reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko, my też własny biznes i męża wiecej w domu nie ma niż jest, więc sama z trójeczką jestem, nawet na weekendy
moi rodzice i tescie na emeryturach w pełni sił, ale coś do pomocy się nie kwapią, chyba ze poproszę to tak, ale ja nie lubię się prosić :-) ogólnie stosunki z jedymi i drugimi super i jakby co wiem ze są pod ręką, ale to mój wybór i moje dzieci, wiec moim obowiązkiem jest się nimi zajmować

Pirania przy drugim dziecku nastawiałam sie jak Ty że bedzie ciezko, ze sobie nie poradzę. I tak było, mimo że drugi synek był mega spokojny, ale nastawienie zrobilo swoje, wpadłam w depresje, ale na szczescie szybko zrozumialam i wzięłam się w garść. Teraz z góry założyłam że będzie dobrze i mimo ze od porodu siedziałam sama :confused2:z trójką, musialam wszystko ogarnąć, ugotowac, wykąpać dzieci, zrobic kolacje, sniadania to daję radę i jest naprawde dobrze..
...
Andziak nie podchodź do wszystkiego negatywnie, z góry zakładasz ze będzie źle... idzie wiosna, ciesz się życiem i maleństwem, które jest darem z nieba :-)

Czarodziejko zasłony już masz i rolety?? musze coś wykombinować na wykusz :sorry:

reszta mamusiek i staraczek buziaki:-D

reklama
Andziak nie stresuj mnie ze sex z prezerwatywa i jestes w ciazy!!!! Ja wiem ze nic nie daje 100% pewnosci ale jesli prezerwatywa nie pekla, nie zsunela sie...kurcze to jak??????My z mezem tylko na takiej formie antyKoncepcji bazujemy...staram sie oczywiscie omijac czas owulacji ale tak to jakos wychodzi ze w owulke najbardziej sie ma ochote!!!!!
A co do Ciebie...mysle ze nie dojdziesz z ktorego sexiku doszlo do zaplodnienia...dlatego na te chwile szanse na core masz 50%
Mocno trzymam Kciuki zeby zaskoczyla was....córeczka:)))) czasem taka wpadka okazuje sie zbawienna:))))
Badz dobrej Mysli!!!!

Jesoooo normalnie poty mnie zalewaja jak czytam ze babeczki zachodza mimo antyKoncepcji....
Monico- wlasnie musze zadzwonic do babki od tych zaslon bo juz szyje zaslony 3 tyg,,,,mowila ze ma duzo pracy ale bez przesady....

Ostatnia edycja:
Wiam się i ja :-)

Merelin bardzo proszę o wyliczenie Jonasa jeśli możesz. Data moich urodzin 03.08.1982, ok 3 godz nad ranem. Z góry dziękuję kochana :-)

Andziak bądź dobrej myśli. Ja też mam szanse 50 na 50 ale wierze całym srecem, że będę miała córeczkę. Przyciągnę ją myślami a co !! :tak:

Czarodziejko no stres jest, ja nawet biorąc tabletki antykoncepcyjne co miesiąc z biciem serca wyczekiwałam @

Mama widzę, że humorek odrobinę lepszy, zobaczysz wszytsko się jakoś ułoży, trzeba w to wierzyć...
&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę 4 kwietnia :-)

Gal jak tempka?? Oby ten cykl był ostatnim z pomiarami tempki, mierzeniem Ph i testami owu :tak:

Nullka oby ciężki dzień szybko minął i życze dużo wytchnienia i relaksu wieczorkiem...

Piranho poradz bo jak byłam u gina po recepte na dupka to się nie zapytałam przez ile czasu mam go brać 2 razy dziennie?? Mam brac cały czas czy lepiej żeby moja ginka zadecydowała. Recepte na dupka mam od innej ginki do której poszłam tylko raz bo akurat pasowały mi jej godziny przyjęć i to, że mogłam do niej iść na kase chorych a nie prywatnie. Moja ginka jeszcze nie wie, że jestem w ciazy i że biorę dupka...:baffled:

Miłego dnia dla wszystkich babeczek :-)

Ostatnia edycja:
witam wszystkich
c0144.gif

u nas dzis znow swieci slonko Zobacz załącznik 448599
gal zaczelam dzien od szklanki wody
t0374.gif
zobaczymy czy pomoze a pozniej zjem owsianke :-)
a na koniec cwiczenia Zobacz załącznik 448600Zobacz załącznik 448601
milego dnia wszystkimZobacz załącznik 448603

MissBella no ja pewnie bym brala tabletki i prezerwatywe:-D no ale nie moge tabsow.
TaK to juz jest z tymi zabezpieczeniami...mozna sobie nawet spirale zakladac a i tak zdarzaja sie przypadki ciąż..wiec nic nie daje 100% a szkoda.
Mysle sobie jednak ze i tak najwaznijesze z tego wszystkiego to umiec sobie poradzic z nową sytuacja..ja bym pewnie wyla jak bóbr...ale to dlatego ze mam jeszcze malego maksia...nie czuje sie gotowa na kolejne dziecko....Zreszta moje stanowisko znacie...

Martika dzieki a ty wiesz jak to bylo z coreczkami u ciebie?
Analizujac wstecz, to z Nadusia i Livka byl ten sam scenariusz, stosunki co drugi dzien przed owulka, no i ja od kiedy pamietam to unikalam miesa, jadlam duzo nabialu ...
A u Livii mozliwe jest tez to, ze podobno tak mi pielegniarka mowila, po poronieniu kiedy szybko sie zajdzie w nastepna ciaze, rodzi sie dziewczynka, no jak tak mowila o swoich znajomych i tak poanalizowalam moje to rzeczywiscie cos w tym jest...

MissBella no ja pewnie bym brala tabletki i prezerwatywe:-D no ale nie moge tabsow.
TaK to juz jest z tymi zabezpieczeniami...mozna sobie nawet spirale zakladac a i tak zdarzaja sie przypadki ciąż..wiec nic nie daje 100% a szkoda.
Mysle sobie jednak ze i tak najwaznijesze z tego wszystkiego to umiec sobie poradzic z nową sytuacja..ja bym pewnie wyla jak bóbr...ale to dlatego ze mam jeszcze malego maksia...nie czuje sie gotowa na kolejne dziecko....Zreszta moje stanowisko znacie...
no nie ma 100% metody, chyba tylko wstrzemiezliwosc ;) bo mojej szagierki kolezanka nawet po podwiazaniu jajowodow zaszal w ciaze :eek:

Miss jestesmy rowiesniczkami :) jestem tylko starsza o 11 dni ;) heh

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje dziewczyny ja nie chce miec takich mysli ale same nachodza.Co do prezerwatywy nic nie peklo nie zsunelo.Maz jest pewien ze wszystko bylo jak nalezy.Nawet zazartowal ze pewnie to skok w bok.Nadal mysli ze to pomylka bo jak to mozliwe .Bardziej w to wierzy niz w to ze to dziewczynka.Akurat ten jeden cykl odpuscilam widac tak mialo byc.
Data urodz to 03 07 1980 a godz dokladna napisze jak znajde ok

Do góry