reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria -jakie pierwsze dziecko??? przecież masz już córkę:szok::sorry2:

Piranha- no to się załaaaaaaaamałam!:-( On mówi, że brał przez tydzień taką dawkę, ale czy ja mogę mu wierzyć w takim razie. Przecież to kalekie dziecko może być z tego! Cała się trzęsę, bo czuję , że moje marzenia poszły sobie na zawsze i to przez najbliższą osobę! Jak on mógł mi to zrobić, ja to mam chyba w życiu jakiegoś pecha, piszę to i ryczę, ledwo widzę klawiaturę

Piranha, czy myslisz, że przez tydzień czasu, to mogło wyrządzić, aż takie szkody?
A na razie, to nie wyobrażam sobie z nim pogodzenia się, bo to już nie pierwszy raz jak mnie zawiódł w ten sposób... Co za dzień, a tu jeszcze gości będa, a ja w proszku... Nie jestem w stanie nic robić..

Gal kochana-wspieram jak umiem.....
pewnie ,że zrób badanie nasienia!

a co do blachy to ja mam taka klasyczną 35cm na 25cm i jest oki-wychodzi gruby na jakieś 3,4 cm :)

Pirania ten kosz przyda sie do czasu aż dziecko nie bedzie sie podciągac do siadania-czyli do jakichś 5 m-cy....

pozdrawiam wszystkie babeczki...coś kompa nie mogłam odpalić i masę czasu zmarnowałam...
a miałam od 9 do 11.30 kumpelę w ciąży i teraz nadganiam w domu bo za 1,20 h jadę po dzieci...

reklama
Nullka, kwas foliowy w B-Compex w zupełności wystarczy, nic już dodatkowo nie łykaj. To kiedy startujesz z walką o córcię? :-)

Andziak
, dobrze, że nastawiasz się na synka i nie chcę Ci w tym mieszać ...ale naprawdę wciąż wierzę w Twoją Zosię (tym bardziej, że lekarz nie sprawdzał z boku nachylenia nuba), myśl o dzidziusiu jak o chłopczyku a my wszystkie 11 czerwca rezerwujemy dla Ciebie zbiorowe trzymanie kciuków!

Ostatnia edycja:
mama ja dalam cytat dziewczyny ktora w 21 tygodniu dowiedziala sie ze syn a w 25 ze corka :)
i mówi ze wadziala normalnie sprzet a tu taka wiadomosc ;p
mi moja lekarka w polsce zawsze mowila ze do 27 tygodnia moze sie duzo zmienic bo narzady robia figle i andziak nie nastawiaj sie na to ze syn bo to jest wczesne ja uwieze ze syn jak lekarka mi to potwierdzi w 27 tygodniu bo jak przypomne sobie jej slowa to mi sie smiac chce ze mam corke to nie ma innej mozliwosci musi byc syn :-D
maz mi nie pozwolił nic kupic do 27 tygodnia bo mowi ze ta lekarka nie pewna :)
ja we wtorek mam ta głupia glukozę;/

Ostatnia edycja:
daria ahhhhhaaaa:)
bo ja tak czytam i patrze i myslę ..jaki Filipek przeciesz ostatnio pisałaś ,że ma być Colin....

no ,ale skoro to cytat to oki:-)

z tego szoku się nie przywitałam z Wami:-D

cześć kochane i dziękuję za klapsy w doopkę:-p

Kasia jak tam ,rbiłas chłodnik??

mama Daria pisała nie o sobie tylko to była wypowiedź jakiejś dziewczyny z forum

Piranha walka o córcie zacznie sie u nas w lipcu :-)

Andziak pisalam z ta dziewczyna i ona mowi ze w 21 tygodniu lekarz jej pokazal siusiaka i do tego jajeczko i mowi ze zrobil przyblizenie ze wszystko bylo dobrze widac . a tu nagle ze ani jajek ani siusiaka.. a u ciebie lekarz w tak wczesnym tygodniu stwierdził syna to sie w ogole tym nie sugeruj !!!:)

boze ale upal kosmo i pirahna zazdroszcze wam ze niedlugo juz urodzicie nie bedziecie sie meczyc w tych upałach:)

Nullka cześc ;))
tak,tak ,już doczytałam ;)

Daria ja rodziłam syna 30 lipca a córkę 31 sierpnia-miałam dośc lata,spuchniętych nóg,pocenia się i generalnie wolałabym juz nie chdzic na końcówce ciąży latem :-D

zjadłam tosty ,ide posiedzieć na ogrodzie bo za pó h jadę po moje szczęścia;)

Patrysia -śliczna pościel ;)

DARIA też czytałam o tym i w szoku jestem hehe aż sama jestem ciekawa kogo urodzi :D bo synusie potrafią sie maskowac :)

ja z nadia cale lato przechodziłam ale to chociaż mniejszy brzuch mialam bo dopiero w lutym zaszłam to nawet tego nie odczulam ale teraz mi trochę daje popalić;d

patrysia ciekawe co jej w ogole powie na nastepnym usg;p ale napewno szoku dostala :)

reklama
Witajcie,
wkleiłam już ten link na innym wątku ale może to będzie pomocne również u Was.
Mam do rozdania wejściówki do portalu dla starających się o dziecko - ovufriend.pl (portal jest jeszcze w wersji zamkniętej, dostępnej tylko z zaproszeniami dlatego potrzebny jest poniższy link).

Można tam śledzić swoje cykle, system je interpretuje i wyznacza dni płodne i termin owulacji (jeśli zdecydujecie się mierzyć temperaturę). Dużo dobrego info o staraniu się.

OvuFriend - zwiększ szanse na zajście w ciążę

Życzę powodzenia i trzymam za Was kciuki (mnie się udało, teraz staram się o drugie..;)

Do góry