reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czesc dziewczyny :-)

Od dluzszego czasu Was podczytuje, polecila mi Wasze forum Piranha dawno, dawno temu. Jakos tak nie chcialam do Was "wchodzic z butami" i pisac o swoich problemach. No ale dzis, nie daje juz rady psychicznie, dlatego tu jestem. Podoba mi sie jak potraficie swietnie poradzic i dodac wsparcia. Staram sie o drugie dziecko...bardzo, ale to bardzo dlugo... i nic. Od stycznia dzieki Piranhi biore wit B compleks i moje cykle sa 28d. Dla mnie wit B dziala cuda, poprzednio caly czas mialam 25-26dc, testy owu pozytywne byly okolo 15-16dc, tak wiec nie bylo najmniejsze szansy aby fasolka sie zadomowila. Teraz mam nadzieje ze sie uda. Czekam za testami i do dziela :-).
Mam nadzieje ze nie pogonicie mnie z Waszego forum i bede mogla liczyc na Wasza pomoc. Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat:-)

reklama
Kasia witaj i rozkładaj kocyk ;))
my się tu wspieramy ,płaczemy razem i ze szczęścia i z niemocy...
ale jesteśmy razem.:tak:

powodzenia zyczę w walce o dzidzię-ja juz ponad 2 lata dziergam i nic..

ja jeszcze szybciutko z moim pytankiem, choc wiem ze nie jest to najlepszy czas na pisanie i zawracanie glowy, ale zastanawiam sie czy nie brac duphaston-u. Czytalam juz o nim dosc duzo i moze on pomoze. jejku ja tak cholernie wariuje, ze czasami mam wrazenie ze to moja psycha jest blokada, no ale jak tu sie nie dolowac skoro zegar biologiczny tyka coraz szybciej :(

Kasia-a ile masz lat??
ja skończę w lipcu 33 więc też " się spieszę" ...

Pirania nasza kochana pisała,że dupek(tak piszemy o tym leku w skrócie) jak najbardziej jest wskazany jeśli tylko masz gina który Ci receptę wypisze...ja też brałam dupka ,tylko u mnie ostatnie 2 cykle były takie,że pęcholki rosły ,ale nie pękły i miałam torbiele;/

a latee bardzo chętnie ;)

.... hehe, no to ja jestem starsza:-) moj zegar bilogiczny tyka szybciej, a ty masz choc kilka miesiecy wiecej czasu niz ja... ja skonczylam 33 w lutym ;-). Tutaj ginekolog w przychodni nie istnieje, jedynie w szpitalu i to tylko w naglych przypadkach, medycy twierdza ze samo musi sie zagniezdzic a od 3m-ca mozna cos robic, do tego m-ca nic nie pomoga. Sa polskie kliniki, i sa tez polscy ginek, tak wiec o dupka nie bedzie problemu, mozna go kupic tutaj w jednym z gabinetow. W tamtym roku w bylam u jednej takiej pani gin, ktora wykasowala mnie solidnie i oznajmila... torbiele, miesniaki i co miesiac prosze do kontroli, bylam zalamana. Mialam dosc, wbilam sobie ze jestem bezplodna, i mialam tak cholernego dola ze wsiadlam w samolot i bylam w pl. GTak bardzo mily starszy pan uswiadomil mnie ze jest czysto, nic nie ma. Kazal zazywac folic i do dziela. Tak wiec trzeba miec naprade dobrego gin i miec do niego pelne zaufanie.

ten cykl bedzie nadal z witB complex, ferticare, testy owul i chyba kupie dupka, wiem ze trzeba go lykac 1-2 dni po owul, ale do kiedy?

Dziewczynki, wpadłam, aby Wam życzyć udanych, radosnych Świąt Wielkanocnych w gronie rodzinnym, aby te świeta zaowocowały nam pozytywną energią, a dla potrzebujących także fasolkami.

Kasia uk- witaj, pamiętam Cię z kafe:-), ja niestety nie umiem doradzić z dupikem.

Wpadam na chwile z zyczeniami, nie nadrabiam bo ciagle cos jest do zrobienia...

Z dala słychać trzask gałęzi,
to zajączek przez las pędzi.
Chociaż Wielka jest sobota,
ciężka czeka go robota.

Z hukiem wpada do kurnika,
bierze jajka, szybko znika,
w drodze wszystkie je maluje,
z trudem tempo utrzymuje.

Z pisankami zdążyć musi
zanim z Rezurekcji wrócisz.
Potem trochę chłop odpocznie,
w ciepłym gniazdku sobie spocznie.

Miejsca długo nie zagrzeje,
coś mu się na głowę leje.
Głośno śmieje się baranek:
To już Lany Poniedziałek!

Wesołych Świąt :-)

reklama
my juz po święconce :) ale tu ludzie w Niemczech na ofiare hojni po 50e si rzucali :) ale powiem wam ze pierwszy raz w zyciu byłam na święconce co grat padal :-)a tez ide dalej do garow;d

Do góry