reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielko, szkoda, że nie było happy endu z 2 kreskami na teście w roli głównej ale wierzę, że w maju posypią się ciąże na BB, teraz pewnie będziesz mierzyć tempkę od początku i owulki na pewno nie przegapisz, liczę więc na same radosne wieści niebawem :tak:

Tasha
, ale się cieszę, że wszystko z córeczką w porządku, nie mogło być inaczej skoro wszystkie za Ciebie i Oliwke trzymałyśmy kciuki :-)

Martika, no to żeś mnie zszokowała bo wykres wyglądał tak ciążowo. Ale jak już pisałam maj będzie miesiącem ciąż i pewnie posypią się niebawem fotki pozytywnych testów ciążowych na BB! Widać, że masz piękną fazę lutealną i to tylko kwestia czasu ...krótkiego czasu :tak:

natusia, kochany ten Twój synuś! Dużo zdrówka dla taty!

Mama, udanego wypoczynku kochana!

reklama
Kasia a ja jednak Ci życzę żebyś już niebawem mogła pochwalić się II kreseczkami :) a my szybciutko do ciebie dołączymy :)
Aguśka teraz damy czadu ;) &&&&& na nowo zaciśnięte :)
Tasha piękne wieści :) inaczej być nie mogło :)
no nieee Martika noooo nie nie nie nie zgadzam sie!!! :( co do Ciebie to miałam baaardzo wielkie nadzieje, taki ładny wykres no :wściekła/y:
tulę mocno...
Andziak..bosze co za upierdliwa kuzynka...sorki...ale łosica z niej:angry:
Gal... co fakt ot fakt, czasem dobrze robi morze alkoholu hehe
Kciukasy za boboseksy ;-)
Natusia dobrze że z tatą lepiej, synuś słodziak :-)
Kinga no dziś tak bosko było, że aż się chciało siedzieć na zewnątrz, co prawda ja w pracy swoje musiałam wysiedzieć, ale za to kupiłam sobie truskawek i podjadałam w pracy hehe małe przyjemności, a potem popołudnie na podwórku:happy:
&&& żebyś jednak nie ujrzała @
Piranha Ty nasza kochana pocieszycielko :)

My jutro jeszcze musimy ogarnąć chatę i witamy gości:-p
jakbym już nie zaglądała...to UDANEGO WEEKENDOWANIA!!!

piranha ja do Ciebie z konkretnym pytaniem poniewaz jestes na tym samym etapie ciazy co ja:tak:czy Tobie juz regularnie twardnieje brzuch i cos Ci dodatkowo dokucza? bo ja od 2 tygodni mam czesto twardniejacy brzuch (w nocy za kazdym razem jak wstaje do toalety to mam twardy jak skala, w ciagu dnia tez dosc czesto mi sie to zdarza), ale dodatkowo przez 2 dni bolal mnie brzuch jak na okres i przedwczoraj bolalo mnie krocze do tego stopnia ze musialam wziasc apap(normalnei chodzic nie moglam). ja wiem ze wszystko przygotowuje sie do porodu i moga wystepowac takie dolegliwosci ale momentami obawiam sie ze to za wczesnie (???)
jak na zosc moj gin jest juz na urlopie i wraca za tydzien (wtedy mam wizyte). do kogos innego nie chcialbym isc- zreszta nie wiem czy jest powod do paniki. na wszelki wypadek biore nospe.
jak ktoras z dziewczyn wiec cos na ten tameta to tez bede bardzo wdzieczna:tak:

oczywiscie kciuki za wszystkie staraczki i ciezaroweczki:tak:

witam weekendowo :-)
U was też pewnie słonecznie i piękne.
Rano wstaliśmy z mężem tuż po 6. Mimo że mogliśmy pospać
to jednak aż się nie chciało w łóżku leżeć. Otworzyłam balkon i do domu wleciało świeże powietrze:)
Filip wstał po 7. Pies pobiegał na boisku:)
M teraz na uczelni a potem idziemy pewnie gdzieś poza dom..
Ciesze się ze do pracy tylko w poniedziałek i piątek! :)

a teraz biorę się za śniadanko dla mojego głodomorka;)

MIŁEGO DNIA!
:happy2:

witam z rana
Ja jeszcze 2w1
Cala noc nie spalam i jestem taka zmeczona.
Wszystko mnie boli:zawstydzona/y:
Kosmopolitan-mi kolo 30 tyg.ciazy brzuch zaczal systematycznie twardniec.
I pojawily sie nieregularne skurcze.I tak jest do dzis.
Mowilam o tym lekarzowi,i powiedzial,ze organizm sie przygotowuje do porodu i cwiczy.
Jesli nie ma regularnych ,nasilajacych sie skurczy to jest ok.
Polozna mi mowila,ze jak leze i mi sie tak dzieje to mam wstac i pochodzic i odwrotnie,jak chodzisz i cos dolega to sie polozyc.Mi zawsze pomagala nospa.
A ja w nocy caly czas mam brzuch twardy jak skala.
Oczywiscie mozesz to skonsultowac z lekarzem...ale mi sie wydaje,ze to normalne.
mama-udanego urlopu:-)

Za wszystkie bez wyjatku mocne kciuki &&&&&&&&&&&&

Milego weekendu

dido fajnie że się tu pojawiłaś.. na dniach pewnie się zacznie a może i nie.. różnie to bywa zawsze.. ciężko Ci pewnie już. 3maj się dzielnie bo to już tylko odrobinka Ci została :)

Hej babeczki!

Kosmo, mi brzuch nie twardnieje (zawsze się zastanawiałam jakie to uczucie to tzw. stawianie się macicy i twardnienie brzucha, w pierwszej ciąży też tego nie miałam) ale zdarzają się skurczowe bóle podbrzusza jak przed @, wydaje mi się, że to są skurcze Braxtona-Hicksa i nie musimy się raczej ich obawiać, zresztą dziś na KTG (mam o 10-tej) okaże się czy mam już jakieś skurcze czy jeszcze nie ...oby nie. Co do bólu krocza to ja niestety już od kilku tygodni go odczuwam - jest to nawet dość silny ból spojenia łonowego połączony z dziwnym pieczeniem, do tego dzidzia mi często "jeździ" po nerwach w okolicach pęcherza, przez te bóle czasem naprawdę ledwo chodzę a w nocy ciężko mi się obrócić z boku na bok. Na ewentualne skurczowe bóle dobra jest Nospa no i oczywiście magnez - ja łykam Magne B6 3 razy dziennie.

Kinga, a Ty za 2 dni nie masz już przypadkiem terminu @? Trzymam kochana kciuki! Również miłego dzionka życzę! We Wrocku pogoda jest po prostu boska!

Kasiu, a Ty kiedy testujesz?

Dziś jadę standardowo do teściów, może uda mi się jeszcze zajrzeć na BB przed wyjazdem a jak nie to będę dopiero późnym wieczorkiem. Lekarka obiecała spróbować dograć dziś na płytę CD buźkę córci ale jak znam życie to znów zaprezentuje tylko plecki i tyłeczek :-D Miłej i słonecznej soboty!

Czesc dziewczynki :-)

Ojejjjj jak ja wam zazdroszcze tej pogody, no ale....
Witam sie z Wami z ranna kawusia, juz bez dupka ale za to deszczowo :wściekła/y:

Dzis 26dc rano test i co... dupa blada, pozostaje czekac az "Franca" sie pojawi, nie bede Wam pisac ze przyjelam to tak normalnie, nie, nie, poryczalam sie w toalecie, pomyslalam no k....a co jest nie tak???? Czekam na nowy cykl i znowu testy, a pozniej bzyku-bzyk, poranna kawka z panem dupkiem... i tak bede robila do skutku, az sie uda.
Nie wiem czy dobrze zrobie, ale ten cykl bedzie tylko z kwasem foliowym, narazie juz nie bede brala wit B complex i zobacze co sie bedzie dzialo.
Piranha wit B moge odstawic tak z dnia na dzien czy lykac np po pol przez kilka dni a pozniej koniec???? Dziekuje za odp.

Ale sie wam rozpisalam, no ale glowa juz do gory, usmiech na ustach bo wiem ze kazda z was dala lub da rade, to ja tez dam:-):-):-)

Milego dnia dziewczyny i buziaczki

reklama
Kasiu, a który dziś masz dzień po owulacji? Robiłaś test 10 czy 25 mIU/ml? Ile odczekałaś po zrobieniu testu? Jak tam Twoja tempka, dalej wysoko? Witaminę B6 lepiej odstawić stopniowo, a nie żal Ci skoro Ci skróciła pierwszą fazę a wydłużyła drugą? Jak długo ją łykasz? Mi naprawiła cykle po 3 miesiącach.

Do góry