reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Andziak, B-Complex odstawiłam stopniowo zaraz po pozytywnym teście i zakupiłam sobie witaminy ciążowe.

Kinga, dobrze, że z Filipem jest wszystko w porządku i wszystko zmierza ku lepszemu! Na pewno dziewczyny borykające się z niedoczynnością tarczycy zaraz Ci tu pomogą ale może właśnie odkryłaś dlaczego nie możesz zajść w ciążę? Znalazłam coś takiego:

Byłam dziś u ginekologa z wynikami badań hormonalnych. Niby wszystkie badania są w normie, ale Panią doktor zastanowił wynik TSH, czyli hormonu tarczycy. Mój wynik wynosi 2,57 mlU/l (norma 0,5 do 4,0). Lekarka powiedziała mi że w toku swego doświadczenia zauważyła, że kobiety, które mają wynik powyżej 1,5 mlU/l mają problemy z zajściem w ciążę. My z mężem staramy się już 8 miesięcy i na razie nic. Co o tym myślicie?

Może jak zaczniesz brać leki to od razu pojawią się 2 kreski na teście? A FT3 i FT4 też sprawdzałaś?

reklama
też tak pomyślałam Piranho że to może być mój problem z zajsciem w ciąże....
teraz powinnam udać się do endokrynologa prawda...

Miłego dnia życzę wam
dziś ide z Filipem na testy do alergologa. potem od razu do pracy.
ciężki dzień :/

hej dziolszki.
monico- ale slodziutke i wesole to Twoje sloneczko!!!! Cudna jest!
samana- Piranha dobrze pisze! Zawsze liczy sie skonczone tygodnie ciazy!
mysle ze jak bardzo chcesz poznac plec to zapisz sie prywatnie i idz. Przy dobrym ulozeniu dziecka powinno byc super widac!
Mama- QQ?
Andziak- Kciuki za dzisiejsza wizyte z synkiem!

KINGA ja w 8 tygodniu ciazy robilam wynik na TSH pierwszy raz w zyciu i mialam cos kolo 4,8, potem FT3 i FT4 i wyszlo ze mam niedoczynność, także pierwsze poronienie moglo byc skutkiem niedoczynnosci

DZIEKI za pochwały Zuzi

Cześć babeczki!

Synek jeszcze spi to mogę coś skrobnąć. Wczoraj nie jak się połozyłam to nie mogłam długo zasnąc, za to dzisiaj do 9 pospałam, chociaż tyle dobrego.

Kinga- też tak myślę, że tu jest pies pogrzebany i to jest pewnie ta przyczyna:tak:

Piranha- ale mnie zdziwił Twój cytat o tym, że wynik w środku normy dla TSh może utrudniać zajście w ciąże, wydaje mi się, że ja chyba miałam wyniki w środku normy , nie jestem pewna, a ciąże 2 poprzednie od razu. Ciekawe co w takiej sytuacji, bo chyba podawanie hormonów jak wyniki są w normie to trochę bez sensu...
Dziekuję Ci tak wogóle za odpowiedź, pewno dlatego od 2 dpo się bierze tego dupka, też tak sobie pomyślałam, dzisiaj wezmę tego dupka i chyba stchórzę i wezmę 1 tabletkę, bo ja nigdy żadnych hormonów nie brałam i nie wiem jak mój orgaznizm na nie zareaguje i ciale mnie zastanawia ,dlaczego kilku ginów nie zapisało mi tego duphastonu, bo twierdzili, że nie muszę brać. O co kurka w tym chodzi.

Andziak- powodzenia z synkiem, a ja cały czas o TObie myslę i tak bardzo bym chciała abys miała tą swoją Zosię, bo kurka wodna, jakaś choć częściowa sprawiedliwość w tym życiu powinna być:tak:

Monico- masz cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudeńko przewspaniałe:-) Jest śliczna!!!

Hejka Dziewczyny! Wczoraj jak wróciłam z pracy zrobiłam test owu tak jak mi radziłyście i doznałam szoku :-) wyszedł pozytywny kreska tak jak testowa może nawet troszke ciemniejsza więc uspokoiłam się odliczyłam 254godz. i dodałam 12 żeby wpróbować metodę 0+12 z tym spointanem to może dobrze wyjdzie bo był 3 dni przed owu więc może ale nie nastawiam się żeby potem nie być rozczarowaną Dziękuje za rady i że mnie uspokajałyście :-) teraz tylko tzymajcie za mnie kciuki tak jak ja trzymam za was z całych sił :-))) Pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim :-)

Dziekuje gal no zobaczymy.Przeczucie mam nadal na Zosie a moze to checi a nie przeczucie.Nigdzie nie znalazlam fotki corki z 12 tyg co ma miedzy nogami.
Ja tez popieram wasze coreczki sa cudowne/
Ale ja cos ostatnio jak ogladam takie fotki to mnie cos w sercu sciska

Hejka!

Gal, też mnie zdziwiło z tym TSH, może po prostu tamta lekarka się myliła. Sprawdziłam właśnie swoje TSH przed zajściem w druga ciążę i wynosiło 1,86 µIU/ml przy normie 0,27-4,20. Co do dupka to ja Ciebie jednak namawiam na 2 tabletki :tak:, to odpowiednik progesteronu i żadnej krzywdy w Twoim organizmie nie zrobi, zobaczysz! A dupka czy lutkę to wielu lekarzy przepisuje ot tak jak witaminy, tylko dlatego, że kobieta jest w ciąży.

misia, trzymam z całych sił kciuki!

Andziak, kciuki za synka! A w Twoją Zosię ja nadal mocno wierzę skoro lekarz sugerował się tylko tym, że coś wystaje - na tym etapie ciąży u dziewczynek tak samo wystaje :tak: Oglądałaś te zdjęcia nubów w linku, który Ci podałam? Sama zobacz, że dziewczynki mają tej samej długości nuby na tym etapie ciąży.

Truskafffko, już niebawem wizyta, ja już kciuki trenuję! &&&&&&&&&&

Mama, czekam po 18 na same radosne newsy! &&&&&&&&&&&&

reklama
Piranha- dzieki Słonko, wiesz ja też poszłam jednak sprawdzić swoje wyniki, bo nie dawało mi to spokoju;-), i na szczęście też mam dobre, bo w czasie ciązy miałm 1,71, a raz nawet 0,73, a ostatnie badanie z sierpnia 2011- 1,730, ufffffffffffffffffff! Coś widać mi się pokićkało w główce:rofl2:

A co do tego dupka - to jeszcze Cię pomęczę, bo na ulotce pisze, że w ilości 2 tabletek dziennie to bierze się w przypadku pooronień nawykowych, a ja żadnego nie miałam, a 1 tabletkę to w przypadku bezpłdności związanej z niewydolnością ciałka żółtego, a w przypadku ciązy to wtedy dopiero 2 tabletki. Przepraszam, że tak Ci o tym truję, ale miotam się strasznie, wiesz zawsze co nowe zwłaszcza leki, to jakoś mi trudno przychodzi.

Misia- oczywiście kciuki mocno zaciśnięte:)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry