reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki dziewczyny za kciuki! Wszystko jest w porządku, łożysko na pograniczu I i II stopnia (przy Krzysiu miałam już dawno II stopień), szyjka długa i zamknięta ale mała trzyma już bardzo nisko główkę, orientacyjna waga Kai to 3 kg a ja mam 9 kg na plusie :-) Co do tych wysokich D-Dimerów to lekarka na początku mówiła, że mogą być podwyższone do 500 (ja z kolei wiem, że norma do 500 dotyczy stanu poza ciążą), jak pokazałam jej moje 2700 to zaczęła mówić, że pod koniec ciąży mają prawo być podwyższone (organizm podnosi krzepliwość by nie wykrwawić się w czasie porodu), mimo tego chciała mi dać skierowanie do hematologa ale potem powiedziała bym wspomniała o tych D-Dimerach na wtorkowej wizycie w szpitalu i być może zdecydują się podawać mi zastrzyki Clexane (oby nie bo jakoś zastrzyk w brzuch brzmi wyjątkowo niesympatycznie ;-)) ...ale z tego co ja czytałam to Clexane tuż przed porodem należy odstawić, a już na pewno kiedy planowane jest znieczulenie w kręgosłup. Dostałam skierowanie na CC do szpitala, ciekawe co powiedzą mi we wtorek w szpitalu, zaczynam się stresować.

Mama
, wykres skurczyków przedstawia zero absolutne :-D, jeszcze tak płaskiej linii to nigdy nie miałam. Zarówno Filip jak i Marcel to przecudne imiona i zawsze mi sie podobały, były na liście ulubionych imion kiedy obmyślałam imię dla synka, niestety M kręcił nosem ;-)

Kinga
, normalnie Transformersy bardziej go zaciekawiły jak bajeczki :-D

Czarodziejko
, dzięki że pytasz kochana. Męczą mnie duszności i już nie wiem czy to z ucisku na płuca (lekarka stwierdził, że mój brzuch wygląda jakbym miała bliźniaki albo 4 kg dziecko ;-)) czy z tych D-Dimerów i zakrzepicy (oby nie). Krzysiu standardowo wstał o 8:30, niestety minęły stare dobre czasy jak spał do 10-tej :-D

Patrysia, pogłaszcz ode mnie brzusia z Marcelkiem inside :-)

misia
, według mnie pik LH był albo 10 dc albo wcześniej (kreska mogła być tyci bledsza dlatego, że np. w 9 dc była taka sama a w 10 dc LH już spadało, u mnie jednak przez kilka miesięcy delikatnie bledsza kreska była testem pozytywnym i 24h po takim wyniku miałam owu), owulka zatem mogła być już w 10 dc albo w 11 dc. Pik LH nie oznacza jednak, że doszło do owulacji (czasem w cyklu jest kilka podejść do owulacji), potwierdza to dopiero wzrost tempki, mierzysz ją?

reklama
Nie mierze tempki bo rano nie pamiętam o tym a w tygodniu baardzo wcześnie wstaje i jestem strasznie zawinięta.
Jestem załamana :-(

poza tym dziwny był cykl dziwnie bolał mnie brzuch zaraz po @ i ph mi się podniosło do 5 i żadnych innych objawów ani śluzu ani bólu jajnika ani miękiej szyjki i jak tu coś planować dramat

misia, ale może trafiłaś w O+12? :-) ...może też tak być, że był pik LH ale do owulki nie doszło, wówczas często w cyklu jest drugie podejście, szkoda, że nie mierzysz tempki bo teraz bez USG nie ma jak ocenić czy owulka była czy dopiero może być.

Piranha, uffff super, że wszystko ok no i zobaczymy co ci powiedza w szpitalu...
Czy to możliwe żebym miała po wit.C starsznie taki żołty mocz? hmm wy mówiłyście, że b-comp moze tak działać, a jak wczoraj wziełam dopiero pierwsza tabl...
a test owu tez jakis niewyrazny mi wyszedl tzn słaba nawet kontrlna kreska gdzie zawsze byla mocno widoczna a przez ten mocz-jakos zbladla;)) hehe naprawde nie wiem jak to interpretowac... no i mam dzis kłucia jajnika a test negat....

misia
Moze się udało zaskoczyc ;)))))) ale numer:)))) Trzymam &&&&&&&&&&&&&

natusia, ból jajnika u wielu dziewczyn pojawia się 1-3 dni przed owulką tak więc pewnie test jeszcze będzie pozytywny :tak:, tempka spada jak przed owu, trzymam kciuki! A mocz może być "odblaskowy" :-D już po pierwszej tabletce B-Complexu, tak się objawia usuwanie nadmiarów tych witamin z moczem :-)

tusia, śliczny wykresik, ale ma oryginalny "design" :-D

Ostatnia edycja:
Piranha, To mnie uspokoiłaś, ale ja właśnie mam taki wyraźny ten mocz-juz nie bede tu opisywac;) i myslalam ze to po wit C ...
jej strasznie sie stresuje tym wszystkim...w sumie chciałabym juz w tym cyklu "spróbowac" ALE dopeiro tydz biore suplementy a b-comp od wczoraj;((( i nie che ryzykowac.... ale mnie tak kusi a wgl, że meza nie ma juz tydz i mamy abstynencje;))) hihi

reklama
Dzięki dziewczyny ale ja nie myśle tak pozytywnie na prawdę mam doła ale Piranha powiedz mi może być tak że owu jescze nadejdzie? ale teraz co dalej robić test np co 2 dzień ?? czy dać sobie już spokój w tym cyklu :-:)-(

Do góry