reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

u mnie ten cykl jonasa z nadia sie nie sprawdzil ani zaden kalendarz chinski wiec patrze na to z przymrozeniem tym bardziej w z chinskiego wynika ze w kazdym miesiacu mialabym teraz corke a z jonasa w grudniu corka wiec bedzie na odwrót bo nadia wyszla chlopcem a jest dziewczynka;d
pewnie to jest 50 na 50 :)

reklama
wpadam do was z cieplutkimi pozdrowieniami :)

U mnie wszystko dobrze. Duzo pracy mam wiec nie zawracam sobie głowy tym co nie powinnam.Nie mam na to czasu.
W tym tygodniu jedziemy na urlop na kilka dni nad morze :))) sie cieszę.

Buziaczki kochane

Witam wszystkich!

Mama, super plan na kolejny cykl! Ciekawe przy jakiej wielkości pęcherzyka ginka zaleci zastrzyk.

monico, masz świętą rację, pozytywne nastawienie to połowa sukcesu! Mnie siostra tak negatywnie nastawiła do dwójki dzieci, z jej opowieści to był wieczny brak czasu i zmęczenie ...a miała o tyle lepiej, że miała cały dzień M w pobliżu i on mógł np. zabrać synka na spacer kiedy ona chciała nakarmić czy uśpić córkę, ja takich luksusów nie będę mieć. No i na pewno zależy też to częściowo od charakteru dzieci a mój synek z tych wymagających wiecznej uwagi jest ;-)

MissBella, dupka bierz 2 razy dziennie (chyba że przejdziesz na tańszą luteinę) aż do nastego tygodnia ciąży kiedy to wykształci się łożysko i przejmie od Ciebie produkcję progesteronu. Wielu lekarzy w ciemno każe łykać np. do 12 tc ale u mnie np. w 12 tc nie było jeszcze łożyska więc na własną rękę łykałam dalej, odstawiłam dopiero po wizycie w 16 tc kiedy było już widoczne łożysko. W tych też okolicach zaczęły mi znikać mdłości więc zapewne spadła moja produkcja progesteronu.

nullka, no to trafiłaś z tą pełnią jak ja z nowiem :-), u mnie były 2-3 dni po nowiu. W znaki męskie i żeńskie też nie wierzę ;-) ale ja typowy umysł ścisły jestem, to że w czasie pełni jest w atmosferze więcej jonów dodatnich a w czasie nowiu - ujemnych, to naukowy fakt.

Kinga, miłego wypoczynku, ja już od kilku lat marzę o wyjeździe nad morze, kocham morze!

Zaglądam.....Kolejne OKna umyte...dzis wyszorowalam w sypialni..a mam ich troche bo to narozne okna plus balkon..... mam nadzieje ze do Swiat sie nie wybrudza bardzo....a jak zacznie sie swiateczna goraczka ja bede mogla sKupic sie na gotowaniu:) Okna beda juz z bańKi...:)
AndziaK ja Cie rozumiem ze sie denerwujesz, ze przezywasz....pewnie jak bedziesz szla na usg to majty pełne...ja mam dwoje dzieci i przy drugim mialam majty pelne wiec domyslam sie ze po trzech cudnych chlopcach marzenie o corci jest bardzo silne!!!!! Naprawde Ci zycze aby sie udalo...bo jak to ktoras z dziewczyn napisala ta dziewczynka to juz z urzedu ci sie nalezy....Tobie i axarai:)

W te Kalendarze ...sama nie wiem czy wierzyc..chyba bym sie sKupila na ph, zakwaszaniu, diecie i suplementach..reszta to moze pomoc a nie musi!!!!!nie ma dowodow na to ze te kalendarze dzialaja!!!
Wracajac jeszcze do antykoncepcji...tez slyszalam o przypadKu ze kobieta podwiazala jajowody i zaszla w ciaze....chyba wszytsko to reka Boga!!!!!!! Zreszta moja bliska kolezanka nie mogla miec dzieci, cudem urodzila dwoje a trzecie jako Gratis:)))) nie spodziawala sie zupelnie...wczesniej nie bylo szansy na naturalne zajscie w ciaze...a jednak cuda sie zdarzaja i teraz jest szczesliwa mamą trojki dzieci:)

reklama
Witam się!

Dzisiaj miałam koleją kiepska noc, synek budził! Mnie też łapie , ogólnie czuje się rozbita, ale łyakm osscilococinum i dzielnie mnie broni przed rozłożeniem się!

Byłam w labo, i tam nagle mnie olśniło, zeby jeszcze sobie zrobi sód i potas, bo za niskie stężenie potasu jest niebezpieczne dla zdrowia. U M w pracy koleżanka by pożegnała się z tym światem przez niskie stężenie potasu.
ALe nie pomyślałąm, ze to trzeba być na czczo, a ja przed wyjściem zjadłam prawie całego naleśnika.
No nic, zobaczę co wyjdzie, wyniki mają być po 17 tej.

Marzycielko, nullka,- dziekuję za kciuki:)

Piranha, natusia- sama się zdziwiłam, że tak oscillococinum zbiło synkowi gorączkę, a już miałam go do wanny wkładać. Jeśli mogę, to tylko napomknę, że warto go mieć w domu na wszelki wypadek i jak cos łapie to sobie, albo dziecku szybko zapodać. Mnie to ossilooinum to w ciąży kilka razy życie uratowało.
Pirnha- dziekuję Ci kochana za kciuki, zobaczymy co wyjdzie, w kazdym bądź razie cycki miękkie, a u mnie to wiesz już, że to barometr...

Merylin- niekoniecznie dobrze, że taki śluz tak długo jest, bo taki EWCM ma zazwyczaj wysokie ph i trudno je zbić samą żurawiną. A ja omijając go szerokim łukiem przez tak długo też nie zachodziłam w ciąże. ALe dziekuję za dobre słowo:)

MissBella- ja od tygodnia nie mierzę tempki , bo po perwsze nawet nie mam jak, bo kazdą noc zrywam sie do synka, a i mnie od 2 dni też coś łapie, a i chyba już obie odpuszczę w tym cyklu mierzenie, bo to już nie ma sensu ALe dzieki za kciuki:)

Daria- i co?????

Andziak- a ja tam myślę, że dziewczynka będzie, owu miałaś po nowiu, a to jest na dziewczynkę!:-)

Kinga85- pozdrowionka, to super, że humorek dobry i wyjazd nad morze sie szykuje!

Ostatnia edycja:
Do góry