reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hey babeczki, witam weekendowo!!!
Pirania - nie strasz 2 dziewczynkami naszej Merylin, bo palpitacji serducha dostanie zanim pójdzie na 1 wizytę do gina:-), ja miałam betę hcg 4600, więc podobną i mam 1 panienkę w brzuszku, ale któz to wie... ja biorę Femibion classic, jak myślisz Piranio, może być czy warto zmienić na coś lepszego?
Merylin - betę hcg robiłam w 5 tyg ciąży (23 listopada ostatni okres a betę robiłam 2 stycznia - sprawdziłam w kalendarzu) lub jak wolisz od owu - owu miałam 8 grudnia a betę 2 stycznia...
Bella - współczuję mdłości, mi też dały popalić...

wczoraj miałam jakieś plamienie, wystraszyłam się, myślałam, że może do rana minie, ale rano było to samo i pojechałam do ginki, bo się bałam... ginka stwierdziła, że wszystko powinno być ok, ale mała strasznie kopie piętami w okolicy szyjki, więc to mogło wpłynąć, ponadto zero seksu, pracy, sprzątania, wysiłku, mam leżeć lub fruwać pod sufitem, dostałam zastrzyk domięśniowy, mam znów zażywać lutkę dokąd nie zniknie plamienie, mam też łykać zwiększoną dawkę magnezu i spasmolinę przeciw skurczom...

pozdrawiam Was dziewczyny cieplutko

reklama
Kinga do zielonej sukienki zdecydowanie pasują brązowe buty
yes2.gif
miło że chociaż Ty mi podpowiedziałaś:) dziekuje.

Miłego wieczorku życzę. :tak:

ilaczek, dużo zdrówka dla Emilki!

Daria, imię Naomi jest śliczne (brzmi bardzo egzotycznie) ale musi pasować do nazwiska, z moim kończącym się na "ska" stworzyłoby dość zabawny duet :-D

Truskafffko, dobrze powiadasz, nigdzie się stąd nie ruszamy! :-D

Dido, wywołałam Ciebie chyba myślami bo zastanawiałam się dziś co tam słychać u naszej ciężaróweczki.

tasha, dokończ ten Femibion i może faktycznie na wszelki wypadek zmień na witaminy z żelazem (ja chcę zakupić Prenatal Classic + Prenatal DHA, Femibion miał już od razu w opakowaniu kapsułki z DHA), ja łykam Femibion od samego początku i wyniki były cały czas dobre, dopiero teraz hemoglobina i erytrocyty zjechały poniżej normy, ewidentnie zatem nie wystarcza żelaza w mojej diecie dla mnie i dla córci. Co do bety merylin to pomyślałam tak dlatego, że była dużo wyższa od normy :-), wynik miała robiony mniej więcej w 21 dpo a norma dla 22 DPO to 180-3200 (u merylin było powyżej 4000). Twoja beta robiona była w 6t4d licząc od @, betę masz zatem dość wysoką ale jednak w nomie. Oszczędzaj się kochana, może to faktycznie pękło jakieś naczynko od kopniaka czy skurczu, w pierwszej ciąży miałam kilka razy plamienia żywą krwią, gin na USG mówiła, że wszystko jest w porządku i musiało pęknąć jakieś naczynko, raz stało się to po wyjściu na bardzo silny mróz.

Kinga, ja co do butów to nie pisałam gdyż kiepsko się na tym znam ;-), za to mogę Ci doradzić kolor samochodu :-D: definitywnie czarny metalik (uwielbiam auta w srebrnym i czarnym kolorze, na tym drugim co prawda bardziej widać zabrudzenia).

Krzysiu znów nie chciał jeść obiadu :-( Co do imion i tego, że ktoś tak nazwał psa to się tym nie przejmuję, ludzie niestety dość często nadają zwierzakom imiona dedykowane ludziom, słyszałam już jak na psy wołali Kasia, Maja, Maks, Kajetan, Natan, Leon itp. ;-)

Ostatnia edycja:
Pirania - dzięki za odpowiedź, czyli to plamienie może być błahostką, ale wystraszyłam się porządnie... dokończę ten ostatni blistr femibionu classic i zakupię jakieś witaminki z żelazem... najgorsze jest to, że znów muszę przyjmować lutkę a ja raczej źle ją znoszę...
Kinga - do zielonej sukienki pasują też buty w kolorze nude

co do imion to rzeczywiście często zwierzęta mają ludzkie imiona, mam sunię Majkę (bardzo ładne imię dla dziewczynki), wcześniej miałam psa Oskara a mi samej podoba się też imię Sonia, a moi znajomi mówią, że im się z psem kojarzy... a propos Kai, u mojej mamy w sąsiedztwie są bliźniaczki Maja i Kaja, fajnie i prosto...

tasha, to na pewno nic groźnego ale dobrze, że lekarka przepisała dodatkowe leki. Ja w pierwszej ciąży miałam w 6 miesiącu w toalecie w pracy dość silne krwawienie (miałam wtedy sporo stresów w pracy), aż krew zachlapała podłogę w łazience, ze strachu się poryczałam, zwolniłam się i pojechałam do mojej gin. Okazało się na szczęście, że wszystko jest w porządku a lekarka mówiła, że zdarza się, że pęknie jakieś naczynko (a w ciąży wszystko tam jest bardziej ukrwione), nie dostałam żadnych dodatkowych leków ale na wszelki wypadek tydzień lub dwa później poszłam na L4 do końca ciąży. Co do imion Maja i Kaja dla bliźniaczek, ale to słodkie a przy okazji proste i bardzo dziewczęce! Uwielbiam imię Maja ale obecna popularność je skreśliła niestety, Kaja jest podobne ale jednak dużo mniej popularne. M właśnie podjechał do apteki po Prenatal i od jutra zaczynam "zażelanianie" się :-D

M zaszalał i kupił mi Prenatal Classic 90, mam więc już zapasik witamin do porodu :-) Faktycznie ma żelazo w dawce 430% dziennego zapotrzebowania, nie wiedziałam, że te witaminki są lubianej przeze mnie firmy Puritan's Pride.

reklama
Witam koleżanki.Piranho oddaje głos na Emilkę.Ogólnie nie przepadam za obcojęzycznymi imionami,chyba że jedno z rodziców jest z poza Polski.Ja jestem polką i moje dzieci będą miały polskie imiona.Emilka to śliczne polskie imie nadające się i dla małej niuni i dla eleganckiej kobiety.
Niedawno w telewizji był wywiad z pewnym panem o imieniu Alvin-od razu skojarzyło mi się z bajką Alvin i wiewiórki.Mamusia chyba fanką tej bajki była.
Pozdrawiam.
PS mój brzuch jest już okrągły,mam nadzieje że jest tam jeden pasażer:szok:

Do góry