reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam wtorkowo!

Gal, po odstawieniu dupka @ zazwyczaj przyłazi po 2-3 dniach. Zapomniałam Ci wczoraj napisać, żebyś się nie martwiła gdyż dupek nie namiesza Ci w cyklach (jeśli łyka się go po owulacji), on wpływa tylko na fazę lutealną wydłużając ją a faza ta trwa do 16 dni (dłużej tylko w ciąży :-)). Wszelkie zaburzenia cyklu wynikają z nieprawidłowości pierwszej fazy (która z różnych powodów może się bardzo wydłużyć albo skrócić) a dupek może namieszać tylko wtedy jak się go zażyje w fazie folikularnej, czyli przed owulacją. Ty połknęłaś go po owulce więc bez obaw, może tylko pomóc a na pewno nie zaszkodzi! :tak: Oby ból barku Ciebie szybko opuścił bo na pewno strasznie się męczysz.

misia, strasznie Ci współczuję. Trzymam kciuki za II, kiedy testujesz?

Daria, będę trzymać kciuki o 17 i czekam na wieści, strasznie jestem ciekawa kto tam u Ciebie zamieszkał i czy Nadusia będzie miała siostrzyczkę czy braciszka. :-) A czujesz stresik przed wizytą czy płeć Ci całkowicie obojętna i po prostu zżera Ciebie tylko ciekawość? :-)

Kasiu, skąd ja to znam, niestety te bezpieczne kryjówki bywają niebezpieczne :-) bo czasem zbyt mocno ukryją cenny przedmiot. Trzymam kciuki by diabeł zabrał ogon z dupka bo dobrze by było byś jednak go zażyła :tak: U nas też nie ma słoneczka a niebo zasnute szarymi chmurami.

Tasha, będzie już na 99% Kaja, jakoś się przyzwyczaiłam do tego imienia :-), a u Ciebie będzie Oliwka czy to jeszcze niepewne? Co do podkładów to miałam na myśli te gigantyczne podpaski :-), takich na łóżko nie kupowałam ani teraz ani w pierwszej ciąży. Mam w domu podkłady do przewijania to na pewno parę wezmę ich do szpitala.

reklama
piranha właśnie się nad tym zastanawiam bo mi się owu przesunęła i nie wiem czy testować jak mi wypada cykl czyli 27dni czy 14 dni po wou bo to jest róznica aż tygodnia i nie wiem co teraz.

Witam wtorkowo!

Gal, po odstawieniu dupka @ zazwyczaj przyłazi po 2-3 dniach. Zapomniałam Ci wczoraj napisać, żebyś się nie martwiła gdyż dupek nie namiesza Ci w cyklach (jeśli łyka się go po owulacji), on wpływa tylko na fazę lutealną wydłużając ją a faza ta trwa do 16 dni (dłużej tylko w ciąży :-)). Wszelkie zaburzenia cyklu wynikają z nieprawidłowości pierwszej fazy (która z różnych powodów może się bardzo wydłużyć albo skrócić) a dupek może namieszać tylko wtedy jak się go zażyje w fazie folikularnej, czyli przed owulacją. Ty połknęłaś go po owulce więc bez obaw, może tylko pomóc a na pewno nie zaszkodzi! :tak: Oby ból barku Ciebie szybko opuścił bo na pewno strasznie się męczysz.

misia, strasznie Ci współczuję. Trzymam kciuki za II, kiedy testujesz?

Daria, będę trzymać kciuki o 17 i czekam na wieści, strasznie jestem ciekawa kto tam u Ciebie zamieszkał i czy Nadusia będzie miała siostrzyczkę czy braciszka. :-) A czujesz stresik przed wizytą czy płeć Ci całkowicie obojętna i po prostu zżera Ciebie tylko ciekawość? :-)

Kasiu, skąd ja to znam, niestety te bezpieczne kryjówki bywają niebezpieczne :-) bo czasem zbyt mocno ukryją cenny przedmiot. Trzymam kciuki by diabeł zabrał ogon z dupka bo dobrze by było byś jednak go zażyła :tak: U nas też nie ma słoneczka a niebo zasnute szarymi chmurami.

Tasha, będzie już na 99% Kaja, jakoś się przyzwyczaiłam do tego imienia :-), a u Ciebie będzie Oliwka czy to jeszcze niepewne? Co do podkładów to miałam na myśli te gigantyczne podpaski :-), takich na łóżko nie kupowałam ani teraz ani w pierwszej ciąży. Mam w domu podkłady do przewijania to na pewno parę wezmę ich do szpitala.

tzn ja sie juz nastawiłam na syna :)po tej wizycie w polsce:) wiec nie liczę ze usłyszę ze córka:-pbardziej jestem ciekawa czy dziecko dalej jest tak ulozone jak do porodu czy juz wszystko ok bo tamta lekarka mowila ze jak tak bedzie to moge duzo szybciej urodzic;/

Ostatnia edycja:
Misia - nie pomogę, bo sama miałam pokręcone cykle, u mnie @ przyłaziła nawet po 19 dniach po owu... ale jeśli do tej pory miałaś regularne cykle to chyba w dniu spodziewanej @, czyli w 27 dniu cyklu... tak mi się wydaje, ale nie jestem pewna...
Pirania - tak sobie mówimy Oliwka i Oliwka, ale nie sądzę, że tak damy na imię, bo ostatnio jest straaasznie popularne, boję się, że tych Oliwek będzie na pęczki, coraz częściej myślę o imieniu Sonia... jest krótkie, ładnie brzmi...i nie jest popularne; ale zdaję sobie sprawę, że im dłużej będziemy mówili Oliwka tym bardziej się do tego imienia przyzwyczaimy... mój M się śmieje, że im bliżej rozwiązania tym więcej wątpliwości z imieniem... bo propozycji mojego synusia typu: nazwijcie ją Afrodyta, na pewno będzie jedna jedyna taka:-D, nie bierzemy pod uwagę... i nadal jesteśmy w punkcie wyjścia:-); dziś moja koleżanka dowiedziała się, że będzie mieć córcię i od razu nadała jej imię - Alicja:-)
Gal - życzę Ci kochana tych II kreseczek i żeby wszystkie twoje rozterki się skończyły!!!

zapomniałam w ogole wam napisac ze jak byli u nas tescie bo dopiero im powiedzieliśmy o ciąży to ona jak zawsze tylko żebym corki nie miała;/ zyczy mi syna jak za pierwszym razem:-pa tesc by chcial druga wnuczkę ...ale mowie mu ze raczej syn a on ze to przez nia bo mi zazdrości córki :-p

Misia, jeśli owu przesunęła się aż o tydzień to testuj tydzień później, ja zawsze testowałam testem 10 mIU/ml w 12 dniu po owulacji.

Tasha, no fakt, Oliwki teraz na topie :-) A Sonia to bardzo ładne imię, nawet moja mama takie proponowała ale do nazwiska średnio pasuje. Co do Alicji to właśnie jest ona u mnie na 2 miejscu i czasem mnie kusi :-)

Piranha- dziękuję Ci baaaaaardzo za odpowiedz, no to dobrze, że @ tak szybko przychodzi, najgorzej, że nie wiem czy u mnie w sobotę będzie 11dpo, czy 12dpo, a co jak 11dpo , zrobie test, odstawię dupka, a np. byłabym w ciaży, to takie nagłe odstawienie może zaszkodzić chyba raczej....
I wiesz jeszcze jakie mam rozterki, bo cały czas myslę, że jak by sie teraz nie udało, to chyba M plemniki nie dają rady i boję się, że ten licorie root zaszkodził co brał po klika tabletek naraz, aby miał z głowy, kurcze niepotrzebnie to łykał.............

Tasha- Kochanie Słonko , dziekuję z całego serca Tobie za te życzenia, tak bardzo tego pragnę, a mam tyle rozterek jak to trafnie ujęłaś, bo po takim czasie człowiek już fiksuje, tym bardziej, że ten czas tak mnie goni.... i kurka wodna nie czuję na razie żadnych zmian...., a tak bym chciała je poczuć....

A co do Sonii, to mój synek ma koleżankę o takim pieknym imieniu i bardzo ja lubi i często nawet na inne dziewczynki mówi Sonia...:)

Daria- kciuki za wizytę, na pewno będzie dobrze, czy synek czy córcia, oby tylko wszystko było w porządku:tak:

Gal - ja pierwsze zmiany poczułam 16 dnia po owu, straszliwie zaczęły boleć mnie (.)(.), i tak jakby nabrzmiały, a że byłam prawie płaska to od razu zwróciło moją uwagę i zrobiłam test ciążowy a pozostałe objawy typu wymioty, mdłości, wrażliwość na zapachy zaczęły się znacznie później, bo chyba w 2 połowie stycznia (a owu 8 grudnia), więc nie martw się, że póki co nie czujesz się inaczej...cały czas Ci kibicuję!!! a że masz rozterki to normalne, która z nas ich nie miała!!!?
dziękuję, że wyraziłaś swoje zdanie o imieniu Sonia:-), coraz bardziej do mnie to imię przemawia

reklama
Do góry