reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam się!

Dzisiaj miałam koleją kiepska noc, synek budził! Mnie też łapie , ogólnie czuje się rozbita, ale łyakm osscilococinum i dzielnie mnie broni przed rozłożeniem się!

Byłam w labo, i tam nagle mnie olśniło, zeby jeszcze sobie zrobi sód i potas, bo za niskie stężenie potasu jest niebezpieczne dla zdrowia. U M w pracy koleżanka by pożegnała się z tym światem przez niskie stężenie potasu.
ALe nie pomyślałąm, ze to trzeba być na czczo, a ja przed wyjściem zjadłam prawie całego naleśnika.
No nic, zobaczę co wyjdzie, wyniki mają być po 17 tej.

Marzycielko, nullka,- dziekuję za kciuki:)

Piranha, natusia- sama się zdziwiłam, że tak oscillococinum zbiło synkowi gorączkę, a już miałam go do wanny wkładać. Jeśli mogę, to tylko napomknę, że warto go mieć w domu na wszelki wypadek i jak cos łapie to sobie, albo dziecku szybko zapodać. Mnie to ossilooinum to w ciąży kilka razy życie uratowało.

Merylin- niekoniecznie dobrze, że taki śluz tak długo jest, bo taki EWCM ma zazwyczaj wysokie ph i trudno je zbić samą żurawiną. A ja omijając go szerokim łukiem przez tak długo też nie zachodziłam w ciąże. ALe dziekuję za dobre słowo:)

MissBella- ja od tygodnia nie mierzę tempki , bo po perwsze nawet nie mam jak, bo kazdą noc zrywam sie do synka, a i mnie od 2 dni też coś łapie, a i chyba już obie odpuszczę w tym cyklu mierzenie, bo to już nie ma sensu ALe dzieki za kciuki:)

Daria- i co?????

Andziak- a ja tam myślę, że dziewczynka będzie, owu miałaś po nowiu, a to jest na dziewczynkę!:-)

Kinga85- pozdrowionka, to super, że humorek dobry i wyjazd nad morze sie szykuje!

narazie nic ale czekam :-)

reklama
czesc dziewczyny !
Daria spróbuj ugotowac sobie jabłek i zjeść mi pomagało w ciąży, moga byc z kompotu
Piranha ja tez tak uważam. ze nastawienie i organizacja to nawet więcej niż połówa sukcesu, ja też jestem sama z dziećmi ( mama pracuje i nie ma czasu odwiedza nas raz na miesiąc na pół godzinki a teściowa nie żyje, mąż jest tylko w weekend i nie zawsze), mam tylko Panią do pomocy na 3 -4 godzinki do dzieci bo prowadzimy firme i wszystko jest na mojej głowie- dom, praca itp. Fakt najstarszy san mi dużo pomaga ale dzisiaj nawet znalazłam godzinke czasu na szybka wizyte u kosmetyczki i pracuje juz po pare godzin na razie w domu. Mnie się wydaje, ze im więcej zajęć tym bardziej człowiek umie sie zorganizować i zobaczysz, ze jak urodzisz małą to będziesz mieć też czas dla dzieci i siebie.
AndziaK ja też mam trzech chłopców, zobaczysz że teraz będzie dziewczynka podobno z wpadek są prawie zawsze dziewczynki

Daria- rozumiem, że z miodem też, tak? Może to od razu nie zadziała, bo masz może to bardzo zaawansowane, no wiesz sama...
Ale dziewczyno, idź dalej ta drogą, czyli nie odpuszczaj codziennego rano picia szklanki wody, naprawdę jest to bardzo korzystne dla zdrowia. Myslę, że możesz spróbować, tak jak Piranha pisała, te siemię lniane, tylko mnie to nie przechodziło przez gardło, bo to takie gluty, ale pewno skuteczne.

Piranha- no skoro tak mówisz to wierzę, tak nie próbowałam. A zalewałaś gorącym mlekiem? I czy to były takie gluty, czy raczej rzadkie? Bo ja na gluty to mam od razu odruch wymiotny;-)

Daria- rozumiem, że z miodem też, tak? Może to od razu nie zadziała, bo masz może to bardzo zaawansowane, no wiesz sama...
Ale dziewczyno, idź dalej ta drogą, czyli nie odpuszczaj codziennego rano picia szklanki wody, naprawdę jest to bardzo korzystne dla zdrowia. Myslę, że możesz spróbować, tak jak Piranha pisała, te siemię lniane, tylko mnie to nie przechodziło przez gardło, bo to takie gluty, ale pewno skuteczne.

bede dalej pila bo po tej wodzie jesc mi sie tyle nie chce tak miodu uzylam tez;p a jeszcze zamowilam sobie blonnik juz idzie z polski :) licze ze cos razem zdzialaja;p

Gal, można zrobić rzadszą wersję ale siemię tak czy siak stworzy trochę glutowaty napój bo puszcza do mleka czy wody substancje śluzowate, mi to jednak smakowało ale chyba w Twoim przypadku odpada :-D Wczoraj zerknęłam na Twój wykresik - od godz. 10-tej w 14 dc nie było już EWCM? Jeśli nie to oznacza to, że zanika Ci on w dniu owulacji a to strasznie korzystna sytuacja przy planowaniu córeczki! :tak:

reklama
Dzień dobry :)

Piranha ciekawa jestem tego działania ziółek, czuję momentami moje jajniki, ojj mam nadzieję że coś się dzieje i będzie z tego maluszek:-D
doczytałam jak pisałaś że ziółka mogą skrócić pierwszą fazę, zastanawiam się kiedy działać z testami ow, czy czekać na spadek tempki i robić czy wcześniej zacząć?
Niestety nie mam pojęcia jak ten cykl będzie przebiegał

Mama ojacieeee, to mnie zaskoczyłaś z tymi wieściami o pregnylu, bo ja po cichu myślałam że jak w tym cyklu owulki by nie było, to w następnym może byśmy spróbowali z pregnylem. A ten Owitrelle to co?
aaaaleee oczywiście ten cykl będzie zakończony II kreskami, więc tak sobie tylko gdybam hiehiehie

Monico też tak myślę, że człowiek z pozytywnym nastawieniem, lepiej sobie radzi i organizacyjnie i generalnie ;)
no i podpisuję się rękami i nogami pod opinią, że to nasze dzieci i nasz obowiązek. Jak dziadki chcą i mogą pomóc to jasne, warto korzystać. Tym bardziej że relacja dziadki-wnuczek to ważna sprawa :)
Ale nie mamy prawa oczekiwać od dziadków że będą nam się maluchami opiekować, ot tak po prostu

Kate jaki kontakt ma z braćmi najstarszy syn?
No i szacuneczek za ogarnianie wszystkiego, facet by temu nie podołał:-D

Andziak mąż dowciapny, ciekawe jak długo bez seksu wytrzyma po porodzie hehehehehe
&&&&&&za wpadeczkową córeczkę, jestem dobrej myśli :)

Czarodziejko
właśnie niedawno jedna kumpela mi mówiła że jest w ciąży-wpadka zaliczona mimo założonej spirali:-p

MissBella całusek w brzuszek, masz już wizytę umówioną?

Kinga zazdroszczę urlopu!! nie pisałaś nic jak ta po urodzinach taty :)
czekam na wieści

Gal zdrówka, trzymajcie się nie dajcie się
kiedy będą wyniki? &&&&&&&& zaciśnięte ;)

Do góry