reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dokładnie Ewcik, też myślę, że Pirania ma przeogromną wiedzę na temat planowania płci, suplementów, ich działania i wszystkiego co potrzebne, a przy tym chętnie dzieli się tą wiedzą, pomoże i doradzi

reklama
Tasha ja podziwiam Piranię za to, co dla nas robi... każda z nas coś jej zawdzięcza, ona jest skromną i bardzo mądrą osobą.. tak uważam:tak:

kochane ja się żegnam na dziś:-) lubię tu z Wami być. spokojnej nocy życzę :) do jutra

Ostatnia edycja:
cec8a2ec6f2164d468516df.jpg

I ja zmyKam..buziaczki

truskafffcia a dietę stosujesz? co jesz?

stosuję, ale nie wyliczam dokładnie. Nabiał rządzi: mleko, kakao, jogurty, płatki kukurydziane, ser biały, ser żółty, pleśniowy, serki do smarowania różne, czasem jajka, z warzyw głównie ogórki, na obiady kurczak-głównie filet, na różne sposoby, do tego najczęściej brokuł, chleb wieloziarnisty

Ewcik ale ja wszystko wiem, i ze wszystkimi, ze tak powiem trendami jestem na bierzaco, tylko zostałam tak potraktowana:-D i załapałam lekkiego doła, ale dziękuje za wsparcie!!!!!

A i porodówka się zaczyna! Mama słyszysz!

Coś nie mam dziś czasu by popisać z Wami :-(, Krzysiu strasznie marudny (ma gorączkę i kaszle) i ciężko było ze spaniem w dzień, właśnie M wziął go do usypiania to mam chwilkę by Was nadrobić ...cały czas się stresuję czy z tego kaszlu nie zrobi się potem katar. Jeszcze na zakończenie dnia synuś wziął swój syrop na kaszel, odkręcił, przechylił i polał po podłodze oraz otwartej szufladzie z lekami.

Ewcik, wyślę Ci moje testy pH, mam te co Gal polecała ...i dzięki kochana za tak miłe słowa!
t4870.gif

tasha, również dziękuję i pogłaszcz tam ode mnie brzusia - mieszkanko małej Oliwki :-)

Gal, czworokąty powiadasz, szalejecie babeczki! :-D Niestety M nie kupił Oscillococcinum, a tak go prosiłam by nie zapomniał :-(

Mama, Gal, Ewcik, Truskafffka - jestem pewna, że i Wy niedługo zamienicie się w dwupacki :tak:, czekam w kwietniu na wysyp fotek testów z 2 kreskami!

Mama
, ja mocno wierzę w to, że Ovitrelle pomoże pęknąć pęcherzykowi we właściwym momencie (a może przy CLO wzrosną pęcherzyki na obu jajnikach? :-)) i będzie z tego śliczny dzidziuś!

Truskafffko, z takiej diety musi być dziewuszka! :tak:

Dziewczyny, pamiętajcie też o omijaniu potraw z dużą ilością K i Na, to głownie potas jest odpowiedzialny za poczęcie chłopca (jony potasowe łącza się z plemnikami męskimi i dodają im szybkości) ale podobno sód w jakiś sposób wpływa na jego metabolizm więc też trzeba go unikać.

No ale o tej godzinie to mogę już sobie tylko monologi prowadzić :-), szkoda, że nie mogłam dziś z Wami kochane pogadać, życzę wszystkim dobrej nocki i kolorowych snów!

witam sie ....
kurka wczoraj napisałam posta i mi połączenie siadło i już nie miałam siły resetować i pisac od nowa...
przepraszam ,że tak bez pożegnania :sorry2:

Axarai- no porodwkę teraz później zrobili-oglądałam o niesfornych przyszłych mamach i poszłam spać bo padałam...
jaka Ty przedpotopowa?????????doświadczona a nie przedpotopwa:tak:zabraniam tak mysleć :-)

Czarodziejka to cieszę się bardzo ,że są takie jak chciałaś:-)

Pirania no może i się uda po Ovitrelle -sie zobaczy;)
zdrówka dla Krzysia..

Pierogatka może bedzie tak ,że razem bedziemy chodzić....
miło ,że wleciałaś :)

Truskafffcia no i jak tam-kurzyło sie ???:-D:-D

Bella nie przesadzać z wysiłkiem bo później bedzie płacz...pogłaskać brzusio:)

lecę zawieśc Dominika-dzis do palmiarni śmigają;)

Witam KawKowo:)))))
U nas dzis slonko wygląda zza chmur wiec nieco energii jest...najgorze jak jest caly dzien szaro tak jak wczoraj...wtedy czlowiek jak "beton" chodzi.
Przyjezdza dzis do nas naroznik, ktory kupilismy...ponad 2 miechy temu...tyle czasu szyli..w bebechach sie przewraca na to czekanie....
A wyglada tak...
8dc5dde0b66e928d9d76a5b0bd4cce17.jpg

bedziemy przestawiam meble......wiec musze zaraz zakasac rekawy i wyciagac wsio z komody:sorry2:
Dobra babeczki potem zajrze....Milego dnia

Dzień dobry :-)

Trzymajcie kochane dzisiaj kciuki bo po pracy jadę do laboratorium na bete, grupę krwi, toksoplazmoze i cytomegalię tylko, że wyniki będą napewno dopiero jutro...

Czarodziejko narożnik pierwsza klasa !! bardzo mi się podoba :tak:

Miłego dnia :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry