reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha- tak zanikł raczej ciagnący sie między placami, ale dalej było bardzo wilgotno i ph nie było zadawalające, wiec zrobiłam wtedy mała irygację i po godzinie trochę sylku i działania.
Ale cos czuje, że nici i z tego cyklu, kurcze może ta prolaktyna, bo miałam trochę stresów, a może nie było owulki, bo w końcu i tak może się zdarzyć. Albo plemniki M za słabe, po wszystkim wygadał się, że raz ( a może i wiecej , nie chce się przyznać) wziął ten licorie root aż 3 tabletki na raz i miał z głowy na cały dzień. Dobre co?
A powiedz mi Piranha- czy jak się starałaś to po wszystkim nogi wysoko unosiłaś, czy leżałaś na płasko? Bo ja płasko, bo ostatnio z najmłodszym nogi do góry i wyszedł chłopak. Czy to ma znazenie to planowania płci, bo na pewno do samego zapłodnienia, jak nogi do góry to podobno lepiej.

A wiesz, że w ubiegłym tygodniu byłam u gina w luxmedzie i chciałam, aby mi wypisał dupka, to kolejny z nich powiedział mi , że progesteron ten nawet 5,8 jest dobry i on mi dupka nie wypisze, bo nie potrzebuje duphastonu. Szok, co?
Wypisał mi tylko bromergon i mam brać prze dwa tygodnie 1/4 tabletki, a potem 1/2 tabletki , i on mi by tego nie wypisywał, ale skoro sa problemy to wypisał. Tylko, kurcze on nie wie co człowiek wyprawia.

A jeszcze co tego roztworu z limonki, to wiesz, że próbowałam rozieńczać nawet 1ml limonki do 60 ml wody, a i takk ph było 2,8. Dobre co? M twierdzi, że to trzeba przekroczyć jakaś granicę i dopiero wtedy ph spadnie.
Piranha- jak bys moze gdzieś natrafiła na informacje, jakie to proporcję są aby ph było 4, to byłoby fajnie:-)

Truskaffka
- witaj, dzieki, wyniki dzisiaj po 17 tej:)

Kate- a w jakim wieku masz synka najstarszego, że Ci tak pomaga? Fajnie masz, bo mój nastarszy to straszny leniuszek i najlepiej by cały dzień spędził przed kompem, albo z telefonem. A jednak są inne dzieci, mi jest bardzo ciezko cokolwiek egzekwować, bo zaraz się obrusza.

Ostatnia edycja:
reklama
Truskafffko, ja bym zakupiła duży zapas testów owulacyjnych (ja kupowałam packi po 50 sztuk :-)) i zaczęła testowanko tak np. od 10 dc, po prostu nie wiadomo jeszcze czym może Ciebie Twój organizm zaskoczyć więc lepiej zacząć wcześniej testować. A ból jajników dobrze wróży, niech się dziewczyny ostro do roboty zabierają!
t2014.gi

hej, wprawdzie synek mi siedzi prawie ze na glowie, ale nie moglam sie powstrzymac zeby nie napisac do gal;-)
gal raz jeszcze Ci przypomne ze moja naj, naj lepsza przyjaciolka ZAWSZE miala mnostwo ciagnacego sluzu, co bylo jej utrapieniem i ma 2 coreczki :tak: (choc chciala drugiego synka).
ja NIGDY nie mialam typowo plodnego sluzu- jak juz mialam to tyci, tyci i to wewnatrz, nigdy na zewnatrz, jak juz sie rozciagal to na gora 1 cm, ale rzadki to byl dla mnie widok;-) i bede mama 2 synkow:tak:
takze nie ma co upierac sie ze jak masz taki sluz rozciagliwy to oznacza ze masz tylko i wylacznie szanse na synka.

dziewczyny co do kalendarzy, przesadow, wrozb, testow z kapusty,sody to mi sie prawie nic nie sprawdzilo;-)
zgodnie z moim planowaniem, kalendarzami, wrozbami, testami- powinnam miec coreczke a bede miala synka.
chyba ktos tam z gory maczal w tym palce;-)

mama trzymam kciuki za Twojego tate:tak:

Gal, ja leżałam na płasko. A z tymi 3 tabletkami LC na raz żeby mieć już z głowy to dobre, ach Ci faceci! :-D Podobno przy staraniach o dziewczynkę lepsze są pozycje które dają płytszy wytrysk (np. tzw. klasyczna ;-)), myślę jednak, że ułożenie nóg w górze już niewiele zmieni w kwestii płci, chodzi tylko o to by sperma nie wypłynęła i tym samym zwiększyły się szanse na ciążę. Ale Ty kochana na ginów trafiasz :-( A może zakup ten roztwór do wymoczenia elektrody? ...on chyba nie jest jakiś drogi a starczy na bardzo długo! Szukam o tych proporcjach i na razie wszędzie zalecają 4:1 (i pH w okolicy 2-2,8, w sumie ma to sens gdyż roztwór o pH 4 nie zbije nam pH do 4,5 gdy np. nasze pH wynosi 5,5 po staraniach), niektórzy polecają też pół godziny po staraniach namoczyć tampon (koniecznie w aplikatorze żeby nie napuchł :-)) w roztworze limonki i zaaplikować go sobie na 4 godziny po, może faktycznie jest to lepsza opcja jak irygacje bo przynajmniej nie będzie wypłukiwać plemników?

monico, masz świętą rację, pozytywne nastawienie to połowa sukcesu! Mnie siostra tak negatywnie nastawiła do dwójki dzieci, z jej opowieści to był wieczny brak czasu i zmęczenie ...a miała o tyle lepiej, że miała cały dzień M w pobliżu i on mógł np. zabrać synka na spacer kiedy ona chciała nakarmić czy uśpić córkę, ja takich luksusów nie będę mieć. No i na pewno zależy też to częściowo od charakteru dzieci a mój synek z tych wymagających wiecznej uwagi jest ;-)

pirania mój starszak tez był mega wymagającym uwagi dzieckiem, dlatego cieżko mi było zdecydować się na drugie dziecki, a teraz już trzeciejest, bedzie dobrze!!!!!

Mam pytanko
na wakacje chcemy jechac nad nasze morze, macie jakies sprawdzone, pewne miejsca, zeby nie rezerwowac w slepo?????

hej dziewczynki
jestem tu nowa za dwa miesiace zaczynamy z mezem staranka o dzidziusa drugiego mamy juz synka pawełka terz przydała by sie córeczka troszke was podczytuje :)

powiedzcie mi piszecie o jakis wykresach gdzie ja mozna zlasc?

miłego dnia wam zycze
terz bede tu czesciej zaladac bo narazie udzielam sie tylko na majówkach 2010.

Kosmo- jesteś kochana . To miłe, że napisałaś :) To daje nadzieję. Dziekuję Ci:tak: A Ty jak się czujesz?

Piranha- dziekuję bardzo :tak:Ja to już po starankach irygacji nie będę stosować, ewentualnie replens i tych tamponów po razej też nie. Może jak ktoś ma wiecej czasu, to może sobie tak próbować. Zastanawiam się tez jak te irygacje przed wpływają na plemniki. Jaka szkoda, że tej wiedzy nie miałam rok temu, chociażby poł roku temu...
Pomyślę o tym roztworze, ale już mi sie za bardzo nie opłaca go kupować, bo to już końcówka moich staranek.
Ale dziekuję Ci, że zawsze odpisujesz, jak człowieka coś nurtuje:tak:

dzień dobry kobitki!!!
Gal - w związku z tym co napisała Kosmo - głowa do góry i już!!!
MissBella - ja wierzę, że będzie córcia u Ciebie i trzymam kciuki, przywołuj ją myślami, ja też tak robiłam!!! ale nie myśl negatywnie o chłopczyku, chłopcy też są wspaniali!!! a robiłaś już betę???
Mama - jak się trzymasz kochana???
Natusia - pytałaś o test z kapusty...gotujesz wywar z czerwonej kapusty, odlewasz odrobinę i mieszasz z moczem w proporcji 1:1, jak wychodzi kolor ciemnofioletowy czy niebieski to dziewczynka, jak różowy to chłopiec...myślę, że kolor też zależy od ph moczu...
Andziak - jak wypadła beta???

reklama
gal dziekuje, czuje sie dobrze:tak: jedynie na co moge ponarzekac to wieczne zmeczenie:wściekła/y:
mamy teraz problem z synkiem bo przechodzi faze lęku separacyjnego- gdy wychodzi mąż do pracy to jest straszny lament, jak mlody zauwaza ze mnie nie ma to jest lament, nawet maz nie moze pojechac z mlodym do sklepu bo jest wrzask ze mama nie jedzie z nimi. no nie latwo jest, ale pocieszam sie ze to tylko faza przejsciowa.

Do góry