reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny tym które a juz w ciazy zazdroszcze
tez bym chciala dwojke dzieci najlepeij parke na razie mam synka to terz kolej na dziewczynke

na razie zaczęłam łykac kwas foliowy i jesc wiecej nabiału oraz bykłam magnez i witamine c

to zeby poczac dziewczynke nalezy wspólzyc przed owulacja bo po niej to juz na chłopca
za bardzo nie moge sie w tym wszystkim połapac

a z drugej strony bo bez róznicy byle było zdrowe choc marzeniem prawie kazdej matki jest chec miec córke :)

wiec jesli mozecie napiszcie mi prostymi słowami co mam robic by poczac dziewczynke
z góry dziekuje

miłego dnia wam zycze
u nas szaleje jelitówka mały jest tak słaby ale na szczescie duzo pije

reklama
Bardzo bym chciala ale jak czytam o waszych rystry kcyjnych dietach irygacjach itp. ja az tak nie zdazylam pozatym wczesniej mialam zawsze duzo sluzu.
Zla jestem starlam sie z dyrektorka przedszkola.Takie dziwne babsko i ona jest pedagogiem.

witam gang olsena!
Pirania - chciałam usg 3d zrobić 4 kwietnia jako usg połówkowe, bo MUSZĘ zobaczyć pipulinkę na własne oczy, jak zobaczę to może już nie będę miała tego 1% niepewności... fajnie masz, że już w sobotę usg 3d...
Merylin - głowa do góry, jesteśmy w podobnym wieku! moi wszyscy znajomi też myślą, że to wpadka, zwłaszcza przy takiej różnicy wieku między dziećmi, wie tylko moja mama i 2 koleżanki, że to były świadome starania, a jakim wieku są twoi chłopcy? co do bety to chyba już możesz zrobić, ja robiłam betę ok 3 tyg po owu, owu miałam 8 grudnia a betę robiłam przed Sylwestrem
Gal - współczuję...a owoców też nie chce synuś jeść? żadnych danonków?
Mama ???????????????????????????????
MissBella - pewnie niebawem wstawisz suwaczek!
Daria - jeszcze tydzień i będzie wiadomo...

Andziak - hormony szaleją!!!
Aguska - co do planowania płci to najlepiej informacji udzieli Ci Pirania, która ma ogromną wiedzę i koordynuje dziewczynkowe działania, z tego co już wiem wcale ten odstęp od owulki nie jest najważniejszy, ważniejsze jest kwaśne ph 4-4,5, suplementy w postaci magnezu np Blumag Jedyny, wapnia Calcium Citrate, żurawiny, witamin B-Complex i lubrykanty typu Sylk, Replens lub Rephresh do obniżania ph, dieta z małą ilością potasu i sodu a dużą wapnia i magnezu, niezbędne są testy owulacyjne i paski do mierzenia ph...i to chyba tyle... ale na pewno Pirania udzieli Ci szczegółowych informacji
witaj na pokładzie!!!

Witam wtorkowo koleżanki!

merylin, ja łykałam w tej ciąży Femibion Natal 1 (mają podwójną dawkę folianów) do 12 tc a od 12 tc łykam Femibion Natal 2 (łyka się 1 tabletkę oraz 1 kapsułkę z olejem rybim bogatym w DHA). Jestem bardzo zadowolona gdyż córcia na każdym USG ma idealne wymiary :-) (ani za mała ani za duża), niestety te witaminki są dość drogie. A Martynka pozostanie Martynką, za kilka tygodni wspomnisz moje słowa! :-) Sposobów na opóźnienie porodu nie znam, na pewno będziesz musiała się oszczędzać, moja siostra przenosiła obie ciąże o 2 tygodnie, a jak było u Ciebie z pierwszą ciążą?

Daria, współczuję choroby i życzę zdrówka Nadusi. Krzysiowi też się wczoraj nos zatkał, przy odtykaniu były histerie, kaszel i wymioty z tego wszystkiego.

aguska, a czytałaś wytyczne ze strony 4182? Jest tam w wielkim skrócie napisane co i jak :tak: (co jest ważne, co ma wpływ na płeć, w co się zaopatrzyć i na co zwracać uwagę). Nie wystarczy jeść więcej Ca i Mg, trzeba jednocześnie unikać produktów bogatych w K i Na. Odległość od owulacji to podobno najmniej istotny czynnik (najważniejsza dieta, suplementy i niskie pH aż do owulacji), współżycie 2-3 dni przed owulką zwiększa szanse dosłownie o malutkie procenty, prowadzone były badania na ten temat i gdzieś tu kiedyś zamieszczałam dane liczbowe (na Fertility Friend można przesortować wykresy ciążowe np. pod tym kątem, że urodziła się dziewczynka a starania były przy danej odległości od owulki :-)) ...zresztą jedna ze skuteczniejszych metod polega na współżyciu 12 godzin po owulce :-) Współczuję jelitówki i zdrówka życzę, myśmy już całą rodziną zaliczyli to paskudztwo.

Mama, co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Gal, kiedy testujesz? Dziś już 12 dpo :-)

Mama, u Ciebie już 14 dpo, długa faza lutealna jak na bezowulacyjny cykl :-), mierzyłaś rano tempkę by zobaczyć czy zapowiada już @?

Ja mam jakiegoś pecha, jak mam chwileczkę na BB to tu ostatnio nigdy nikogo nie ma ;-)

Gal, kiedy testujesz? Dziś już 12 dpo :-)

Mama, u Ciebie już 14 dpo, długa faza lutealna jak na bezowulacyjny cykl :-), mierzyłaś rano tempkę by zobaczyć czy zapowiada już @?

Ja mam jakiegoś pecha, jak mam chwileczkę na BB to tu ostatnio nigdy nikogo nie ma ;-)

w ogolę coś ostatnio się tu pusto robi :-( ja tez mam w koncu chwile ciszy Nadia zasnęła;p

Daria, ja niestety od samego rana słyszę krzyki, marudzenie i płacz, synek dziś jest w wyjątkowo paskudnym humorze a ja po tych 8 dniach jego choroby (a dalej kaszle i do tego doszedł teraz katar) jestem wykończona. Ciekawe jakie wieści przyniesiesz nam za tydzień, a Nadia woli siostrzyczkę czy braciszka? :-)

reklama
Daria, ja niestety od samego rana słyszę krzyki, marudzenie i płacz, synek dziś jest w wyjątkowo paskudnym humorze a ja po tych 8 dniach jego choroby (a dalej kaszle i do tego doszedł teraz katar) jestem wykończona. Ciekawe jakie wieści przyniesiesz nam za tydzień, a Nadia woli siostrzyczkę czy braciszka? :-)

Nadii to chyba obojetne byle bylo sie z kim bawic :)
no Nadiitak troche ten katar ustal zbaczymy co bedzie wieczorem ale placze dzis bo zab ja boli;/ jak nie jedno to drugie :)juz sie doczekac wizyty nie moge jak synek to musze nakupic nowe ciuszki jak dziewczynka to nie bo po nadii sa :)

Do góry