reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama05- dziekuję Ci serdecznie:) jutro wyslę kaskę:tak:

Piranha- ano widzisz, jakoś nie mam tego szczęścia, i wiesz zawsze mi w żuciu wszystko cięzko przychodzi.

A tego dupka to ile miałabym brac, jedną czy dwie tabletki?

Dobra, już wychodzę na siłownię, bo mi ja zamkną.

reklama
heloł:-)

Marcello już śpi, M je kolację i popija piwkiem, bo mu wspomniałam, że trzeba hehe

patrysiak ja też, jak zaszłąm z Małym w ciążę, to też po współżyciu leżałam z nogami do góry, bo czytałam, że to może pomóc w zajściu w ciążę.. no i jest syn z tego leżenia z nogami w górze:-D

pirania mój M dziś załatwił wszystko w skarbówce i jest git;-)oby u Ciebie też się wszystko ułożyło kochana.. piękny zegar nabyłaś

tusia mam ten sam problem- ochota na słodycze megaśna, a brzuchol wielki :no:

gal tulę mocno.. cholerny progesteron.. co do suplementów, to nie wiem, czy to ich zasługa, ale miewam od pewnego czasu mdłości chwilowe

truskawka no ja się chyba domyślam, co Ci mama chce wysłać:-D pomyśl, pomyśl..

pirania współczuję, że Krzysio tak daje popalić.. nie myślałaś, żeby go do żłoba dać? ja na początku panicznie się bałam, ale teraz widzę, że to była dobra decyzja

beatka to mało Ci Hania przybrała... nie martwi Cię to?

pirania my /chyba mogę w imieniu wszystkich napisać, bo w swoim na pewno:tak:/ czujemy te dobre myśli od Ciebie płynące.. gdyby nie Ty, to nic byśmy nie wiedziałay o planowaniu płci i nasze szanse i nadzieje byłyby maleńkie.. jesteś naszym Aniołem:tak:

Ewcik cześć:))
a wiesz co ja piję ?? haha-tez pifko:-Dtak mnie naszło ,że :szok: i mężulo biegł do kuchni z odsieczą :-Dszklanka piwa wypita na raz:szok::shocked2:i teraz jest dobrze:cool2:

Gal ja bym proponowała dupka po owu 2 razy dziennie + krem tak jak stosowałaś.
leć ,leć:tak:

Martika a Ty juz działasz??

Beatka -podałam przepis na sernik kilka stron wczesniej Czarodziejce-postaram sie poszukac dla Ciebie..
no od stycznia dieta, suplementy, wiec czas najwyzszy byl w tym cyklu ;) juz po dzialaniu ;) teraz zostalo mi czekanie... nie nastawiam sie,ucze pokory, ale wierze, ze syn jest mi przeznaczony predzej czy pozniej :-)

prosze oto przepis mamy:

a przepis na sernik jest prosty jak drut:

pół kubka zimnego mleka i rozmieszać 2 budynie śnietankowe lub waniliowe

do garnka wkładamy-1 kg sera(taki w wiaderku np. z Jana)
masło
szklankę cukru
6jajek-------> mieszamy to wszystko cały czas do rozpuszczenia i tam żeby się przegotowało ,aż będą takie bąble buchać

po tym czasie dadajemy ten rozpuszczony w mleku budyń i mieszamy na wolnym ogniu ze 2,3 minuty...wyłączamy gaz...

na blachę rozkładamy ciastka be-be. lub herbatniki----->wylewamy masę----->na górę znowu herbatniki.

do małego rondelka wlewamy odrobinę mleka ,tak na samo dno i łamiemy 2 mleczne najzwyklejsze czekolady-mieszamy do roztopienia i polewamy sernik----->potem można posypać wiórkami kokos.

lodówka i chłodzimy..najlepszy jest na drugi dzień i kolejne dni;))

Gal milego treningu, nic tak nie poprawia humoru jak troche spalonych kalorii... ja to mam dzien w dzien na spacerze z psem ;) bo codziennie 2 h x 2 spacerujemy po lesie przeskakujac przeszkody :D

a moje starsze dziecko zamiast spac, to mi spiewa niemieckie piosenki z przedszkola ...

Ostatnia edycja:
Martika hahahaaa a ja się naszukałam a Ty widze wstawiłas przepis ;))

Beatka no to masz przepis i rób-tylko urzedzam -jest niebezpiecznie dobry:sorry::wściekła/y:
ja przez niego na wagę nie wchodzę :confused2:

Martika kochana to ja tak na spokojnie potrzymam &&&& za ten cykl..

Pirania ja mam termin @ na poniedziałek-za 6 dni..
oby Twoje skurcze nóg ustały bo to nic miłego no i oby ktg nic jeszcze nie pokazało..

Kate,Pierogatka -uściskac maluszki:)

Daria &&&&&&&&&&&&& za usg-jak zrobisz daj znać:)

Bells jak zdrówko?

Agulek wlatuj częściej kochana..

Martika hahahaaa a ja się naszukałam a Ty widze wstawiłas przepis ;))

Beatka no to masz przepis i rób-tylko urzedzam -jest niebezpiecznie dobry:sorry::wściekła/y:
ja przez niego na wagę nie wchodzę :confused2:

Martika kochana to ja tak na spokojnie potrzymam &&&& za ten cykl..

..
:-):-):-) bo ja sobie zapisalam na komputerze w tajnym miejscu :-):-):-):-)
kciuki sie przydadza zawsze aczkolwiek, moje tempki to jakiegos szalenstwa dostaly najpierw w niebie wystrzelila, teraz spadla wiec watpie by cos z tego bylo... ale nadzieja umiera ostatnia :-)

Martika a widzisz:-pa ja musiałam przepisu szukać ..

no i tak jak piszesz-nadzieja umiera ostatnia...Ty zaczynasz starania więc pena nadziei jesteś ..u mnie z tym juz gorzej...ale jestem tu z Wami bo jeszcze 1 cykl z Clo mnie czeka to Wasze wsparcie się przyda:tak:
idę na m jak miłość..

miłego wieczorku życzę

martika
powodzenia i oby szybko wam się udało! &&&& :)

Kinga, kciuki kochana za 2 krechy na teście! Ślicznie Ci w zieleni!
piranha dziekuje ci:)

Gal 3mam kciuki, nie poddawaj się. Czasami wszystkie te witaminy wiecej szkodza niż pomogą niestety. Nie rób nic na siłe... naturalnie... na spokojnie i cierpliwie. uda sie zobaczysz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Martika a widzisz:-pa ja musiałam przepisu szukać ..

no i tak jak piszesz-nadzieja umiera ostatnia...Ty zaczynasz starania więc pena nadziei jesteś ..u mnie z tym juz gorzej...ale jestem tu z Wami bo jeszcze 1 cykl z Clo mnie czeka to Wasze wsparcie się przyda:tak:
idę na m jak miłość..
tak zaczynam po przerwie ;-)bo juz ruszylismy w pazdzierniku, potem od stycznia zawiesilismy starania i teraz wznowilismy... nasze wsparcie masz zawsze...

KInga dziekuje a Ty w tym miesiacu czekasz na 2 kreski czy ten odpuszczony? bo ja czasami sie gubie, ktora co kiedy i jak... ale staram sie ta niewiedze korygowac ;-)

Do góry