reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja to sie boje teraz tylko o to ze jak sie urodzi syn to on juz w ogolę Nadii nie zauważy ;/ bo on zawsze tak pragnął syna . mi to juz tam obojetne co mam ale wiem ze bede chciala starac sie o jeszcze jedna dziewczynkę :-) troche sie denerwuje bo nie wiem jak sie zajmuje chlopcem bo ma siusiaka a z dziewczynka bylo latwie;p wiem ze glupie ale nie wiem jak to jest:-D moja mama tez nie wie bo miala same cory;p

reklama
daria ja sie tez tego balam ale wierz mi - nie ma czego. to podobno trudniej pipulke "obsluzyc" niz siusiaka:-D
a co do meza to tez sie nie martw- zwykle coreczki sa oczkami w glowie tatusiow, a synusie mamusiow:tak:

miss.bella trzymam kciuki!!!!

daria ja sie tez tego balam ale wierz mi - nie ma czego. to podobno trudniej pipulke "obsluzyc" niz siusiaka:-D
a co do meza to tez sie nie martw- zwykle coreczki sa oczkami w glowie tatusiow, a synusie mamusiow:tak:

miss.bella trzymam kciuki!!!!

oj uwierz ze u niego w jego rodzinie to w ogole tylko synowie najważniejsi;/ i jak Mariusz miał core to wielki szok i porażka dla nich :-pa on sie za bardzo z tym pogodzić nie mógł ;p dopiero po czasie ...

ja sie boje zeby syn nie wdał sie w Dzidka tym bardziej ze jeszcze z września jak on ma byc;/

Ceska ja to rozumiem.Ale nawet dla dobra dziecka jakby dziewczynka miala miec lagodniejsze objawy to lepiej zeby bylo corka.Dla mnie tez bo bede miala 4 dzieci.A Bartek nie mial odrazu rzucajacych w oczy objawow.Dopiero teraz poradnia wyslala go na badania.
Kosmo moze i tak jest ale ja nie wiem dlaczego mialam przeswiadczenie ze bade miecc corke
W styczniu sytuacja w domu mnie wykonczyla.Zaczelam mowic trudna nowenne.Nie bylo latwo.Nie w intecji corki ale skonczylam ja 8 marca i wtedy mialam sen.Snilo mi sie ze urodzilsm corke.Karmilam bylam taka szczesliwa.Nie bralam ciazy pod uwage ale jak sie o niej diwiedzialam zaraz skojarzylam.8 marca juz bylam w ciazy w jakis cudowny sposob.I bylam pewna ze to corka i dar od Boga ze to owoc nowenny.
Widac nadinterpretacja faktow.
Miss patrysia kciuki za wizyte.
Ja w domu znowu kosmos mama czepia sie wszystkiego.Dala by mi chociaz ona spokoj

Ostatnia edycja:
hallo Kobitki! Nadaje z mojego fatalnego internetu jeszcze, ale myślę, że z tydzień i będę miała normalny! Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, trzymam kciuki, i śle moc Różowych Fluidków!!!!!!!!!!!!!
Daria Gratuluję Syneczka!!!! Miałaś taką samą czutkę jak ja z Adusią!!!!!!!!!!!!!!! I jak fajnie, że możesz mysleć jeszcze o jednym dzidziusiu:) Dziękuję za PW!
Andziak przytulam mocno, bo dokładnie wiem jak się czujesz, chociaż ja teraz nie miałam takiego nacisku na dziewczynkę, bo cieszyłam się, że w ogóle udało mi się zajść, i najważniejsze, że Mój M się zgodził!!!!!!!!!!! A to był już wyjątkowy cud!
Kosmo cieszę się że trzymasz się dzielnie:)
MissBella trzymam Wielkie Kciuki!!!!!!!!!!!
I tyle doczytałam z ostatniej strony, bo otworzyć więcej graniczy z cudem!!!!!!!!!!

hallo Kobitki! Nadaje z mojego fatalnego internetu jeszcze, ale myślę, że z tydzień i będę miała normalny! Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, trzymam kciuki, i śle moc Różowych Fluidków!!!!!!!!!!!!!
Daria Gratuluję Syneczka!!!! Miałaś taką samą czutkę jak ja z Adusią!!!!!!!!!!!!!!! I jak fajnie, że możesz mysleć jeszcze o jednym dzidziusiu:) Dziękuję za PW!
Andziak przytulam mocno, bo dokładnie wiem jak się czujesz, chociaż ja teraz nie miałam takiego nacisku na dziewczynkę, bo cieszyłam się, że w ogóle udało mi się zajść, i najważniejsze, że Mój M się zgodził!!!!!!!!!!! A to był już wyjątkowy cud!
Kosmo cieszę się że trzymasz się dzielnie:)
MissBella trzymam Wielkie Kciuki!!!!!!!!!!!
I tyle doczytałam z ostatniej strony, bo otworzyć więcej graniczy z cudem!!!!!!!!!!

ja sobie nie wyobrażam miec tylko parki tym bardziej ze jestem mloda to chce jeszcze jednoi na tym zakoncze;p tak licze ze zacznę planować jak dziecko będzie mialo rok :) wiec do 30 bym miala juz dzieci odchowane:)
te osoby co znam i sa z parki to sie w ogole nie dogadują jak sa mali to nie ma problemu ale później to była katastrofa;/

Hejka!

Andziak, niestety nie wiem jak witamina B6 wpływa na testosteron u kobiet, ona blokuje prolaktynę i zwiększa ilość progesteronu, wpływa też na LH i FSH poprawiając tym samym owulację (podwyższone stężenie PRL powoduje obniżenie poziomu gonadotropin a zwłaszcza LH, zaburza fazę lutealną oraz pękniecie pęcherzyka jajnikowego). Podobno wysoka ilość witaminy B6 zmniejsza ryzyko poronienia o 50% i zwiększa płodność o 220%. Współczuję tych stresów, oby szybko poszły sobie precz i słonko zaświeciło w Twoim życiu! Ty kolejną wizytę masz 11 czerwca? ...bo ja nadal wierzę w Twoją Zosię choć lepiej nastawić się na synka i najwyżej mieć mega szokującą niespodziankę.

Patrysia i MissBella, wielkie kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty! &&&&&&&&&&&

Gal, jak tam bark?

Ostatnia edycja:
No 11 chociaz sama nie wiem czy nie padne na zawal jak juz konkretne przyrodzenie na usg zobacze.
Ja odkad wiem o ciazy mialam raz sen o synku i kilka ze widze siusiaka na usg.
Tylko wtedy wogole nie swiadoma ciazy mialam ten sen o coreczce

reklama
Witam w to brzydkie, pochmurne, deszczowe przedpołudnie:no:
Jako,że jestem kobietą szaloną i strasznie niecierpliwą poszłam sobie na USG dzisiaj raz jeszcze,zapisałam się wcześniej, na wypadek jakby mój lekarz prowadzący nie chciał mi go zrobić, i nie omieszkałam nie skorzystać z okazji:-)
Tak więc od drugiego lekarza usłyszałam słowa: "optuję przy dziewczynce", dzidzia zdrowa, ruchliwa i mniejsza o tydz niż termin wg OM. Tak więc w tym momencie mam już 90% pewności a 10 % niepewności;-)( w końcu to już dwóch lekarzy).
Poprosiłam o zdjęcie i takie oto Pan doktor mi wręczył:
DZIDZIA1.jpg
Chociaż szczerze to wczoraj USG było na dużo lepszym sprzęcie i kreseczki dużo lepiej było widać:tak:
Widzicie tu coś dziewczynki?

Załączniki

• DZIDZIA1.jpg
    DZIDZIA1.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 78
Do góry