reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

prawda, prawda Mama. my tez mielismy kiedys mieszkanie bez balkonu.
tak to jest ze z czasem kazdy chce czegos wiecej... no ale cieszmy sie z tego co mamy ;-)

Kociatka to wystarczy brac ta wit.C o innej porze jak Calcium, tak?

reklama
mama jaki piekny ogros, piekna coreczka, slodki piesio, a Ty sliczna! super! chyba duza ta posesje macie, co?

piranha a mialas robiony wymaz z pochwy? mi niestety wyszedl paciorkiwoec i musze brac antybiotyk:-(

Marzycielko, młody juz lezy i zasypia, u mnie nie ma to tamto raz dwa i po kapaniu ząbk, paciorek i spac;))
No ja wtedy tylko wit C bede o innej porze brac...

Mama -MASZ DLA KOGO ZYC OJ TAK!!! ;***a ja patrze na Top Trendy-uwielbiam bylam w ciąży na żywo w Sopocie! na kabaretonie było mega!!!
Widze, że Chylińska jest blondynka...zatkało mnie - nie wiedzialam;)))

Kinga, ale super dzień!! uwielbiam takie rodzinne..a M dziś na działce- a wgl od pon nie ma go w domu;///
Miłego wieczorku;)))

Kosmo, nie denerwuj sie! Moja sis tez miala paciorkowca- brala anybiotyk i ma sliczna zdrowa dziewczynke!!! TYlko musiala przed porodem kilka godz dostac antyb aby mala sie nie zarazila. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& alby bylo ok;*

Kinga dzięki ...miły dzień miałaś..

Kosmo a gdzie tam duża posesja:-pcałe 400m:-Dmieszkam w blixniaku ..ale wykorzystuje każdy metr:tak:
i ja zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&& żeby było si:tak:

Marzycielka dokładnie ,trzeba się cieszyc z tego co macie bo to WASZE :)

Natusia..jak tam synek juz chrapie??

kochane----> dobranoc,ja juz po prysznicu ,po piwie i ide spać :)

Ostatnia edycja:
Mama, no lezy ale chyba nie spi bo tam cos mowi do siebie, ale wiesz on jest taki, że nieraz zasypia w minute nieraz potrzebuje dłuzszej chwili. Wazne, że jest w łózku;)

Ja koncze smazyc indyka na jutro na obiad;)) hehe lubie tak wczesniej przygotowac żeby w niedziele nie siedziec przy garach 2 godziny... a jak pachnieeee;))

:)
my też oglądaliśmy i kabaret i kawałek x factor i kawałek kabaretu..jak szaleć to na maksa:-D
i piwkujemy sobie:-D

młody dziś dłużej posiedział, ale super się sam sobą zajmował, porozkładał u siebie żołnierzyki, ludziki, samochody i historie nie z tej ziemi się działy ;)
D poszedł się kąpać, potem pewnie włączymy sobie cosik na dobranoc :)

Mama zdjęcia superowe, ogród piękny, w takim otoczeniu musi się bosko wypoczywać, oj wpadłabym chętnie na kawkę :) Mała śliczna, Bono rozkoszny, a Tobie we wszystkim ładnie ;)

Truskaffka hej:))) To też fajnie spędzacie wieczorek, szkoda że niedługo ciepłe wieczorki sie skończą bo pewnie ja co roku maj i czerwiec super, a lato deszczowe;//
Ja czekam na M.... i tez przełanczam kanały;)

Buziaki spokojnej nocy;****************

o nie nie...po 15 lipca nad morzem będzie bosko....tak mówię, urlopujemy się:-D

aaa Mati mi dziś piękną laurkę zrobił, zupełnie sam, D jak mi opowiadał jak się mały starał, każdą kreskę z przemyśleniem odpowiednim stawiał...ach aż sie wzruszyłam, moje kochane chłopaki:-)

no i co prawda na dzień mamy nie udało nam się zmajstrować małej niespodzianki...ale przed nami dzień taty:cool2: będziemy działać:cool2:

słodkich snów dziewczyny :)

reklama
natusia, jak najbardziej możesz łykać razem magnez, wapń, witaminę C i żurawinę, z tego co czytałam to witamina C poprawia wchłanianie wapnia (cytat: "Take vitamin C at the same time you take a calcium supplement."). Nie wiem jak to jest ze znoszeniem się działania o którym wspomniała kociatka, może to się tyczy węglanu wapnia, który jest zasadowy? ...przyznaję się bez bicia, że nie wiem :-), zazwyczaj podkreślane jest by łykać wapń i witaminę C jednocześnie by maksymalnie zwiększyć absorpcję Ca. B-Complex łykaj osobno gdyż zawiera kwas foliowy a magnez utrudnia jego wchłanianie, podobno najlepiej zachować minimum 2 godziny odstępu między jednym a drugim. Cieszę się, że magnez smakuje, do tego jest dobrze przyswajalny :tak:

Mama, ogród masz po prostu boski! Córcia jest prześliczna a Bono jak zwykle przesympatyczny :-) ...no a córeczka śliczna po mamusi, strasznie Ci ten blond pasuje. Co do nadciśnienia to podobno może utrudniać zajście w ciążę (choć takie stwierdzenie według mnie jest mylne, utrudniać może choroba, która powoduje to nadciśnienie, jak np. nadczynność i niedoczynność tarczycy) ale wątpię by jednak było dużym problemem, raczej jest niebezpieczne już w samej ciąży. Ja sama często miałam dość wysokie ciśnienie, w ciąży na szczęście ciśnienie spada (rośnie za to trochę tętno). Poza tym najlepiej zmierzyć sobie ciśnienie na spokojnie w domu po odpoczynku (a Ty je mierzyłaś jednak po 20 minutach stania w kolejce, organizm mógł być bardziej zmęczony), ja dzięki temu dowiedziałam się, że mam zwyczajny syndrom białego fartucha ;-) gdyż w domu bez stresów ciśnienie wychodziło mi wzorowe a u lekarzy (nawet jeśli wydawało mi się, że jestem całkowicie spokojna) zawsze wychodziło wysokie. Masz cisnieniomierz w domu?

kociatka, przez kilka miesięcy na pewno nie zaszkodzi a jeśli komuś bardzo zależy na córeczce to naprawdę warto, trzymam kciuki za owocne staranka oraz 2 kreski na teście i 3 białe kreski na USG! :-)

Andziak, masz rację, lepiej cierpliwie poczekać, do 11-tego czerwca już tuż tuż.

Kosmo, tak, miałam robiony wymaz tydzień temu i na szczęście nie mam tego paciorkowca ale głowa do góry, ten paciorkowiec to strasznie popularna sprawa, zażyjesz antybiotyk i nie będzie ryzyka zarażenia dzidziusia.

Gal, hop hop, gdzie jesteś?

Przepraszam jeśli komuś nie odpisałam ale padam ze zmęczenia po dzisiejszym dniu. Dobranoc i kolorowych snów dla wszystkich!

Do góry