reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mama już zdrowa jestes że bedziesz się moczyć jutro? :) nie ma to jak dobre zakupy prawda! :-)

dziewczyny no mam nadzieje że dostane te żółte buty :-) a kolczyków niestety ja nie noszę, jedynie naszyjnik no i kontrastujące do zielonej sukienki moje ciemno czerwone włosy!!!! :cool2::-)

reklama
A ja wg @ robilam bete w 5 tyg i 2 dniu.To nie za wysoka ta beta 21002?
o jesoooo jaka wysoKa beta....:)))
No dziewczyna bedzie jak Nic:))))
ja mialam 500 kilka i myslalam ze duzo...a o na podobnym etapie ciazy...Szok!!!!

Ollena Witaj co slychac? Juz niedlugo Finisz? jak nastroj
Dido u Ciebie podobnie...Wszystko masz juz naszyKowane? I sluchaj meza..jak mu obiecalas:))) On spelnil twoje zadanie:))))

hej dziewczynki:-)

właśnie skończyłam piec bułeczki drożdżowe z serem białym i żurawiną-nie chwaląc się wyszły pycha /aż sama jestem zaskoczona:-D bo przeważnie nic mi nie wychodzi/

mamcia po pierwsze- Twój piesio jest cudowny, po drugie-masz przepięknie urządzony salon:tak:

czarodziejka, mama ja też uwielbiam storczyki, ale w moim małym mieszkanku zmieściło się tylko 8 póki co

agulek piękne musisz mieć mieszkanko:tak:

pirania Krzysiulek do schrupania jest:tak:kochana, sama nie wiem, które imię bym wybrała... hmmm... chyba między Kają a Alicją bym się wahała

daria wow, Lasencja z Ciebie:-) i widać Nadusia idzie w ślady mamy:tak:

ollena planowaliście dziewczynkę? jakie metody stosowałaś?

mama, daria bardzo Was proszę, nie mówcie więcej, ile ważycie, bo mi ciśnienie z zazdrości skacze:-D

tasha odpoczywajcie sobie z malutką!

Kinga ja do zielonej sukienki wybrałabym też jakieś ekstrawaganckie buty.. teraz modne jest, zeby łączyć jaskrawe kolory i kontrastowe.. może pomarańcz albo atramentowy niebieski?

pirania kochana, nam też baaardzo się podoba imię Maja, ale z tego samego powodu, o którym mówisz, nie dalibyśmy go potencjalnej córce:-D

mamcia to miłego moczenia się jutro:tak:

dido moja koleżanka, która urodziła 2 tyg temu, dała córci na imię Pola-też bardzo ładne:tak:

pirania to czekam na relację z wizyty:tak:

Kinga szkoda, ze kolczykow nie nosisz...ubralabys takie wielkie, rzucajace sie w oczy, pieknie by bylo:-) wtedy oczywiscie bez naszyjnika juz. No ale jak nie nosisz to naszyjnik tez moze byc:-)
Aaaa do zielonego to jeszcze fiolet! Tak jak Ewcik pisze, mozesz poexperymentowac:-) Ale super!

dido to nie jestes pewna, ze to dziewczynka? rozowy suwaczek jest wiec mysle, ze bedzie Klaudia:-) maz sie postaral wiec nie ma ze boli ;-)

Czarodziejko
dziekuje, nastroj roznie zalezy od samopoczucia. Ale juz bym chciala koniec, bo wkurza mnie to moje czlapanie, rozne skurcze, ruchy pingwina itp ;-) ale byle do konca..

Ewcik mialam planowac plec ale w tym cyklu co sie staralismy (pierwszym i ostatnim) owu mi sie przesunela i zamiast ok 14 dnia mialam w 9, wiec wg mnie syn jak w morde strzelil ;-) A, ze owu 3 ginow mi wyliczylo w 9 dniu wiec potwierdzily sie moje obserwacje (zadnych testow owu nie stosowalam). Wg mnie syn bedzie, a moglam sie wstrzymac do nastpengo cyklu..

Wiecie czym zaczelam sie ostatnio martwic? ze jak faktycznie bedzie syn to moge wpasc w jakas deperesje... Niby sie pogodzilam, ze moze byc drugi chlopak i widze go oczami wyobrazni to jednak jest ta iskierka nadziei. Czuje sie jak wyrodna, zla matka:( chwilami tak mam, bo ogolnie mysle sobie ze musi byc zdrowe, widzac tyle niepelnosprawnych dzieci i ludzi na ulicy naprawde modle sie o zdrowe bejbi..

Ostatnia edycja:
ollena czulam to samo syn tez z 9 dnia cyklu.teraz tez z planowania nici byly.To minie zobaczysz.Ja jeszcze po porodzie kilka razy patrzac na synka myslalam szkoda ze nie corka/A potem mi glupio bylo.Ja tez sie tego boje a u mnie nie drugi a czwarty syn moze byc.A dlaczego jeszcze nie zmasz plci?

no raczej nie bo w goglach jest:) i jak dzieci sie tu w de rodza to tez dawaja tak na imie :)
Przepraszam ze sie wtrace ale moj syncio ma tak na imie:) tylko ze my piszemy przez y Bryan:) ale mozna Brian innej pisowni tego imienia nie ma:)):))

mam pytanie czy wszystkie bierzecie witamine b? czy sa moze kobietki ktore zdecydowaly sie na wyciag z niepokalanka pospolitego:)))????

ladies, mi niepokalanek pospolity w wersji Castagnusa po prostu wybitnie nie służył - miałam po nim potworne bóle głowy a na twarzy (a nawet szyji :szok:) pojawiły się takie pryszcze (wielkie, głęboko pod skórą), że wstydziłam się wyjść z domu a nawet zerknąć w lustro. Do tego stresował mnie fakt, że kuracja trwa tylko 3 miesiące - zastanawiałam się nad tym, że jak przecież odstawię Castagnusa po 3 miesiącach to nastąpi gwałtowny wyrzut prolaktyny i wszystko się jeszcze bardziej spitoli. Czytałam tez na forach, że wielu dziewczynom Castagnus nieźle namieszał w cyklach. Ale to są moje przykre doświadczenia i każdy musi przetestować na sobie, na pewno są osoby, które są bardzo zadowolone z tego specyfiku :-) Ja do Castagnusa robiłam w swoim życiu 2 podejścia i niestety za każdym razem miałam te same, przykre, negatywne efekty uboczne.

Ollena
, to lekarz jeszcze nie określił płci maleństwa?

Dobrej nocki i miłych snów wszystkim życzę! Odezwę się jutro dopiero po południu.

Co ja bym bez ciebie zrobila...:);-)
dziekuje
w takim razie odpuszczam:) juz znalazlam kilka b-complex na internecie ale jeszcze skocze do apteki:)
:)):)) a powiedz mi jeszcze co to znaczy odstawic stopniowo b6? czyli potem brac co drugi dzien?...trzeci... i az wkoncu przestac ... boje sie jakos tej witaminy i pomimo tego iz czytam i ty mi piszesz ze jest jak najbardziej wskazana w ciazy to boje sie ze jak odstawie to cos sie zlego wydarzy:((

witam
Ja tylko przypominam i sobie;-)wczoraj byłam u ginki wszystko gra :tak:cytologia pobrana.
i powiedziała,ze jestem chwile po owulacji,bo pęcherzyka juz nie widać tylko jakies tam rysy ,ze pekł.
więc wychodzi na to,ze owu mam 13dc.
a z tą tempką tak myślę,do tej pory niska a dziś spałam pod grubym kocem i gorąco mi było a tu taki skok ?
czy to nie ma nic wspólnego?

Daria chcę ci podziekować za pomoc z garnkami >super są, jestem zadowolona.:tak:
za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&
pozdrawiam miłego dnia.

reklama
witam wszystkich ja juz na ngach bo Nadia spac nie mogla:)
tusia to dobrze ze jestes zadowolona:) zeby służyły jak najdłużej :)
ladies super imie ma twj synek :)a mieszkasz w pl ?czy za granica?
Ollena ja bym tak dlugo nie wytrzymała nie znac plci podziwiam wytrwałości:tak:a pewnie cos tam na usg wypatrzyłaś czy nie patrzyłaś;p

Do góry