reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hejka

dopiero mam czas aby usiąść na chwile do lapa.
No wiec tak, po wizycie jestem i cóż.. w środku czyściutko jest i wyniczki dobre wiec skierowała mnie na usg dopochwowe w okolicach owulacji. Za miesiąc prawdopodobnie bede skierowana na badanie drożności jajowodów. Tak wiec musze uzbroić się w cierpliwość jeszcze trochę.. Rozwiąże to moje archiwum x i mam nadzieje że w 2013 roku doczekam się dzidziulka. Jestem już bliżej niż dalej:)
BUZIAKI DZIEWCZYNKI
Dobrej nocy.
Wybaczcie że nie napiszę wiecej ale padam już. Cięzki dzień mam za sobą.
Jeszcze pokłóciłam się z siostrą na zakończenie:/ źle mi troche.
Dziekuje za wasze kciuki! :***

reklama
Ewcik, myślę, że śmiało możesz dokonać zakupu od obu podanych przeze mnie sprzedawców - rzadko się zdarza by na tyle komentarzy nie było ani jednego negatywa :-) Tak jak piszesz - B-50 łykasz 2 razy dziennie i stąd mniejsze straty, kiedy zażywamy jednorazowo dużą dawkę to większość trafia do nerek jako odrzut. Przy staraniach o dziewczynkę to M powinien łykać takie same dawki Mg i Ca jak Ty (600-1200 mg Ca i 300 mg Mg), taka samą ilość żurawiny (ekwiwalent 10000 mg owoców) i witaminy C (500-1000 mg). Celem wspomożenia płodności może łykać B-50 raz dziennie, koenzym Q10 200 mg, witaminę E 400iu, L-karnitynę 1000-2000 mg a witaminy i macę wedle wskazań w ulotce ...tyle że te wspomagacze płodności to bardziej na chłopca :-) ale w moich staraniach o dziewczynkę nie namieszały ;-)

Mama, trzymam za słowo! :-D Dobrej nocki!

agulek, podobno czasem witamina B6 wydłuża 1 fazę, u mnie ją skróciła ale w szczęśliwym cyklu owulka mi się jednak niespodziewanie przesunęła z 12-13 dc na 18 dc. Ja przy staraniach w ogóle nie sugerowałam się porą roku, samo tak jakoś szczęśliwie wyszło :-) ...ale doskonale Ciebie rozumiem gdyż na mnie pory roku strasznie wpływają, zima mnie przygnębia i odejmuje minimum połowę energii i optymizmu.

Noemi
, nie mam bladego pojęcia z tym Licorice Root, wszystko zależy od tego w jakiej formie są chłopaki Twojego M. Podaję Ci linki:

Acard:
ACARD 0.075 x 60 TABLETEK (2180345144) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Koenzym Q10 tabletki 100 mg:
Koenzym Q10 Antyoksydant 100mg 60 tabl (2183258796) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Koenzym Q10 tabletki 200 mg:
KOENZYM Q-10, Q10, Q10 - 200 mg/ 60 kapsułek (2181222361) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dodam, że koenzym Q10 jest zalecany przy staraniach o chłopca. Witaminek FertilMan bym Twojemu M na razie nie dawała, może uda się bez wspomagaczy a one też zawierają kilka "chłopczykowych" składników :-) Co do Licorice Root to on raczej nie uszkadza plemników - chodzi o to, że obniża testosteron a to osłabia męską płodność (m.in. zmniejsza ilość plemników w spermie ...ale to z kolei sprzyja poczęciu dziewczynki ...niestety większość tego co sprzyja ciąży to sprzyja poczęciu synka ;-), na szczęście witamina B6 jest jednym z wyjątków :-)). Luteinę zacznij brać w 2 dpo, jeśli test ciążowy wyjdzie pozytywny to bierz ją aż do wykształcenia się łożyska.

Gal, widzę że Twoje dzieci też wystawiają Twoją cierpliwość na ciężką próbę :-)

Pierogatko
, dzięki kochana, nawet nie wiesz jak mi się lżej zrobiło po Twoich słowach :-)

Kinga, super, że ostro działasz, trzymam kciuki za szybki finał w postaci II na teście!

Witam Babeczki.

U mnie dziś paskudny dzienń;((( jestem wykonczona-czekam tylko na weekend. mam tak zatkany nos, ból głowy i zatok ze masakra;((

Jeszcze mama od rana jest w szpitalu-bo za duzo brala tabl na wlasna reke i zatrula sobie organizm...masakra co...

Piranha, przeslodkie ciuszki, tez lubie na allegro zestawy kupowac;)

mama, dziekuję ze pytasz-tak po leku maly spal o wiele spokojniej dzis tez mu dalam bo ciagle kaszel go meczy a jutro konczy antybiotyk... i chyba musimy isc znowu do lekarza:(((
Ja mam na sobie hybryd.lakier ale różowy;)) mi sie niesty odpryskuje-tak mam slabe paznokcie...:(ale faktycznie o wiele dluzej trzymaja bo tak po 1 dniu mialam do zmycia.

Kinga, najwazniejsze ze coś sie dzieje w dobrym kierunku. Trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :***

Ide sie polozyc to byl ciezki dzien, jeszcze gazetke wiosenna dzis zaczelam...

Buziaki;*********

Kinga- to super, że idziesz do przodu!

Piranha-oj, wystawiają cierpliwość, przyznam, że nie raz już ją tracę zwłaszcza przy starszym:tak:

Tak czytam o tym lecorie root i ja mojemu M kazałam brać i teraz mam wątpliwości. Ja to sobie w głowie zakodowałam, ze on powoduje unieruchamianie tych męskich plemników. Znalazłam to co wcześnie pisałaś:

"specyfik ten podobno obniża u mężczyzn testosteron i podnosi estrogen). Pisze, że oglądała spermę pod mikroskopem - podobno można wtedy odróżnić poruszające się prosto plemniki Y od poruszających się w kółeczkach plemników X (i teraz zaczynam się zastanawiać czy jednak ma to jakiś związek z plemnikami klasy A i B), podobno po 12-dniowej abstynencji i łykaniu Licorice Root zupełnie zniknęły w spermie te plemniki, które poruszały się po linii prostej (a podobno właśnie męskie i żeńskie plemniki mają taką samą szybkość i wielkość ale w inny sposób się poruszają - męskie w linii prostej a żeńskie zygzakami a w śluzie "kółeczkami").

I już sama nie wiem czy ma to łykać...

A może mniej, np. 2x dziennie, co myslisz Piranha?
Powiem szczerze, że M uskarżał sie na ból głowy, mówił, że po tym, cholerka wie...

Ostatnia edycja:
Gal, ja bym na Twoim miejscu nie dawała Licorice Root Twojemu M, z tego co pamiętam to on ma strasznie malutką ilość plemników klasy A więc i bez LR jego żołnierzyki mają mniejszą ruchliwość - coś jak u M tej dziewczyny z in-gender po LR, po co dodatkowo zmniejszać płodność i tym samym szanse na ciążę. Unieruchamianie męskich plemników powoduje niskie pH, LR obniża testosteron a to on m.in. jest odpowiedzialny produkcję plemników - obniża zatem męską płodność. Ty stosujesz tyle dziewczynkowych wspomagaczy, że będzie na bank córeczka beż żadnego LR!
t2014.gif
Podobno sama tylko dieta (bogata w Ca i Mg a uboga w K i Na) daje aż 77%-88% skuteczności w zaplanowaniu dziewczynki (prowadzone były badania na ten temat).

Gal ja też się zastanawiam nad LR mój M jest przed 30 więc nie powinien mieć żadnych problemów z żołnierzykami, ale sama nie wiem czy próbować najpierw z LR potem bez nie mam pojęcia...Ja bardzo bym chciała zwiększyć szansę na dziewczynkę tyle ile teraz robię przed 2 ciążą to przy 1 nawet nie myślałam kiedy i jak poprostu a teraz tyle wysiłku, chcialabym spełnić nasze marzenie...

Piranha a może sam acard na początku bym stosowała, on jest na poprawę endo czyli żeby zarodek mógł się ładnie zagnieździć?A jak dłużej staranka będą trwały to wtedy sięgnę po koenzym q10 i inne wspomagacze? Jak myślisz czy ziółka B-complex na razie starczą na prolaktynę? Czy może coś jeszcze sugerujesz?:tak:

Niestety mając wiele zalet ta roślina ce****e się jedną właściwością, która jest bardzo poważnym przeciwskazaniem dla niektórych chorych, a mianowicie powiększa ona ciśnienie tętnicze. Oprócz tego klinicyści powinni pamiętać, że działając jako kortykosteryd usuwa z organizmu potas, więc zażywanie lukrecji można zaczynać dopiero po konsultacji u lekarza, szczególnie dotyczy to ludzi stosujących środki moczopędne. Lukrecja wywiera słaby efekt estrogenopodobny, więc nie jest zalecana dla kobiet w ciąży.

• Ma działanie podobne do działania estrogenu.

Tyle mnie zainteresowało o LR

Piranha- dziękuję za odpowiedź, pewnie masz rację. Powiem mu, żeby nie brał, na pewno się ucieszy:tak:

Ale ja to już szykuję się psychicznie do tego, że nam się już nie uda wogóle zajść w ciąże.
Mam mało czasu, fuksa byśmy musieli mieć, aby teraz się udało, ale widocznie tak miało być.

Ale zmieniąjąc temat- sliczne te ciuszki kupiłaś, kupowałaś już od tego sprzedawcy? ale bedziesz stroić księżniczkę, że ho, ho:-)

reklama
Do góry