reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Truskafffko, LH rośnie więc pewnie owulka się zbliża :tak:, trzymam kciuki! Ja bym piła dalej te ziółka nr 3 skoro można je pić przez cały cykl (ja piłam tą mieszankę przez 3 pełne cykle) a progesteronowe ziółka dopiero 2-3 dnia po pozytywnym teście owu.

Kinga, dobrej nocki!

dzięki Piranha :) tak zrobię :)
Kinga :sorry: dzięki, a ty czym prędzej umawiaj się do endo, szybko naprostujesz sprawę z tarczycą i będziemy razem głaskać brzuszki :)
Andziak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za córę, niech się ujawni pięknie :)

też lecę się położyć
słodkich snów
:)

Piranha- dzieki, pewno już po owu, mam taką nadzieję. A jutro chciałabym zmierzyć tempkę, ale trochę się boję, że jak będzie nie za bardzo to się zdenerwuję tylko...

Ewcik- a jak Ci testy mylnie wskazały owu? Miałaś pozytywny test i nie było owu?
A tą bransoletkę to kupiłam w tym sklepie, bardzo miła właścicielka, sa jeszcze silikonowe, nazywają się opaski
Bransoletki - Sklep QS Quality Strength - Produkty jonowe

Mama!!!!!!!!Jak ja się cieszę na te wieści nie wiem czemu ale wierzę w ten cykl i bliźniaki, ale chciałam Cię trochę skarcić;-) nie ma fochów jak są boboseksy!!!! Powiedz M, że na ten czas cofasz focha a później znów może być foch bo każdy dzień jest cenny!!!!! Pamiętam, że pisałaś, że dzieciaczki też marzą o bliźniakach:-)

Truskafka my starujemy od czerwca biorę z M suplementy tak jak pisałaś nie łączę kwasu z magnezem. Ale u mnie miesiączki dalej brak umowiłam się z ginem jakoś na początki czerwca. Ja bym wolała od razu coś dostać na owu, później blokuję się psychicznie jak nie wychodzi:zawstydzona/y: Mam też w planach licorice root dla M ale to dopiero podczas staranek, a jeszcze jedno pytanko czytałam o tabletkach dowcipnych lactovaginal, lacibios femina i floragyn i nie wiem które wybrać i od kiedy zacząć brać, czy już teraz czy dopiero podczas staranek? Tasha Ty chyba brałaś podczas staranek mogłabyś mi temat przybliżyć?

Andziak z całych sił trzymam za Ciebie kciuki i za Zosię:-) Ten z góry zdecydował, że dostaniesz to czego najbardziej na świecie pragniesz pomimo wszystko:-)

Gal a Ty chyba coś kojarzę poszalałaś w tym cyklu? Z niecierpliwością czekamy na efekty:-)

Piranha, Gal a trzymanie laptopa na kolanach i trochę na brzuchu chyba nie na dziewczynkę, bo jak czytałam o jonach to lampa solna niweluje złe jony TV, komputera i innych więc chyba nie powinnam trzymać tak blisko?

CHCIAŁABYM JUŻ BYĆ W CIĄŻY:-) TYLE NA KONIEC;-)

natusia, na aukcjach siostry dalej nie ma tych pędzli, podpytam jutro co jest grane i kiedy będą. Co do witaminy C to jak najbardziej może być, łykałam identyczną :-) Zaś co do tego preparatu z Ca i Mg to dawki fajne ale niestety nie zaznaczono w jakim związku występuje wapń, jeśli jest to węglan to odpada.

Gal, tempką się tak bardzo nie przejmuj, dupek nie działa termogennie w przeciwieństwie do lutki więc nie podnosi PTC. Może być zatem tak, że tempka będzie taka sobie a progesteron dzięki dupkowi wystarczający do zagnieżdżenia i utrzymania ciąży, mierz zatem bez stresów a ja zaciskam kciuki! &&&&&&&&&&&

Noemi, laptop na kolanach niewskazany, podobno wszelakie sprzęty elektroniczne typu komputer, telewizor emitują jony dodatnie, u mnie na biurku komputerowym przez długie miesiące stała bardzo duża lampa solna ale jeszcze wtedy nie wiedziałam o jej dobrodziejstwach w planowaniu płci :-D

Jejku, dziewczyny, jak pomyślę, że prawdopodobnie za około 4 tygodnie córcia będzie już po 2 stronie brzuszka to radość miesza się z przerażeniem, nie mam jeszcze wielu rzeczy naszykowanych i jakoś psychicznie się jeszcze nie nastawiłam na kolejną zmianę życia o 180 stopni :-) Dobrej nocki dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Piranha- dziekuję bardzo, no to chyba zmierzę, jak mi się uda:tak: Wierzyć się nie chce, że Ty już za 4 tygodnie będziesz tulić swoją córcię! Śpij dobrze i Dobrej nocki!

Noemi- dziekuję Ci bardzo, ano poszalałam, żeby tylko jeszcze efekty były:happy: Obyśmy wszystkie szybko zobaczyły te II upragnione kreseczki:tak:

Kurcze a my mamy sypialnio-pokoj dzienny i tu mamy TV i laptopa....Z lampą solną będzie ok? I laptopa nie będę trzymała tak blisko tylko na stole no bo przecież muszę z komputera korzystać w pracy korzystam ze stacjonarnego....Ale bym miała branzoletkę, Gal nosisz ją cały czas? Co poradzicie w tym temacie?

reklama
Noemi, jak Ciebie to pocieszy to ja przy kompie spędzałam dziennie po kilka godzin, warto mieć jednak w pobliżu kompa dużą lampę solną :-) , w bransoletki i naszyjniki wydzielające jony ujemne dziewczyny na in-gender też się zaopatrują. Jony na pewno mają jakieś tam znaczenie ale myślę, że dużo ważniejsza jest dieta, suplementy i pH.

Gal, dzięki kochana, Ty również dobrze śpij a tempkę mierz bezstresowo, progesteronu w tym cyklu Ci nie zabraknie :tak:

Do góry