, elektroniczne mają ten plus, że dają odczyt bardzo szybko ale ja jakoś zraziłam sie do tego typu termometrów (często trafiałam na zepsute), wiele dziewczyn je jednak bardzo chwali, może Ci tu zaproponują konkretne modele :-) A suplementowo jesteś super przygotowana :tak:, trzymam kciuki!

Truskafffko, zaciskam z całych sił kciuki, Twoje cykle nareszcie wróciły do normy, Femoston mite bardzo Ci służy i mam nadzieje, że za 2 tygodnie zobaczę na forum zdjęcie 2 tłuściutkich kresek na teście!
t2014.gif

Dido sliczna Klaudusia :-) caluski dla Niej. a jak znajdziesz kiedys chwilke czasu to przypomnij nam kochana twoje staranka, moze ktores z nas pomoga :tak:

Czarodziejka super ze chciny sie udaly i pogoda dopisala :-)

Merylin trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzien i mam nadzieje ze uslyszysz jutro "dziewczynka" :tak:

Mama Kubulki ja uzywam elektroniczny i jestem zadowolona, bo nawet jak nie zapisze odrazu wyniku to moge sobie potem jeszcze raz odczytac :tak:

a ja zrobilam dzis wieczor test owulacyjny i nadal negatywny :-(

witam z rana :))
ja w dobrym humorze mimo pogody-pada...
wczoraj działania były :-ppotem ogladalismy III część Zmierzchu:-D
a jak położyłam się spac to tak mnie jajkin bolał:szok:lewy..że chyba wczoraj owu była-szybko dziś policzyłam i wcz.był 13d.c.
miałam odpuścić myslenie i co?????
przy takim bólu jajnika sie nie da jak wiadomo na co to boli:tak:

Truskaffka- DO BOJUUUU,DO BOJUUUU
przyjemności i owocnych strzałów:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-p

Marzycielka-uuuu,szkoda,że nadal negatyw:-(
przytulam ..

Dido słodki krasnoludek:tak:

Merylin-&&&&&&&&&&& za wizytę ..

Bella- i za Twoją też &&&&&&&&&&&&&&&!!

Pirania no ciasteczko do schrupania ten Robert,ale też ...nie dla psa kiełbasa:-Ddobrze chociaż ,że popatrzeć można;))

Czarodziejka-czekam na foto:tak:

cos to jeszcze chciałam ,ale muszę zaraz wychodzić.

papaaaa:-)

Witam się i ja!!!!
Ja dzisiaj jakaś chora się czuje jakieś przeziębienie mnie chwyta słaba jestem a roboty uuuuuuuuuuuuuuuu i jeszcze trochę a poza tym ok Wczoraj gościłam mojego tatę i siostrę na obiadku było bardzo fajnie i poprawili mi humor i udało mi się chociaż wczoraj nie myśleć o tym że mi się nie udało w tym cyklu i trudno może w następnym :-) trzeba myśleć pozytywnie :-D

dzien dobry wszystkim :-)
dido Klaudia urocza :)
Merylin trzymam kciuki za wizyte :)
u nas wczoraj lalo i nic sie nie chcialo dzis w miare;/
wczoraj mialam spotkanie z polozna i ogladalam szpital normalnie szok sala porodowa wyglada jak przytulny pokoik :) na znieczulenie sie nie zdecydowalam bo polozna mowi ze damy jak bedzie taka koniecznosc a tak bedziemy wlaczyc z bolem czyms mniej drastycznym:)
najbardziej ucieszylam sie z wanny :) z nadia chcialam rodzic w wodzie ale okazalo sie ze wanna stoi ale rodzic nie mozna bo nie ma wykwalifikowanych pielegniarek;/ w ogole polozna super mowi tylko zebym w sierpniu nie rodzila bo ma urlop i napisze mi ktorego wrzesnia bo ma szkolenie i mowi ze mam trzymac mocno zacisniete nogi :-p
a o najwazniejszym zapomnialam przy drugim dziecku ona nigdy nie na cina w ogole ona mowi ze na 100 % nacinala moze 5 % ale tu nacianaj w inny sposob ze mowi normalnie sie siada po 3 godzinach bez bolu:)ale mowi ze mnie napewno nie bedzie nacinac tym bardziej ze to drugi porod i mam sie nie martwic:))

Ostatnia edycja:
witam z rana
Daria to super ze na taka fajna połozna trafiłas, mozesz byc spokojna
Dido Klaudia sliczna
Truskafffka &&&&&&&&&&& za działania
Czarodziejko super, ze chrzciny sie udały i pogoda też, czekam równiez na zdjęcia. My mamy chrzciny w sobote, tylko w domu na ponad 30 osób troche mam stresa i roboty. Czarodziejko wiem, że Ty masz super expres możesz mi przypomniec jaki bo chce kupic mojemu M na prezent.

witam poniedziałkowo!!!

Daria - to same dobre wieści!!! też bym nie chciała być nacinana, oj boli później i siadać na tyłku nie można a jak w takiej sytuacji prowadzić auto???
ja jadę obejrzeć szpital dopiero 25 czerwca, bo i tak w tym terminie mam tam wizytę na echo serca niuni, to państwowy szpital, ale podobno nie ma problemu ze znieczuleniem i nie trzeba za nie dopłacać, a jeśli chciałabym w prywatnej klinice rodzić to muszę poczekać do 36 tyg i wtedy już będę objęta kompleksową opieką, wlącznie z usg i ktg w ramach nfz, tylko za znieczulenie trzeba dopłacić 500 zł;
zdecydowałam się na poród sn ze znieczuleniem, chyba, że te rozchodzące się kości spojeniowe będą wskazaniem do cc, na razie nie wiadomo
Pirania - śpię podobnie jak Ty, duszno i niewygodnie a przy tym wierciochę mam straszną w brzuszku, co chwilę czuję boksowanie główką, nóżką i czym tam popadnie:-D, ale skorzystam z podpowiedzi Ewcik i od 35 tyg zacznę się chyba intensywnie seksić, żeby trochę szybciej wystąpiły skurcze i może wtedy na początku lub chociaż w połowie sierpnia uda się małą Migotkę wypchnąć na świat
Merylin - &&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę i za córcię!!!
Mama, Truskafffka - za owocne staranka i II krechy!!! szalejcie kobiety!!!
Misia - to co? trzymamy za następny cykl???

pozdrawiam wszystkie forumowiczki i życzę całego super tygodnia!!!

a...odwiedziłam jakieś forum z imionami dla dzieciaczków, nie wiem czy to czerwcówki czy sierpniówki, bo nie pamiętam, ale najbardziej mnie rozbawiły pomysły panów: Gertruda lub Hilda dla córci, przyszła mama jest załamana zdrobnieniem Trudka:-D dla swojej córci a dla chłopców najbardziej oryginalne to Żyraf:-D

reklama
Dzień Dobry:)
Kochane jak tylko otrzymam zdjecia na email to Wam wstawie:)))) Sama jestem bardzo ciekawa jak wyszly:)))
DziewczynKi wstalam dzis rano a tu leje Chyba mielismy duzo szczescia wczoraj bo pogoda byla super!!! A dzis znowu deszcz....normalnie jak na zamowienie:) A moj maz dzien przed chrzcinami mowil : Nie martw sie zamowie pogode, bedzie super" hy hy "Sekret dziala"!!!!!!!!
No a poza tym , to sie bardzo ciesze ze moj synek juz jest ochrzczony, pobłogosławiony...

Dido- ale przecudna ta Twoja coreńka!!!!!!!

Do góry