reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria , super furka !
mama , zrobiłam owsiankę twego przepisu ....i powiem Ci że jak nie lubię ... tak tą lubię . Musze schudnąć ze 3 kilo do komunii , żeby wcisnąc się w kieckę... ciężka sprawa będzie

reklama
Czarna-dzięki za &&& :)
no i cieszę sie ,że i Tobie owsianka smakuje:happy2:
a avatar masz super-uwielbiam teksty z tej bajki:-D:-D

Daria supcio autko-niech Wam służy:tak:

Gal pij ziółka skoro jest efekt:-)

ja na dzis zmykam...objadłam sie czym sie dało...jak dobrze,że teraz bede 3 dni w pracy:-p

Mama05- no mi akurat o taki efekt jak morze śluzu nie chodziło, bo przecież taki sluz nie jest wskazany na dziewczynkę i moje dotychczasowe staranka omijały jak ognia tego śluzu, dla mnie to skutek uboczny niekoniecznie dobry w moich planach , ale co zrobić....

Tasha- dzięki, no ph dobre, gorzej z rodzajem śluzu.... ale kurka ja tak mam i dlatego u mnie to całe planowanie dziewczynki jest bardzo trudne ze względu na ten sluz, ale co robić, chyba będzie ryzyk kwizyk, bo i tak już mam i nie mam siły na walkę z tym śluzem, bo efekty tego były mizerne...

Czarna- dzieki kochana i wzajemnie, jak już zaczniecie działąć i kciuki za schudnięcie, a uprawiasz jakiś sport? ja ostatnio kupiłam sobie na allegro coś w rodzaju orbitreka, taki nording walking, fajne urządzenie i tylko 200zł

Daria- fajne autko, a co do płci to tak czy tak będzie super, zobaczysz:tak:

Gal, super, że wypoczęłaś i już jesteś z nami! Co do śluzu to po prostu estrogenowa babka z Ciebie i już :-) Wiesz, ja bym chyba też na Twoim miejscu zaszalała dziś :-), w końcu dietę stosujesz już bardzo długo, łykasz suplementy, pH niskie więc musi być z tego babeczka! :tak: Ale może by tak przed wieczornymi starankami irygacja wymywająca godzinę przed a potem Sylk tuż przed by nie było sucho? ...ja bym chyba tak zrobiła, jeszcze chyba takiej opcji nie próbowałaś?

Mama
, Gal, łeb w łeb z terminem @, owulki i staraniami więc teraz czekam na łeb w łeb pozytywne testy ciążowe :-)

natusia
, no troszkę końska ta dawka, pewnie tak potężna dawkę nie można zbyt długo łykać ...a tak z ciekawości to wspominają coś w ulotce jak długo można zażywać taką żurawinę? Co do magnezu to obojętne (choć lepiej by był w postaci cytrynianu, mleczanu bądź asparaginianu niż tlenku, ten ostatni gorzej się wchłania) ale ważne by wapń był w postaci cytrynianu a nie węglanu. Zdaje się, że Truskafffka polecała OsteoDiag z apteki.

Tasha, no jasne, że damy radę! I masz rację - najważniejsze, że córcie zdrowe! Ale dowcipniś z tego lekarza :-D Ja też w tym roku nie pojadę na żadne wakacje (baaa, nie byłam na nich od kilku lat :-( bo zawsze jakieś inne wydatki były a tęsknota za morzem jest coraz większa z roku na rok) ale w przyszłym roku a już na 200% za dwa lata odbiję to sobie z nawiązką! :tak:

Daria, śliczne autko! Szok, że zaczynasz jutro 22 tydzień a nie znasz jeszcze płci maluszka :-)

Gal, super, że wypoczęłaś i już jesteś z nami! Co do śluzu to po prostu estrogenowa babka z Ciebie i już :-) Wiesz, ja bym chyba też na Twoim miejscu zaszalała dziś :-), w końcu dietę stosujesz już bardzo długo, łykasz suplementy, pH niskie więc musi być z tego babeczka! :tak: Ale może by tak przed wieczornymi starankami irygacja wymywająca godzinę przed a potem Sylk tuż przed by nie było sucho? ...ja bym chyba tak zrobiła, jeszcze chyba takiej opcji nie próbowałaś?

Mama
, Gal, łeb w łeb z terminem @, owulki i staraniami więc teraz czekam na łeb w łeb pozytywne testy ciążowe :-)

natusia
, no troszkę końska ta dawka, pewnie tak potężna dawkę nie można zbyt długo łykać ...a tak z ciekawości to wspominają coś w ulotce jak długo można zażywać taką żurawinę? Co do magnezu to obojętne (choć lepiej by był w postaci cytrynianu, mleczanu bądź asparaginianu niż tlenku, ten ostatni gorzej się wchłania) ale ważne by wapń był w postaci cytrynianu a nie węglanu. Zdaje się, że Truskafffka polecała OsteoDiag z apteki.

Tasha, no jasne, że damy radę! I masz rację - najważniejsze, że córcie zdrowe! Ale dowcipniś z tego lekarza :-D Ja też w tym roku nie pojadę na żadne wakacje (baaa, nie byłam na nich od kilku lat :-( bo zawsze jakieś inne wydatki były a tęsknota za morzem jest coraz większa z roku na rok) ale w przyszłym roku a już na 200% za dwa lata odbiję to sobie z nawiązką! :tak:

Daria, śliczne autko! Szok, że zaczynasz jutro 22 tydzień a nie znasz jeszcze płci maluszka :-)

no mama sie smieje ze tak jak z nadia dlugo nie bede wiedziec :)chyba tak ma byc;p

hej dziewczynki:-)

dopiero teraz mam chwilkę.. wczoraj byliśmy w zoo, wieczorem jak już miałam do Was zajrzeć, to wpadła sąsiadka o 20 i posiedziała do 24 hehe a dziś byłam u mamy i na placu zabaw z małym, M w pracy, niuniol śpi, więc mam spokój:tak:

tusia ładny wykresik:tak:

natusia ja też mam niedoczynność tarczycy, biorę letrox50mg

kinga wow, ale super niespodzianka od męża takie wakacje:-)

tasha dużo zdrówka!!! kuruj się!

andziak ale drobinka z Ciebie, zazdroszczę :tak:

pirania współczuję skurczu łydki, okropny ból.. a może masz niedobór magnezu?

mamcia szalejecie, oj szalejecie:-D

pirania cudowne masz storczyki, boskie po prostu:tak:kocham te kwiaty, jednak wielkość mojego mieszkania pozwala mi na posiadanie tylko 8 sztuk, w tym jedno Dendrobium i cambria

gal to &&&&&&&& za ten cykl!!!

mamcia zrobiłam dziś Twój sernik, chciałam ukroić i zanieść sąiadom na spróbowanie, ale niestety jeszcze nie stężał, nie da się go ukroić, może jak poleży noc w lodówce,to jutro się poprwi;-)

daria piękne auto, nasz sąsiad ma identyczne, bardzo mi się podoba

Piranha- dzięki Słonko:tak:, ale ten komplement, że jestem babką estrogenową to mnie raczej nie cieszy;-), bo przecież estrogeny za wysokie to niewskazane na córcię:dry:, choć jak parę miesięcy temu je badałąm to miałam raczej niższej granicy normy. No widzisz jaki ze mnie przypadek, a co do irygacji wymywających przed to przeciez stosowałam już wiele razy i już ich nie chce, bo chyba one nie są dobre dla plemników, a ja już nie mam czasu i już ich na pewno nie będę stosować, bo nie chcę ryzykować, że plemniki nie będę miały wogóle sluzu, bo przecież w sluzie muszą dojrzeć, sylk im chyba tego nie zapewni.

Cały czas mam uczucia mieszane i przypominam sobie co wczesniej pisałaś o tym sluzie, że on ma z natury wysokie ph i ja je taki zazwyczaj w okulicach owulki przy takim sluzie miałam. A teraz sobie tak myslę, nie wiem czy dobrze, skoro jestem wewnętrznie zakwaszona, i nawet ten głęboko sluz jest 4,7( teraz taki przed chwilą mierzyłam) to i ten sluz wokół komórki jajowej też powinien mieć chyba niskie ph. Teraz nabieram trochę stracha, jak widzę ten sluz, bo przenigdy nie działalismy w taki sluz.

Ewcik- witaj, miłego odpoczynku :tak:ale mam dylematy, co?;-)

gal kochana, to zupełnie zrozumiałe! ja się poddałam psychicznie, jeśli chodzi o ten, cykl nic nie niego nie będzie, bo nie ma owu.. mimo, że testy było dodatnie

Gal, faktycznie estradiol miałaś bardzo podobny do mojego :tak: Ja bym na Twoim miejscu zatem chyba zaszalała jeszcze dziś wieczorkiem :-), z tego co czytałam to możliwe jest posiadanie śluzu EWCM o niskim pH a to przecież pH ma decydujące znaczenie - unieruchamia męskie plemniki i wpływa na dodatnia polaryzację komórki jajowej. No i przecież stosowałaś dietę i suplementy przez szmat czasu a niektórzy twierdzą, że sama dieta to już 80% skuteczności. Trzymam kochana kciuki! &&&&&&&&&&&&&

Ewcik
, a może testuj dalej, może owu jeszcze będzie? Zobacz jaką Truskafffka miała niespodziankę w końcówce długiego cyklu. Zapewne tak jak piszesz mam niedobór magnezu, mam łykać 3 razy dziennie Magne B6 ale niestety czasem mi się zapomina ;-)

reklama
Ewcik- dzięki kochana:tak:, o kurka jak testy pozytywne to wypadałoby, zeby owulka była:baffled: To wszystko jest takie skomplikowane....Tak by się chciało, aby to wszystko inaczej przebiegało, a tu nieraz człowiek wali głową w mur. Ja też nie wiem jeszcze jak to będzie z tym moim cyklem.

Do góry