reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirahna szpiczasty brzuch to na dziewczynke wlasnie niby;) no i przynajmniej z buzka corci bedziesz miala niespodzianke skoro wszystko inne pokazala:-) fajnie!

Daria naszla mnie ochota na rogaliki!:-)

reklama
Pirania - ale super, ja już się nie mogę doczekać usg 3d!!! najważniejsze, że niunia zdrowa, ma idealne wymiary, będzie całkiem sporo ważyć wg wyliczeń komputera i że na 200 a nawet na 1000% dziewczynka!!! a buźkę może pokaże następnym razem!
te witaminki, które mają sporą zawartość żelaza to Prenatal classic 90??? jaki jest koszt tych witaminek???

tak czytam o planowaniu i moge napisac,ze to jak rosyjska ruletka - ok chlopaki nie byli planowani jakos konkretna plec,ale teraz ta ciaza owszem - stosunek w 11 dc - 3 dni przed owulacja, opieralam sie tez na testach owulacyjnych i bedzie kolejny chlopczyk

zycze wam udanych staranek i udanego planowania

Ollena - podziwiam Cię za cierpliwość, ja nie mogłam się doczekać, żeby poznać płeć dziecka, gdybym czekała na niespodziankę to chyba bym wszystkie pazury poobgryzała:-D

Dzięki dziewczyny!

Daria, to na pewno ruchy, ja w tej ciąży też pierwsze poczułam na tym etapie, wyraźniejsze jakoś w 17 tc :-)

tasha, z tym wyliczaniem to różnie bywa, żonie kuzyna wyliczyło wagę synka w 38 tc na 3500g a urodził się z wagą 2600g :-) Te witaminki z dużą dawką żelaza to Prenatal Classic, 60 lub 90 na końcu oznacza ilość tabletek w opakowaniu, ja mam 90 tabletek więc starczy mi to do końca ciąży :-) Dokupiłam jeszcze do tego kapsułki Prenatal DHA - kwas DHA podobno dobrze wpływa na rozwój mózgu i narządu wzroku u maluszka. Prenatal Classic 90 kosztuje na Allegro 23-39 zł, Prenatal Classic 60 - 14-17 zł a Prenatal DHA - 25-30 zł.

gosiaczek - to tylko potwierdza to o czym pisałam - odstęp od owulki ma marginalne znaczenie przy planowaniu płci ;-)

Ollena, też podziwiam ogromnie za cierpliwość, ja bym nie wytrzymała nawet jakby mi nie zależało na konkretnej płci dzieciątka (a tak np. było w pierwszej ciąży) :-D

Ostatnia edycja:
Piranha, super ze wszystk ok no ale to bylo oczywiste;)) No a niunia musi przed mamusią coś ukryć:)) A jak tam Krzyś?
Nas znwu wirus jakis dopadł mały ma gardlo zawalone....padne chyba z tymi choróbskami bo maly wytrwal znowu 2 tyg w przedszkolu.... katarstrofa jakas.

Kinga łał ekstra prezencik na swieta:)) Moze na Boze Narodzenie będzie inny prezencik.... :****
No i pokaz sie koniecznie w całej okzazałości;)

Daria mmmmmm pychaaaa podziel się;D
Ja małego przed przedskzolem szczepiłam na meningo i pneumo ale nic mu po szczepionkach nie bylo....szok ze mała tak reaguje....zdrowka...

Mama, jak tam po basenie?:)
Masz slicznie w salonie....

Ollena, no super ze jestes wytrwala i nie chcesz poznac płci, ja mam taki plan jak teraz zajde w ciąze;) Choc wszystko sie miesza w pracy i boje sie ze bedziemy musieli przeniesc starania.....:(((

Truskaffka jak tam działania?:))

Tasha jak samopoczucie?:))

Bell mam nadz.ze mdłości brak..:))

Gal... słońce jestesmy tu z Tobą;*******

Miłego wieczorku WSZYSTKIM :****

ollena ja.w poprzedniej ciazy i teraz chce znac plec ze wzgledu na reakcje.Pomimo ze nastawilam sie na chlopca po potwierdzeniu go na usg przez kilka dni czulam sie zle.bo iskierka nadziei zawsze byla.Ale mialam 4 miesiace na nastawienie i przygotowanie na przyjscie kolejnego synka.Niewie jak bym zareagowala po porodzie w tej burzy hormonow majac jeszcze iskierke nadziei

:szok: pada pada ...śnieg:szok:

Młody dostał większy rower, wczoraj z nim spał (przy łóżku) dziś jeździ mi po domu wariat mały:-p oznajmił że jest dużym chłopcem i jeździ na dużym rowerze, a mały rower zostawia dla dzidziusia:-D

byłam dziś w pracy, po pracy kawa i ciacho z przyjaciółką, a potem w domu wzięłam się za drobne dekoracje świąteczne :cool2:
teraz....bycze się w wannie z czeskim piwkiem:cool2:

Piranha a to ci mała wywinęła numer hehe
najważniejsze że wszystko ok :)
Mama ejjj zmarszczyła ci się skórka na basenie hiehie?
Kinga zdrówko za wasze zaklepane autko :)
Natusia raczej seks sportowo uprawiamy:-D
owulki niestety brak..
Daria ach cudne są te motylki w brzuchu i kopniaczki, tęsknię za tym.
Na widok ciacha znów język mi ucieka...

miłego weekendu Drogi Gangu Olsena:cool2:

witam Panie:-)

ale pogoda dzisiaj, buro, szaro, deszczowo i... gradowo:szok: nic, tylko zakopać się po kołderką z dobrą książką;-) Marcello kaszle okrutnie, do tego katar i prze chwilą tepm. 38,5:no:

tusia super, że pomyślne wiadomości u ginki:tak:

ollena coś jest w tym, co mówisz,jeśli chodzi o płeć.. choć trzeba mieć niezłą cierpliwość, żeby wytrzymać aż do porodu:-D nie wiem, czy bym tak umiała.. chyba mimowolnie podczas wizyt bym podpatrywała na usg

daria dobrze ma ten Twój mąż z Tobą.. pieczesz, gotujesz-full wypas:-D

kinga na ropiejące od kolczyków uszy jest sposób:tak: kup sobie dwa małe wenflony, są wykonane z antyalergicznego materiału, wyjmij z nich igłę i odetnij silikonową rureczkę, a następnie założ ją na część kolczyka, która przechodzi przez dziurkę w uchu-sukces gwarantowany:tak:

pirania wspaniale, że z Maleńką ok:tak: szkoda, że buźkę ukryła, jednak najważniejsze pokazała:-D że jest 100% kobietką. Ja też nie wierzę w "ciążowe zabobony";-)

tasha waga z usg to +/- 500g, więc te 3800g wcale być nie musi;-)

truskafffka super z tym rowerem dla Małego, fajnie jak dzieci się tak cieszą z prezentów:tak: mój syncio dziś zachwycił się taką kauczukową piłką swojego kuzyna, która ma w sobie takie jakby"wstążki", które mienią się na różne kolory w zależności od światła. nie chciała za chiny jej odać.. i teraz ja jej szukam w sieci , żeby mu kupić i nigdzie znaleźć nie mogę:dry:

reklama
tusia , wtedy gdy jest owulacja jest najniższa temperatura , i właśnie to uwolnione jajeczko poduje wzrost temperatury
Ja najnizsza miałam 10dc.
czyli według tempki kiedy była owulacja?
i kiedy zaznaczasie tą linie pomocniczą?
a moze macie jakąś stronke na temat mierzenia tempki ,nalepiej łatwa do zrozumienia?

Mama-domek marzenie:tak:
Daria chciałabym byc twoja kolezanka i wpadac na takie cuda ;-)mniam.........
Nastusia >zdrówka :tak:dla was.
Piranha-heh ale numer>ale najwazniejsze,ze zdrowa dziewczynka :tak:
Kinga super prezent:tak:a ja się nie staram <obserwacja na razie :tak:
Andziak ja trzymam &&&&&&&&za córę :tak:
Ewik >zdrówka dla małego:)

Do góry