reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czesc babeczki ...
kurka nie miałam czasu wczoraj za grosz ,żeby wejść na wątek..tęskniłam okrutnie:sorry:

nic nie wiem co u Was bo nie mam kiedy poczytać....
teraz wróciłam z pracy i nie wiem w co włożyć ręce-aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

a w ogóle to kurcze mać @ miała być wczoraj nie było .dziś nie ma a ja czuje ,że pękne-czuję się taka nabita od wody! po hormonach wyszły mi syfy:crazy:ja nawet jak dojrzewałam to nie miałam:confused2:
wizyta za tydzień -mam nadzieje,że nie dostanę hormonów na wywolanie @...dupka odstawiłam w piątek...

pozdroooo dla wszystkich.

reklama
ja juz po spacerku nadia mnie wykaczyla;p
a teraz wcinamy ogóry:-)
merylin taki odstep to nie ma sie co bac napewno bedzie cora:)
mi sie nel podoba ale nie dalabym bo sasiadka ma psa i na podwórku jak by wolali i ja to glupio;p

czesc babeczki ...
kurka nie miałam czasu wczoraj za grosz ,żeby wejść na wątek..tęskniłam okrutnie:sorry:

nic nie wiem co u Was bo nie mam kiedy poczytać....
teraz wróciłam z pracy i nie wiem w co włożyć ręce-aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

a w ogóle to kurcze mać @ miała być wczoraj nie było .dziś nie ma a ja czuje ,że pękne-czuję się taka nabita od wody! po hormonach wyszły mi syfy:crazy:ja nawet jak dojrzewałam to nie miałam:confused2:
wizyta za tydzień -mam nadzieje,że nie dostanę hormonów na wywolanie @...dupka odstawiłam w piątek...

pozdroooo dla wszystkich.

mow co chcesz jak nie przyjdzie to ja dalej mowie ze II kreseczki beda;p

Marzycielko ja też w tamtym roku jeszcze takie brałam bo niewiedziałam ,później się poprawiłam i kupiłam właściwe.A w aptekach to czasami wielkie oczy robili jak pytałam czy zawierają cytrynian wapnia.Najlepiej kupisz na internecie.
Czarodzieko u mnie już skończone 36 wiosen ;-).Chłopcy dziś wymyślali imiona dla chłopca nic się nie podobało,a dla dziewczynki oprócz Martynki ,wymyslili Malwinkę i Maję.Oni też chcą siostre:tak:

Mama zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Kochana może zatestuj????:)))

Gal, a jak u Ciebie sytuacja???:)))

Miłego popołudnia;****************

marzycielKa u nas slonKo ale wieje ze nie idzie wyjsc na spacer!!!!!
mama- No nareszcie!!!!!
A co taK zaganiana jestes?????
merylin eeeee to Ty mloda mama jestes...ja w tym wieKu bede miala dzieci 12 lat i 8:))) Wiec moze i ja sie wowczas sKusze na jeszcze jedno malutKie:)))

Czarodziejka no zaganiana kurcze i nie mam kiedy usiąś na tyłku..dzis w pracy tez babeczki się zeszły bo wiadomo przed swietami trzeba się zrobić...

Daria eeee nie..ginka powiedziała,że nie ma szans na ciążę w tym cyklu..

Merylin ja mierzyłam tempkę do wizyty u ginki a potem przestałam...dzis mam 26d.c...ja mam cykle 25 ,26dniowe...jak jutro @ nie przyjdzie to sie załamię....

Natusia nie mam testu:sorry:
jak mi ginka po wizycie powiedziała,że w tym cyklu lipa to nie kupowałam..

Co do wapna ja niestety zorientowalam sie ze w skladzie mojego jest i cytrynian i weglan.Szukalam.na allegro ten co brala pirania.Nie bylo/ Potem znalazlam w necie ale nie zdazylam kupic.A w naszych aptekach nie mieli.Nawet moja aptekarka jak sie pytalam tonie chciala mi zamowic bo twierdzila ze zle dziala na nerki.

reklama
Ewcik, doszła przesyłeczka, dziękuję kochana!
t4412.gif
Strasznie to miłe a do tego śliczne! Twoja przesyłeczka też już w drodze :-) Co do pasków pH to podobno najlepiej zebrać na palec lub patyczek kosmetyczny śluz szyjkowy i jego przyłożyć do paska pH, zaleca się odczekanie do 10 minut w zależności od tego jak śluz jest nawodniony, dziewczyny na in-gender pisały też, że paski często początkowo zaniżają wartości a dopiero po 15-20 minutach wskazują właściwy wynik. Zaleca się mierzenie pH śluzu szyjkowego gdyż jest on zazwyczaj bardziej zasadowy a to on ma wpływ na płeć dzidziusia. Niektóre dziewczyny jednak mierzą wsuwając po prostu paski do środka, zmierzysz wówczas pH bardziej kwaśnego śluzu na ściankach pochwy ...ja jednak przy mojej saharze jaką miałam w środku ;-) nie byłam w stanie zmierzyć z zastosowaniem pierwszej opcji.

merylin, nie musisz być na czczo badając betę. A cena za witaminki bardzo dobra :tak:, niestety Febibion Natal 2 jest już dużo droższy ...ale czytałam same dobre opinie o tych witaminach. U Ciebie na wykresie wychodzą mi 3 dni od ostatniego serduszka do owulki ale i tak to piękny i bardzo dziewczynkowy odstęp, podobno najlepsze są 2-3 dni :tak:

Marzycielko
, zmień szybciutko na cytrynian wapnia gdyż węglan podnosi pH. W przyszłym cyklu będziesz łykać cytrynian i wszystko będzie w najlepszym porządeczku więc nic się nie przejmuj :-) A testować powinna teraz chyba Gal ale coś się nie odzywa :-(

Mama, to może zrób test owulacyjny zamiast ciążowego? Ja bym zatestowała (lekarze jednak bywają omylni a miałaś piękny skok na wykresie), rano sprawdziłabym tempkę by zobaczyć czy zwiastuje już @ ...albo coś zupełnie odwrotnego :tak:

Do góry