reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki ja tylko na chwilkę, jutro Was nadrobię, bo teraz pomyślałam sobie, że przecież jakoś teraz powinnam brać duphaston.

Piranha- zakładając, że dzisiaj była owulka koło 16 (tylko przypuszczam, bo tak lekko pobolewał mnie lewy bok), to od kiedy powinnam brać tego dupka, od jutra, czy od pojutrza. i naszły mnie jeszcze myśli, czy jednak brać 1 tabletkę, czy dwie, bo jak czytam ulotkę, to mnie trochę skutki uboczne w postaci krwawień z pochwy, i że np, zwieksza się ryzyko spodziectwa u chłopców. Jeśli możesz to skrobnij do mnie:tak:

reklama
Kiedyś Piranha napisała mi, że aż do wykształcenia się łożyska jeżeli okaże się, że jesteś w ciąży, tylko ja pytałam o luteinę ale to to samo chyba:-p

Ja nic nie widzę, a tym bardziej susiaka:-p:cool2: ten lekarz mówił Ci, że nie powie jak będzie widział i na bank Ci tak powiedziałl, żebyś była jeszcze bardziej szczęśliwa jak uslyszysz córa a zresztą Plemniory X są bardziej wytrwałe i pokonały gumkę:-)

Ja nie mam fotki po ktorej powiedzial ze chlopak.Nie wydrukowal.
A z takim przekonaniem to mowil ze potem pewnie chcial mnie pocieszyc.Nie wiem po co.
No nic najpierw trawilam wpadke z gumka 0,01% a teraz bede trawic chlopaka z wysoka beta i niskim ph.
4 ! syna.
U kosmopolitan tez lekarz na poczatku stwierdzil ze chyba syn.

Coś dziś nie mam na nic czasu i dopiero teraz mogę do Was zajrzeć :-(

Mama, Ewcik, Truskafffka, kochane jesteście
t4614.gif

kate, współczuję przeżyć i całe szczęście, że wszystko skończyło się happy endem!

Gal, dupka zacznij brać w takim razie od pojutrza czyli od 2 dpo. Skutkami ubocznymi się kochana nie przejmuj, dupek zrobi nieporównywalnie więcej dobrego jak złego. Ja faktycznie miałam za pierwszym razem dziwne plamienia od 7 dpo ale wtedy brałam tylko jedna tabletkę, przy 2 tabletkach nic kompletnie się nie działo i w pierwszym cyklu łykania podwójnej dawki zaszłam w ciążę. Co do spodziectwa po dupku czy luteinie to zdarza się to bardzo rzadko (wszystkie moje znajome, które zażywały progesteron w ciąży urodziły zdrowych synków ...ja również, dużo bardziej obawiałabym się utraty ciąży przy niskim progesteronie) a poza tym Ty będziesz mieć córcię a nie synka :-) więc nie myśl nawet o tym (spodziectwo można operować, takie rzeczy się czasem zdarzają bez względu na zażywane leki). Ja bym na Twoim miejscu łykała dupka bez zastanowienia :tak:

Truskafffko, rób koniecznie codziennie testy owu przy takiej tempce. Mam nadzieję, że w środę wraz z Mamą usłyszycie same radosne wieści i będę za to z całych sił trzymać kciuki!

Andziak, a możesz zrobić fotki wprost a nie spod kąta?

Ostatnia edycja:
Mama , jestem cały czas ....
Wspieram wszystkie staraczki w swoich dążeniach.
Komunia przedemną i powoli włącza mi się stres .
wszystko w zasadzie załatwione , bo przyjęcie w lokalu , dla małej już kupione też wszystko ale mimo to jakaś niespokojna jestem . Dziś nie mogłam spać , śnią mi się jakieś głupoty.
Bardzo mnie stresuje spotkanie z rodziną Exa , ale mówie sobie w duchu że to już ostatnie takie spotkanie i potem luuuuz . Robimy to wspólne przyjęcie tylko dla dziecka , ale to wszystko okropnie męczące.
Ex za granicą , ja wszystko załatwiam a on oczywiście na gotowe przyjedzie.... posmęciłam trochę sorki
Andziak , niepotrzebnie zasiał w tobie niepokój , już mógł się nic nie odzywać jak nie był pewien. buziaki nie martw się.

Hejka Dziewczyny !!!
Miłego Dnia życzę wszystkim :-):-):-)
u mnie wczoraj po południu kreska na teście owu było troszke ciemniejsza ale nie taka ja testowa :nerd: troche się matrwie bo owu powinna być koło 3 maja plus minus 1 dzień a mamy już 8 i nic a brzuch mnie boli że można zwariować śluz też jest może nie obfity ale jest a owu nie ma MASAKRA.

Dziekuje wam dziewczymy.Bardzo to mile.A ja sie obudzilam i lezki mi polecialy.Wiem ze to glupie i powinnam sie cieszyc ze zdrowej dzidzi ale smutno mi.
Jutro diagnoza Bartka.

reklama
Andziak rozumiem Cię w pełni pamiętam jak dzisiaj kiedy byłam w ciąży z drugim synkiem i strasznie nastawiłam się ze będzie dziewczynka a na usg ( a był to 5 miesiąc bo mały skrzętnie ukrywał swoją płeć) okazało się że na 100% chłopak to 2 tygodnie płakałam że to nie możliwe owszem cieszyłam się że jest zdrowy ale nie mogłam przeżyć tego że to chłopczyk i w zasadzie przeszło mi na dobre takie myślenie dopiero jak go zobaczyłam na żywo :-) moja przylepka i pociecha słodka na 100 dziewczynek bym go nie zamieniła ale w tedy było mi ciężko i smutno., Więc głowa do góry :-)

Do góry