reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ochłonęlam już troszkę i chyba odpuszczę....mialam jeszcze w planach zastosować lacibios femine i sudafed, pęcherzyk mam już duży prawie do pęknięcia to jest ryzyko że w samą owu by staranka wypadły, coli nie mam, do wieczora jeszcze trochę czasu...

Piranha czekam...

reklama
czy was tez tak pali zgaga przy pochylaniu;/z nadia mialam tak ale kolo 28 tygodnia
a teraz juz od jakiegos 21 tygodnia tak mam;/

Piranha ja właśnie się boję, że będzie owu dzisiaj...pęcherzyk ma już 2,07cm więc jest bardzo duży. Suplementy biorę bardzo regularnie, replensu nie mam. Test owu robiłam i druga kreska jest ciemniejsza niż wczoraj, ale dalej jaśniejsza niż kontrolna, mam lacibios femine i sudafed.

Kupiłam Mg blue Mag z dawką 335mg w jednej tabletce jest to tlenek Mg może być?

jestem ..dzieci w łóżkach a mnie...przypiliło na prince polo XXL mleczne i pojechałam:sorry2:kupiłam 3:sorry2::sorry2: już sie chłodza w lodówce-tak jak piwko:-p

Dziewczyny bardzo proszę o poradę w moje sytuacji...szczególnie Ciebie Piranha proszę, oczywiście na zdanie Wszystkich Was czekam bo zgłupialam i nie wiem co mam robić, nie chcę przedobrzyć:-( a z drugiej strony jestem taka szczęśliwa że mam owu

Noemi ja bym dzis odpuściła...
pęchole pekają przy 22-24mm...rosną średnio 2mm na dobę wiec wychodzi ,że jutro ,pojutrze powinna być owu..
zadzialaj jeszcze przed samym wyjazdem męża:-)

czy was tez tak pali zgaga przy pochylaniu;/z nadia mialam tak ale kolo 28 tygodnia
a teraz juz od jakiegos 21 tygodnia tak mam;/

Daria ja w życiu nie miałam zgagi-w ciąży też nie- to nie wiem jak to jest i nie znam sposobów na radzenie sobie..

Czarna no jak miło ,że wlatujesz :)) juz niedługo i Ty bedziesz dawac czadu w sypialni..

Pirania-sms:-D

pierogatko nono żeby to takie łatwe było :-D no ale co...pykamy, a nuż trafimy na te swoje 50% szans hehehehe
Czarna ziści się...czuję to w kościach :cool2:
Misia miłych intensywnych dni ;) i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;)
Tasha nie nie nie to na pewno nie przez truskawki:-p
nocki współczuję
Andziak fajnie że już malucha czujesz :)
Gal jejku ale przeżycia miałaś, tulę kochana
ja wiem że moja mama miała takie akcje z oczami, że jej pole widzenia zanikało, słabo się robiło...podpytam dokładnie i ci napiszę. Ale u niej chodziło chyba o jakieś problemy z kręgosłupem, coś na coś uciskało
Kinga hehe tak to jest po nocnych szaleństwach, fajnie jest, tylko pobudka ciężka:-D
Czarodziejka fajnie że się odezwałaś mimo całego zabiegania :)
czekam na fotki i trzymam kciuki za buty i za całą misję pt"chrzciny" ;)
Patrysiak super że wypoczęliście :)
mówisz że kobiecie nie dogodzisz hehe ja myślę że wszystkie będziemy spełnionymi mamami, tak naprawdę bez względu na płeć malucha ;) wiadomo preferencje każda jakieś ma, ale jak przyjdzie co do czego i zobaczymy malucha...tak przepadamy i już maluch ma naszą dozgonną miłość :)
Piękne imię będzie córcia miała i jak miło że po babci :)
ja sobie czasem myślę, że chciałabym klona Matika:-D to dopiero szaleństwo:-D
Tasha nie świruj :-D
Patrysia nie pamiętam czy pisałam, ale masz szaleństwo na głowie :) fajnie tak poeksperymentować z kolorami :)
Piranha :) kochany Krzysiu :)
też miałam wiele takich odczuć, bo prezesik długo nawijał po swojemu. To cudne widzieć, jak pomimo braku możliwości werbalnej komunikacji, dzieciaki rozumieją, słuchają, obserwują, uczą się :)
Ja truskawek się nie wyrzeknę, choćby nie wiem ile potasu miały hehehehe właśnie się zajadałam truskawkami z jogurtem, ślinka cieknie mniam!
Kate dobrze że z synkiem lepiej :)
Marzycielka no i bardzo dobrze, bez marzeń życie byłoby nudne, szare i do... wiesz czego :-p
Ewcik ale wy fajni jesteście :D buźka się sama uśmiecha, jak się na was patrzy :D dzięki za fotki :)
Natusia no koniec roku szkolnego się zbliża, sporo pracy się nazbierało, dyplomy, ustalenie zajęć wakacyjnych, pomysły szefa które trzeba wdrażać w życie hehe ale damy rade :)
Noemi ja bym działała :p ale mnie bardziej po prostu na maluchu zależy :) więc moje zdanie może się nie liczyć hehe
a test będziesz robić? bo ciekawa jestem kresek. Moje jakieś nie teges wychodziły ostatnio. Moja kumpela mówiła że też robiła i też nie były tak samo ciemne, a w ciąże zaszła... i głupieję już z tymi testami :p
oo doczytałam że Piranha poradziła :)
Mama no po wypłacie zaraz pewnie śladu nie będzie:-D no ale pieniądz rzecz nabyta, jest jest...i zaraz nie ma:-D

[QUOTE monico co tam u Was jak Zuzinka??[/QUOTE]

PIEROGATKO dzieki u nas OK
mała tak jak Twoja w dzien mało śpi, ale bawi się sama też na leżaczku lub macie, wiec sporo porobię

za to w nocy ostatnio spi tez kiepsko, myślę że coś sie dzieje już z ząbkami, bo biedna pakuje całą piąstkę do buzi i pociera, aż zaczyna płakać, a dziś wręcz gryzła sobie rękę :cool:
cały czas na piersi tylko

a zaczynasz od 5 miesiaca juz coś wprowadzac innego do diety??

buziaki dla WSZystkich

Truskafka ja robiłam test owu godzinkę temu i kreska jest ale jaśniejsza, już dość wyraźna i ciemniejsza niż ta wczoraj. Kurcze odpuszczam dziewczyny ten cykl zaznaczyłam sobie wszystko na kalendarzyku i wiem że owu jest już przy takich jaśniejszych kreskach. Nie musi być tak samo ciemna. Lekarz też powiedział, żebym robiła te testy i sprawdziła kiedy wyjdzie pozytywny. Zgłupiałam dzisiaj...

Mama a czemu byś spróbowała przed wyjazdem M?? ja staram się o Dziewczę zdrowe:-) 0+12??

reklama
Noemi, pęcherzyki często pękaja jak maja dopiero 22-24 mm co daje Ci jeszcze do 2 dni, jesli test owulacyjny wyszedł negatywny to raczej nie będzie owulki w ciągu najbliższych 24 godzin (przypomnę, że ja o Kaję starałam się w dniu pozytywnego testu :-D, bóle owulacyjne miałam około 24 godziny po starankach, na pewno nie później), zrób jeszcze jeden test późnym wieczorkiem ...no i jutro rano żeby się upewnić czy nie było piku LH w nocy. Tlenek żelaza jest fatalnie (w bardzo małym procencie) przyswajany przez organizm, lepiej zakupić cytrynian albo asparaginian.

Mama, uwielbiam Prince Polo a pod koniec ciąży mam nieziemską ochotę na słodkości :-D (chyba Kaja dopomina się o grubszą warstewkę lipidową hehehe :-D) ...no ładnie, i piwkiem mnie tu kusisz, ale mi się marzy takie z soczkiem malinowym :-)

Daria, na zgagę pomaga mleko ale na krótko, ja gdy mnie dość mocno zgaga męczy łykam Reni (lekarka powiedziała, że można w ciąży) i mam na długo spokój.

Truskafffka
, ja poprosiłam M by mi dziś po pracy zakupił cały wór truskawek i tez mam zamiar się nimi obżerać :-D

Do góry