reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czesc dziewczyny
nie było mnie chwile a tu tyle nowości!
daria gratulacje! super, ze bedzie parka, dobrze zrozumialam, ze chcialaś dziewczynkę?
piranha gdzie sie podziewasz nasz ekspercie?
mama ja bym zrobiła test od razu............
noemi chyba nie jestem w temacie, proszę powiedz o co chodzi z ta kapusta i fioletem;)
w jakiej formie maz przyjmowal korzen lukrecji i jakie to ma działanie? a sudafed dlugo trzeba brać? a sylk mozna w aprece kupic? jakis lubrykant np durexu też może być? ale Cie zasypałam pytaniami ;) wszytsko przez to ze jestem poczatkująca i ciagle jakies nowe rzeczy, a kapusta to juz zupelnie rozlozyla mnie na łopatki, umieram z ciekawości;)

tak chcialam druga corke ale jest synek :) bede 3 razem znow probowac;d

reklama
Noemi no cos Ty nie gniewam się -pytaj ...
dlatego jak już uda Ci sie skrócic cykle-a nie wiadomo czy się uda....to na czas starań będziesz musiała po owu lykac dupka przez te 10 dni...
ale pogadaj o tym z ginem...

to tak jak z Clo na owuklę ...
jak któraś ma długie cykle to ginek zapisuje od 3 do 7d.c.
jak ja mam krótkie bo 26dniowe to zapisuje mi od 5 do 9dc ,żeby wydłużyć...

Daria synek jak malowany:)

Tusia dzięki :)

Czarna witaj kochana i dzięki ..tak zrobię -choć pewnie niezawodna @ w weekend przylezie i nie zdążę siknąć..

Mama kubulki sylk NAWILŻACZ, LUBRYKANT, PEWNOŚĆ, JAKOŚĆ.HIT! (2289406173) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to kwaśny lubrykant pomagający poczęciu córki ja kupiłam jego niemiecki odpowiednik jest dostępny na allegro, ale jak kiedyś porównywałyśmy nie różni się od kupionego na ebay-u. Sudafed to tabletki na nos można je kupić w aptece, ja rozumiem to tak, że na dziewczynkę zalecany jest brak śluzu więc jeżeli stosujesz sudafed który ma powstrzymać błony śluzowe przed produkowaniem śluzu w nosie to działa też na inny śluz:-) bierzesz go w okolicach owu podczas staranek. Licorice root kupiłam w ten sposób, że napisałam do sprzedawcy na allegro czy by mi nie zamówił zgodził się i po jakiś 2 tyg miałam w postaci tabletek Now Foods, Licorice Root, 450 mg, 100 Capsules na Bazarek.pl na tych testach z kapusty nie znam się bo nie interesują mnie testy na płeć, ale Dziewczyny znają te przepisy:-)

heloł:-)

w domu już cicho, Marcelinio śpi, M w pracy, ja wykąpana, więc można szaleć na necie:-D byłam dziś w ogrodniczym i kupiłam sobie jeszcze 2 clematisy-powojniki, cudne są, jeśli będą mieć takie kwiaty, jak na obrazku, to miodzio;-)

daria gratuluję synka, piękne przyrodzenie:-Dja uważam, że bycie mamą parki to super sprawa:tak:

noemi ja zaczęłam brać dupka w tym cyklu, najpierw nie miałam owu, a jak go skończyłam brać i czekam na @, to owu przyszła.. więc jej nie zablokował

pirania jak samopoczucie kochana?

mamcia, gal kiedy testujecie?

samana gratulacje córci:tak:

tasha piękne zdjęcie córuni:-D

Mama dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, poprostu mam skrócić cykle żebym miała odpowiednią długość a potem dupka zacząć brać w trakcie staranek parę dni później czyli po owu i wtedy powinnam utrzymać ładną długość cyklu:-) mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam;-) A z ginkiem na pewno pogadam bo na monitoring jestem umówiona w tym cyklu. Poprostu już się nie mogę doczekać staranek i ciąży mój instynkt macierzyński na prawdę nie daje mi spać, ale też nie chcę czegoś nie zrobić i potem pluć sobie w brodę

Ewcik jak to przyszła owu przed spodziewaną miesiączką? Ja o tym jeszcze z ginkiem pogadam mam fajnego lekarza i mam nadzieję, że coś takiego wymyśli że szybko zajdziemy w ciążę:-)

Mama kubulki sylk NAWILŻACZ, LUBRYKANT, PEWNOŚĆ, JAKOŚĆ.HIT! (2289406173) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to kwaśny lubrykant pomagający poczęciu córki ja kupiłam jego niemiecki odpowiednik jest dostępny na allegro, ale jak kiedyś porównywałyśmy nie różni się od kupionego na ebay-u. Sudafed to tabletki na nos można je kupić w aptece, ja rozumiem to tak, że na dziewczynkę zalecany jest brak śluzu więc jeżeli stosujesz sudafed który ma powstrzymać błony śluzowe przed produkowaniem śluzu w nosie to działa też na inny śluz:-) bierzesz go w okolicach owu podczas staranek. Licorice root kupiłam w ten sposób, że napisałam do sprzedawcy na allegro czy by mi nie zamówił zgodził się i po jakiś 2 tyg miałam w postaci tabletek Now Foods, Licorice Root, 450 mg, 100 Capsules na Bazarek.pl na tych testach z kapusty nie znam się bo nie interesują mnie testy na płeć, ale Dziewczyny znają te przepisy:-)

dzieki za info i linki;) licorice root jakie ma działanie i czemu mezczyzna to bierze?

tusia alez ja nie odradzam palnowania i probowania wszystkiego by spelnic swoje marzenia w kwestii plci, wrecz przeciwnie - trzeba sprobowac zeby potem nie zalowac, zeby miec poczucie ze sie zrobilo wszystko. jedynie co teraz moge doradzic- to przyjecie do wiadomosci ze moze byc 50/50 pomimo ze zrobilo sie wszystko w tej kwestii.
ja zrobilam wszystko co bylo wtedy w mojej mocy (ale nie bylo wtedy jeszcze piranii wiec nie wiedzialam o wielu rzeczach) i bylam przeszczeliwa bo wszystko udalo mi sie zrealizowac. to wszystko spowodowalo ze poczulam sie pewnie. naprawde bylam prawie pewna ze mi sie udalo, do tego intuicja mi silnie podpowiadala ze to corka.
wiadomosc o tym ze to synek a nie wymarzona coreczka to byl dla mnie prawdziwy cios.na dlugo zapamietam jak przechorowalam ta wiadomosc - takiej migreny to ja w zyciu nie mialam, przelezalam bez zycia caly dzien, bolal mnie kazdy centymetr mojego ciala...... Nie zycze nikomu...

reklama
Do góry