reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aneczka ukochaj krasnala małego:))
wierzę Ci ,że masz dzień wypełniony i wierz mi,że żadna z nas nie ma Ci za złe ,że nie odnosisz się do każdej z nas-mnie cieszy ,że znajdujesz dla nas chwilę :))

Ewcik linie zaznaczasz klikając w GRANICA NISKICH TEMPERATUR i samo się zaznaczy...to się robi w OBSERWACJACH jak klikniesz na dany dzień..
no dziwny ten wykres choć widac ,że ostatnie dni progesteron pracuje bo tempka rośnie....więc może niedługo zacznie spadac i @ przyjdzie...

reklama
mama kochana, dzięki
zrobiłam, czy dobrze?
bb.jpg

w jaki sposób mogę określić, czy i kiedy były DNI PŁODNE? bo czasem myślę, że cykle mam bezowulacyjne :(

Ewcik bardzo dobrze zaznaczyłaś :)
co do dni płodnych to przyjmuje się ,że od dnia który zaznaczyłaś 6 dni wcześniej i 3 dni później są dni płodne...
jak notujesz OBSERWACJE na wykresie to tam tez masz określenie dnia
PŁODNY
TRUDNO OKREŚLIĆ
NIEPŁODNY

jak klikniesz na płodny to ten dzień zaznaczy Ci sie na różowo...
poza tym obserwuj śluz to ułatwia rozpoznanie dni płodnych
zaczynają się jak zaczynasz czuć wilgotno...
ginek mi powiedział tak-mokra bielizna= czas płodny..
oprocz tego rób testy owu..

ale jeszcze w tym wszystkim postaraj się wyluzować hahahahaaa

mam brązowe upławy
co się ze mną dzieje nigdy tego nie było.
czy ja już całkiem mam popsutą macice !!!!

;-(((((((((( :-(

Dziewczyny - odnośnie badań genetycznych to miałam te pierwsze już robione na przełomie 12/13 tygodnia, lekarka nie powiedziała mi jakiej płci jest mój maluszek, bo stwierdziła, że nie widzi dokładnie i jest trochę za wcześnie, badanie polega na dokładnym usg, pomiary płodu, przezierność karkowa, kości nosowe, bada jeszcze macicę i potem jest pobierana krew, która jest badana przez genetyka pod kątem ewentualnego zagrożenia. Wizytę u genetyka mam 14 marca, ale na podstawie usg ginka stwierdziła, że wg niej jest wszystko ok.

mam brązowe upławy
co się ze mną dzieje nigdy tego nie było.
czy ja już całkiem mam popsutą macice !!!!

;-(((((((((( :-(

Kinga ja w poprzednim cyklu też, jak nigdy, miałam brązowe upławy, fakt że to były raczej plamienia ale były, test ciążowy wyszedł pozytywny i wiesz jak to się skończyło. Może u Ciebie jest tak samo jak u mnie w zeszłym miesiącu...

Piranho ekspertko nasza poradź mi kiedy mam przytulać się z moim M. Wrzucam fotki dzisiejszego testu owu, na 90% jutro będzie pozytywny. I teraz moje pytanie czy przytulać się już dzisiaj i jutro, zaznaczam że w piątek M będzie w pracy i musiałby przyjechać 20 km tylko na przytulanki i zastanawiam się czy jest sens go ściągać w piątek czy wystarczy dzisiaj i jutro poserduszkować. Czuję po jajnikach, że owu się zbliża. Jak myślisz??

P1040059.jpgP1040060.jpg

Ewcik bardzo dobrze zaznaczyłaś :)
co do dni płodnych to przyjmuje się ,że od dnia który zaznaczyłaś 6 dni wcześniej i 3 dni później są dni płodne...
jak notujesz OBSERWACJE na wykresie to tam tez masz określenie dnia
PŁODNY
TRUDNO OKREŚLIĆ
NIEPŁODNY

jak klikniesz na płodny to ten dzień zaznaczy Ci sie na różowo...
poza tym obserwuj śluz to ułatwia rozpoznanie dni płodnych
zaczynają się jak zaczynasz czuć wilgotno...
ginek mi powiedział tak-mokra bielizna= czas płodny..
oprocz tego rób testy owu..

ale jeszcze w tym wszystkim postaraj się wyluzować hahahahaaa

mama mi jest trudno określić konsystencję śluzu, bo bardzo często mam upławy:zawstydzona/y::-(

kinga nie mam pojęcia, co to może być, może jakaś infekcja?

missbella trzymam kciuki, oby się udało, a przytulańce były owocne:tak:

Miss przytulajcie się w dniu pozytywnego testu i dzień po tak podobno najlepiej. Piranha i mi i Mamie tak radziła w tym cyklu. Owocnych&&&&& pewnie jutro bedzie już pozytywny mysle

jeżeli chodzi o moje upławy ryczę.....
mam dosyć tego....... dawno tak nie płakałam jak dziś!!!!!!!! jestem zła na cały świat.

reklama
Do góry