Dziewczyny ja nie chce znac plci ,chce miec niespodzianke jak z synem. Nie ciagnie mnie zeby wiedziec,dla mnie niespodzianka jest bezcenna. Zreszta gdybym sie w ciazy dowiedziala ze syn to moglabym sie zalamac a jak zobacze po porodzie to juz beda calkiem inne uczucia:-)
reklama
Piranha
Fanka BB :)
Witam weekendowo!
Ja zaraz zmykam na USG a potem do kuzyna z prezentem urodzinowym.
ladies, witamina B6 inhibituje wydzielanie prolaktyny, zaleca się zatem stopniowe jej odstawienie by nie było nagłego wyrzutu prolaktyny. Przecież w ciąży odstawia się bez problemu tak silne leki blokujące PRL jak Bromergon i nic złego się nie dzieje. Jeśli łykasz np. 2 x B-50 to możesz przez kilka dni połknąć 1 x B-50, potem przez kilka dni pół tabletki i odstawić. Jeśli łykasz zaś 1 x B-50 albo 1 x B-100 to zacznij łykać przez kilka dni pół tabletki, potem np. co dwa dni a potem odstaw. Wiele dziewczyn odstawia witaminę B6 od razu i też nie ma z tym problemu (ja tak zrobiłam) ale lepiej odstawić stopniowo, ot tak na wszelki wypadek. Witamina B6 w ciąży nie szkodzi więc niektóre dziewczyny łykają ja przez całe 9 miesięcy (jednak lepiej moim zdaniem ją zamienić na witaminy ciążowe), pomaga na ciążowe mdłości. A prolaktyna w ciąży i tak wzrasta więc bez obaw. Bardziej bym się obawiała wysokiej PRL po antykach (i jej wpływie na progesteron), witamina B6 nie zaszkodzi a może jedynie pomóc w tej kwestii
tusia, no to fantastycznie, że wszystko na wizycie w porządeczku, piękny skok owulacyjny!
Ollena, dopiero teraz mi Daria przypomniała, że Ty przecież nie chciałaś znać płci maleństwa i chcesz mieć niespodziankę przy porodzie :-)
Miłego dzionka (u nas szaro, wieje i leje) i do pogadania po południu!
Ja zaraz zmykam na USG a potem do kuzyna z prezentem urodzinowym.
ladies, witamina B6 inhibituje wydzielanie prolaktyny, zaleca się zatem stopniowe jej odstawienie by nie było nagłego wyrzutu prolaktyny. Przecież w ciąży odstawia się bez problemu tak silne leki blokujące PRL jak Bromergon i nic złego się nie dzieje. Jeśli łykasz np. 2 x B-50 to możesz przez kilka dni połknąć 1 x B-50, potem przez kilka dni pół tabletki i odstawić. Jeśli łykasz zaś 1 x B-50 albo 1 x B-100 to zacznij łykać przez kilka dni pół tabletki, potem np. co dwa dni a potem odstaw. Wiele dziewczyn odstawia witaminę B6 od razu i też nie ma z tym problemu (ja tak zrobiłam) ale lepiej odstawić stopniowo, ot tak na wszelki wypadek. Witamina B6 w ciąży nie szkodzi więc niektóre dziewczyny łykają ja przez całe 9 miesięcy (jednak lepiej moim zdaniem ją zamienić na witaminy ciążowe), pomaga na ciążowe mdłości. A prolaktyna w ciąży i tak wzrasta więc bez obaw. Bardziej bym się obawiała wysokiej PRL po antykach (i jej wpływie na progesteron), witamina B6 nie zaszkodzi a może jedynie pomóc w tej kwestii
tusia, no to fantastycznie, że wszystko na wizycie w porządeczku, piękny skok owulacyjny!
Ollena, dopiero teraz mi Daria przypomniała, że Ty przecież nie chciałaś znać płci maleństwa i chcesz mieć niespodziankę przy porodzie :-)
Miłego dzionka (u nas szaro, wieje i leje) i do pogadania po południu!
Mieszkam za granica a wy?? powiem ci ze dlugo sie niezgadzalismy w kwestii imion ja chcialam Bryan on Filip lub Gabriel.. ale stwierdzilam ze to zostawie a jak bedzie przy porodzie synka to pewnie i tak zgodzi sie na to imie i tak tez sie stalo) teraz mowi ze on wybiera imie...witam wszystkich ja juz na ngach bo Nadia spac nie mogla
tusia to dobrze ze jestes zadowolona zeby służyły jak najdłużej
ladies super imie ma twj synek a mieszkasz w pl ?czy za granica?
Ollena ja bym tak dlugo nie wytrzymała nie znac plci podziwiam wytrwałościa pewnie cos tam na usg wypatrzyłaś czy nie patrzyłaś;p
ja nie chcialam polskiego imienia bo skoro zamierzam tu zyc i maly bedzie tu chodzil do szkoly to wygodniej bedzie i latwiej
jak wymawiaja czesto anglicy nasze polskie imiona to nieraz brzmi to smiesznie a tak to nie bedzie problemu no i nie ukrywam ze poprostu Polskie imiona mi sie nie podobaja....;-);-);-);-);-)
ollena ojj podziwiam!ja bym chyba niemogla z natury ciekawska jestem hehe
ale ja wiem ze nie bede nastawiala sie bardzo na ta dziewczynke , najwazniejsze to zdrowie
Patrze z tej strony ze jak bedzie drugi syn to zawsze lepiej dla mojego Bryana bo bedzie mial towarzysza do zabaw
ale tutaj cisza
ja dzis robiłam placek i rogalikizaraz bede je lukrowac
ostatnio zaczelam jesc cytryne i slodkie do tego to chyba napewno bedzie chlopakjeszcze pare dni i sie raczej dowiem;d
ciekawe jak tam piranha po wizycie
dzis na obiad zrobilam zupe buraczkowa;p a maz kreci nosem bo sie zupami nie najada a ja uwielbiam buraki
ja dzis robiłam placek i rogalikizaraz bede je lukrowac
ostatnio zaczelam jesc cytryne i slodkie do tego to chyba napewno bedzie chlopakjeszcze pare dni i sie raczej dowiem;d
ciekawe jak tam piranha po wizycie
dzis na obiad zrobilam zupe buraczkowa;p a maz kreci nosem bo sie zupami nie najada a ja uwielbiam buraki
K
Kinga85
Gość
Hej dziewczyny
Pojazd już zarezerwowany! w przyszłym tygodniu bedzie już całkiem nasz! :-) a wiecie co jest najlepsze że kupiliśmy inny renault młodszy lepszy! dopiero się pojawił i widziałam ten błysk w oku M jak go oglądał. Na świeta mamy cudny prezent.
Tusia fajnie że u ciebie dobre wyniczki. Wiecie już kiedy zaczniecie starania czy jeszcze nie?
Miłego popołudnia życzę
Kolczyków nie mogę nosić bo mam problem z uszami tz przekuwane miałam już kilka razy i za każdym razem mi ropiały wiec nie nosiłam bo to sam ból :/ Naszyjnik kupie
Pojazd już zarezerwowany! w przyszłym tygodniu bedzie już całkiem nasz! :-) a wiecie co jest najlepsze że kupiliśmy inny renault młodszy lepszy! dopiero się pojawił i widziałam ten błysk w oku M jak go oglądał. Na świeta mamy cudny prezent.
Tusia fajnie że u ciebie dobre wyniczki. Wiecie już kiedy zaczniecie starania czy jeszcze nie?
Miłego popołudnia życzę
Ollena, Ewcik dziekuje wam buty kupię jutro bo dziś załatwialiśmy auto. Mam nadzieje że wybiorę jakieś fajne.Kinga szkoda, ze kolczykow nie nosisz...ubralabys takie wielkie, rzucajace sie w oczy, pieknie by bylowtedy oczywiscie bez naszyjnika juz. No ale jak nie nosisz to naszyjnik tez moze byc
Aaaa do zielonego to jeszcze fiolet! Tak jak Ewcik pisze, mozesz poexperymentowacAle super!
Kolczyków nie mogę nosić bo mam problem z uszami tz przekuwane miałam już kilka razy i za każdym razem mi ropiały wiec nie nosiłam bo to sam ból :/ Naszyjnik kupie
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mama05
prrrryy szaaaalona :))
hejka ,cześć i czołem
u nas właśnie leje ,ale wcześniej było w miare ładnie choć wietrznie ...pojechalismy dziś do Orsaya
kupiłam sobie przecudnej urody groszkowo zieloną marynarkę
do tego spodnie 7/8 takie łososiowe/pomarańczowe
przedpołudnie tak mi zleciało ,że ja się pytam już 15.00
robię kabab z kaszą i za godzinę jedziemy na basen...
dzieci już w strojach biegają
Kinga gratki zakupu auta...z co do mnie to ja nie jestem jakoś mega chora-gardło mnie drapieposiedzę w jakuzzi.
Pirania &&&&&&&&&&&&&&&&& za przemiłe wrażenia z wizyty i ogladania córy
Ewcik- dziękuję w imieniu Bono a salon jeszcze nie jest taki jak chciałam,ale powoli do przodu
Gal myślami z Tobą !!!!!
Daria,Ollena,Bella,Truskaffcia,Czarodziejka ,Tusia i reszta Gangu Olsena ściskam i miłej soboty:-)
u nas właśnie leje ,ale wcześniej było w miare ładnie choć wietrznie ...pojechalismy dziś do Orsaya
kupiłam sobie przecudnej urody groszkowo zieloną marynarkę
do tego spodnie 7/8 takie łososiowe/pomarańczowe
przedpołudnie tak mi zleciało ,że ja się pytam już 15.00
robię kabab z kaszą i za godzinę jedziemy na basen...
dzieci już w strojach biegają
Kinga gratki zakupu auta...z co do mnie to ja nie jestem jakoś mega chora-gardło mnie drapieposiedzę w jakuzzi.
Pirania &&&&&&&&&&&&&&&&& za przemiłe wrażenia z wizyty i ogladania córy
Ewcik- dziękuję w imieniu Bono a salon jeszcze nie jest taki jak chciałam,ale powoli do przodu
Gal myślami z Tobą !!!!!
Daria,Ollena,Bella,Truskaffcia,Czarodziejka ,Tusia i reszta Gangu Olsena ściskam i miłej soboty:-)
Podziel się: