reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczynki, wpadłam tylko na chwilę zobaczyć, czy mama mierzyła temp, ale się nie odezwała jeszcze... no ciekawe, ciekawe.. będę później. buźka

reklama
hejka
no niestety dobrych wiadomości brak :(
pęcherzyka brak :(
dostałam hormony i mam nadzieję że wyregulują mi cykl.
Generalnie rzecz biorąc...dolina dzisiaj...

Ewcik, ja dietę zaczęłam jakoś w styczniu, a suplementy doszły w lutym

Piranha, mam teraz mętlik w głowie i proszę o podpowiedzi co robić. Gin powiedziała żebym jeszcze tydzień czasu sobie dała, jakby się pęcherzyk miał rozwinąć, potem żebym wzięła duphaston przez 10 dni, potem @ i od 5go dnia cyklu hormony (nie wiem co to, bo recepte zostawiłam w aptece, jutro mam odebrać to napiszę co to. Są to jakieś hormony dwufazowe. Mam je na trzy miesiące)
Myślę żeby w tej sytuacji cały czas pić ziółka na owulkę, co o tym sądzisz?
Zastanawiam się co z suplementami...podczas brania tych hormonów mamy tak czy siak działać, bo może coś zaskoczy, może owulka wróci...
Cieszę się że z Krzysiem lepiej i uśmiech na buźce zagościł :)

Gal...tulę, też uciekam teraz od myśli o ciąży. Zafiksowałam się, muszę nieco wyluzować..choć choelrnie trudne to jest..
trzymam kciuki za apetyt synka :)

MissBella, cieszę się że u ciebie ok :)

Marzycielka, jaki cytynian wapnia zamówiłaś?
aaa doczytałam już

Agulek, to widzę że na jednym wózku jedziemy, też czekam na dostawę cytrynianu wapnia, jakbyś miała info że już jest, to daj znać proszę :)

truskafffka kurcze, a co za hormony Ci dała?? czyli ziółka nie pomogły:-( to jest jakaś masakra, dlaczego zajście w ciążę musi być takie trudne?!
kochana, z jakiej strony zamawiasz cytrynian wapnia?

cześć słonkeczka...
jestem po pracy,po odebraniu dzieci i jeszcze nic w domu nie zrobiłam tylko do Was wlatuję.j
jutro mam wolne to więcej popiszę:-)

dzięki za zainteresowanie moją tempką:-D
zmierzyłam i ...36,6...
pojechałam do pracy i koło 10.00 dostałam @:-)cieszę się bo już myślałam ,że beda potrzebne hormony na wywołanie..
za tydzień mam wizytę-mam nadzieje,że wszystkie pekły albo się wchłonęły...cokolwiek byli ich nie było!!!!

Truskaffcia tulę kochana-wiem jak się czujesz-ja się tak człam po ostatniej wizycie..mocno Cię przytulam!!!!!

Gal Ciebie też tulę..tulę mocno i jednocześnie &&& zaciskam ,żeby Bromek dał radę !

Pirania,Marzycielka,Fikusowo,Czarodziejka,Ewcik,Andziak,Daria,Bella i reszta Gangu -mocne tulaski:tak::-)

matkooooo w końcu mi syfy poschodzą...w końcu wody się pozbędę :rofl2:przyszła @ co za radość:-D:-D

MissBella - ja płacę za wizytę z usg w prywatnej przychodni 100 zł, usg 3d z wizytą kosztuje 200 zł
Truskafffka - kurcze...szkoda, że tak...ale miejmy nadzieję, że działania ginki przyniosą pozytywne efekty

tusia, ja słyszałam, że 3-4 dni przed cytologią nie można współżyć, stosować globulek dopochwowych, irygacji, tamponów itp.

MissBella, ja za wizytę z USG płacę 150 zł (bez USG jest taniej ale na razie na każdej wizycie miałam USG), po 30 tygodniu dojdzie dodatkowe 20-30 zł za KTG.

Truskafffko
, jest jeszcze szansa, że pęcherzyk się rozwinie, Ewcik miała ostatnio długi cykl ale do owulki w końcu doszło. A może sprawdź sobie teraz prolaktynę (najlepiej test czynnościowy, taki test przy okazji może odróżnić prolaktynemię czynnościową od organicznej) gdyż to ona najczęściej jest sprawczynią długich albo nawet bezowulacyjnych cykli? A te hormony dwufazowe to nie jakieś pigułki anty? Ziółka na owulkę oczywiście pij. A może by tak kolejny cykl z Clomidem na wzrost pęcherzyków i Pregnylem/Ovitrelle na pęknięcie? Ja bym suplementów nie odstawiała, owulka może być spóźniona jak u Ewcik, dziś masz w sumie dopiero 16 tc, siostra zaszła w ciążę przy cyklach 50-dniowych więc też na pewno miała bardzo długie fazy folikularne (w jej przypadku było to spowodowane prolaktyną gdyż karmiła jeszcze sporadycznie piersią ...a propos karmienie piersią sprzyja poczęciu córki :-)).

Mama, no to nareszcie zaczął się nowy cykl, pełen nadziei gdyż z Ovitrelle! A nawet jeśli jakaś torbiel wciąż nie pękła to wchłonie się w czasie ciąży (bo Ty teraz w ciążę kochana zachodzisz :tak:) od wysokiego progesteronu.

Tasha cześc ;))

Pirania;) nie,,teraz jeszcze nie z Owitrelle bo jeszcze teraz jestem bez Clo...jak pójdę do ginki i zrobi usg-zobaczy co i jak i wtedy decyzja czy da Clo..
jeśli da to wezmę po nastepnym @ bo to się bierze od od 5 do 9d.c. i potem usg i powie kiedy zastrzyk..
teraz jak będę u Niej to bedzie 8d.c. umówię się też w następną środę czyli w 15d.c. zeby sprawdziła czy pęchol pękł..oczywiście działać bedziemy w tym cyklu..
a potem nastepny cykl z Clo i zastrzykiem..
jak tam Twoje kłucie-dałas radę :):)

Mama, ja myślałam, że w tym cyklu zastosujesz Pregnyl/Ovitrelle ale bez CLO, czytałam że jak najbardziej jest możliwa taka opcja ...a przecież Twoje pęcherzyki rosną samodzielnie bez stymulacji, trzeba tylko pomóc im pęknąć we właściwym momencie. A z kłuciem dałam radę :-), na szczęście tam gdzie chodzę wkłuwają się zupełnie bezboleśnie, po 2 ciążach jakoś "zaprzyjaźniłam się" siłą rzeczy z pobieraniem krwi i w ogóle mnie już nie stresuje ;-)

Miss muszę Cię zmartwić bo przepłaciłaś bardzo.W aptece internetowej doz była cena 35 a przy odbiorze w aptece zapłaciłam 31,3 więc warto było.
Mama widze że nowe rozdanie. Zaciskam;-)
Zjadłam pierwszą tabletkę i czekam czy się przyjmie.Narazie ok.
Na becie nie byłam ,jakoś czasu brakło.Tak wogóle to czuje się świetnie,żadnych mdłości itp.Z chłopakami ta wszystko mi śmierdziało i dostawałam torsji.Oby mdłosci nie przyszły.
Pozdrowionka.
Andziak trzymasz się?
Gal z tym zaciemnieniem może i prawda ja mam rolety zewnętrzne robią całkowity mrok i cykle cały czas takie długie.:rofl2:

reklama
Pirania no to git ,że badanko do przodu-teraz czekamy na relacje z wizyty:)
ja wiem,że bez Clo mogę wziąć zastrzyk..:tak:
tyle,że ginka proponuje jeszcze Clo i za tydzień obgadamy paln działania...dobrze,że ma dla mnie jakis plan:-)
a Krzyś już oki?

Do góry