reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ochłonęlam już troszkę i chyba odpuszczę....mialam jeszcze w planach zastosować lacibios femine i sudafed, pęcherzyk mam już duży prawie do pęknięcia to jest ryzyko że w samą owu by staranka wypadły, coli nie mam, do wieczora jeszcze trochę czasu...

Piranha czekam...

reklama
czy was tez tak pali zgaga przy pochylaniu;/z nadia mialam tak ale kolo 28 tygodnia
a teraz juz od jakiegos 21 tygodnia tak mam;/

Piranha ja właśnie się boję, że będzie owu dzisiaj...pęcherzyk ma już 2,07cm więc jest bardzo duży. Suplementy biorę bardzo regularnie, replensu nie mam. Test owu robiłam i druga kreska jest ciemniejsza niż wczoraj, ale dalej jaśniejsza niż kontrolna, mam lacibios femine i sudafed.

Kupiłam Mg blue Mag z dawką 335mg w jednej tabletce jest to tlenek Mg może być?

jestem ..dzieci w łóżkach a mnie...przypiliło na prince polo XXL mleczne i pojechałam:sorry2:kupiłam 3:sorry2::sorry2: już sie chłodza w lodówce-tak jak piwko:-p

Dziewczyny bardzo proszę o poradę w moje sytuacji...szczególnie Ciebie Piranha proszę, oczywiście na zdanie Wszystkich Was czekam bo zgłupialam i nie wiem co mam robić, nie chcę przedobrzyć:-( a z drugiej strony jestem taka szczęśliwa że mam owu

Noemi ja bym dzis odpuściła...
pęchole pekają przy 22-24mm...rosną średnio 2mm na dobę wiec wychodzi ,że jutro ,pojutrze powinna być owu..
zadzialaj jeszcze przed samym wyjazdem męża:-)

czy was tez tak pali zgaga przy pochylaniu;/z nadia mialam tak ale kolo 28 tygodnia
a teraz juz od jakiegos 21 tygodnia tak mam;/

Daria ja w życiu nie miałam zgagi-w ciąży też nie- to nie wiem jak to jest i nie znam sposobów na radzenie sobie..

Czarna no jak miło ,że wlatujesz :)) juz niedługo i Ty bedziesz dawac czadu w sypialni..

Pirania-sms:-D

pierogatko nono żeby to takie łatwe było :-D no ale co...pykamy, a nuż trafimy na te swoje 50% szans hehehehe
Czarna ziści się...czuję to w kościach :cool2:
Misia miłych intensywnych dni ;) i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;)
Tasha nie nie nie to na pewno nie przez truskawki:-p
nocki współczuję
Andziak fajnie że już malucha czujesz :)
Gal jejku ale przeżycia miałaś, tulę kochana
ja wiem że moja mama miała takie akcje z oczami, że jej pole widzenia zanikało, słabo się robiło...podpytam dokładnie i ci napiszę. Ale u niej chodziło chyba o jakieś problemy z kręgosłupem, coś na coś uciskało
Kinga hehe tak to jest po nocnych szaleństwach, fajnie jest, tylko pobudka ciężka:-D
Czarodziejka fajnie że się odezwałaś mimo całego zabiegania :)
czekam na fotki i trzymam kciuki za buty i za całą misję pt"chrzciny" ;)
Patrysiak super że wypoczęliście :)
mówisz że kobiecie nie dogodzisz hehe ja myślę że wszystkie będziemy spełnionymi mamami, tak naprawdę bez względu na płeć malucha ;) wiadomo preferencje każda jakieś ma, ale jak przyjdzie co do czego i zobaczymy malucha...tak przepadamy i już maluch ma naszą dozgonną miłość :)
Piękne imię będzie córcia miała i jak miło że po babci :)
ja sobie czasem myślę, że chciałabym klona Matika:-D to dopiero szaleństwo:-D
Tasha nie świruj :-D
Patrysia nie pamiętam czy pisałam, ale masz szaleństwo na głowie :) fajnie tak poeksperymentować z kolorami :)
Piranha :) kochany Krzysiu :)
też miałam wiele takich odczuć, bo prezesik długo nawijał po swojemu. To cudne widzieć, jak pomimo braku możliwości werbalnej komunikacji, dzieciaki rozumieją, słuchają, obserwują, uczą się :)
Ja truskawek się nie wyrzeknę, choćby nie wiem ile potasu miały hehehehe właśnie się zajadałam truskawkami z jogurtem, ślinka cieknie mniam!
Kate dobrze że z synkiem lepiej :)
Marzycielka no i bardzo dobrze, bez marzeń życie byłoby nudne, szare i do... wiesz czego :-p
Ewcik ale wy fajni jesteście :D buźka się sama uśmiecha, jak się na was patrzy :D dzięki za fotki :)
Natusia no koniec roku szkolnego się zbliża, sporo pracy się nazbierało, dyplomy, ustalenie zajęć wakacyjnych, pomysły szefa które trzeba wdrażać w życie hehe ale damy rade :)
Noemi ja bym działała :p ale mnie bardziej po prostu na maluchu zależy :) więc moje zdanie może się nie liczyć hehe
a test będziesz robić? bo ciekawa jestem kresek. Moje jakieś nie teges wychodziły ostatnio. Moja kumpela mówiła że też robiła i też nie były tak samo ciemne, a w ciąże zaszła... i głupieję już z tymi testami :p
oo doczytałam że Piranha poradziła :)
Mama no po wypłacie zaraz pewnie śladu nie będzie:-D no ale pieniądz rzecz nabyta, jest jest...i zaraz nie ma:-D

[QUOTE monico co tam u Was jak Zuzinka??[/QUOTE]

PIEROGATKO dzieki u nas OK
mała tak jak Twoja w dzien mało śpi, ale bawi się sama też na leżaczku lub macie, wiec sporo porobię

za to w nocy ostatnio spi tez kiepsko, myślę że coś sie dzieje już z ząbkami, bo biedna pakuje całą piąstkę do buzi i pociera, aż zaczyna płakać, a dziś wręcz gryzła sobie rękę :cool:
cały czas na piersi tylko

a zaczynasz od 5 miesiaca juz coś wprowadzac innego do diety??

buziaki dla WSZystkich

Truskafka ja robiłam test owu godzinkę temu i kreska jest ale jaśniejsza, już dość wyraźna i ciemniejsza niż ta wczoraj. Kurcze odpuszczam dziewczyny ten cykl zaznaczyłam sobie wszystko na kalendarzyku i wiem że owu jest już przy takich jaśniejszych kreskach. Nie musi być tak samo ciemna. Lekarz też powiedział, żebym robiła te testy i sprawdziła kiedy wyjdzie pozytywny. Zgłupiałam dzisiaj...

Mama a czemu byś spróbowała przed wyjazdem M?? ja staram się o Dziewczę zdrowe:-) 0+12??

reklama
Noemi, pęcherzyki często pękaja jak maja dopiero 22-24 mm co daje Ci jeszcze do 2 dni, jesli test owulacyjny wyszedł negatywny to raczej nie będzie owulki w ciągu najbliższych 24 godzin (przypomnę, że ja o Kaję starałam się w dniu pozytywnego testu :-D, bóle owulacyjne miałam około 24 godziny po starankach, na pewno nie później), zrób jeszcze jeden test późnym wieczorkiem ...no i jutro rano żeby się upewnić czy nie było piku LH w nocy. Tlenek żelaza jest fatalnie (w bardzo małym procencie) przyswajany przez organizm, lepiej zakupić cytrynian albo asparaginian.

Mama, uwielbiam Prince Polo a pod koniec ciąży mam nieziemską ochotę na słodkości :-D (chyba Kaja dopomina się o grubszą warstewkę lipidową hehehe :-D) ...no ładnie, i piwkiem mnie tu kusisz, ale mi się marzy takie z soczkiem malinowym :-)

Daria, na zgagę pomaga mleko ale na krótko, ja gdy mnie dość mocno zgaga męczy łykam Reni (lekarka powiedziała, że można w ciąży) i mam na długo spokój.

Truskafffka
, ja poprosiłam M by mi dziś po pracy zakupił cały wór truskawek i tez mam zamiar się nimi obżerać :-D

Do góry