reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kate a powiedz mi jak dlugo rodzilas z tym znieczuleniem bo jak słyszę ze niektórzy po 12 godzin to sie tego znieczulenia obawiam bo ja urodziłam szybko pierwsze dziecko a mowia ze kolejne z gorki :)

reklama
daria znieczulenie podali mi po 23 ( czekali aż bede mieć rozwarcie na 5 palców) a urodziłam o 1 w nocy , tak że chyba szybko, po tym znieczuleniu mozna chodzic ale ja akurat leżałam bo mi troche ciśnienie spadło Ja jestem bardzo zadowolona ze znieczulenia

daria znieczulenie podali mi po 23 ( czekali aż bede mieć rozwarcie na 5 palców) a urodziłam o 1 w nocy , tak że chyba szybko, po tym znieczuleniu mozna chodzic ale ja akurat leżałam bo mi troche ciśnienie spadło Ja jestem bardzo zadowolona ze znieczulenia

to rzeczywiscie szybko :) ciekawego od czego zalezy ze jedni tak dlugo przy znieczuleniu a inni szybko:)
a jak dalas na imie ?

daria na imie dałam Alan. Jak tylko masz mozliwośc to weź znieczulenie , jest duzo lżej, wcześniejsze 2 porody rodziłam bez znieczulenia to mam porównanie

Ostatnia edycja:
hej kochane:-)

wpadłam tylko na chwilkę, prosto po pracy zobaczyć, jak mamy tempka- brawooooo kochana, trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
:tak:

moja temperatura, 33dc dziś jeszcze wyższa, niż wczoraj, 36,8:no:ja już nie mam pojecia, czy mój organizm szwankuje- ciąża niemożliwa, test owu ujemny- o co kaman???:confused: najgorsze jest to, że nie mam porównania, bo to pierwszy cykl, który obserwuję, więc nie wiem, jak zazwyczaj mój organizm się zachowuje... masakra..

Ostatnia edycja:
pierogatka mnie wogile nie bolało, są takie leciuteńkie skurcze ale minimalne, że czasami jesteś w stanie wyczuc kiedy jest skurcz, ja nogi cały czas czułam.

jak bede rodzic w Niemczech to jest właśnie mozliwosc znieczulenia a jak w pl to było ciężko żeby dostac;/
sliczne imie :-)moja siostra tak do synka zawsze chciała ale juz w rodzinie mamy i musi sobie inne szukac:-)
ostatnio kolezanka rodzila synka i dala na imie Evan tez mi sie podoba takie inne;p

kate super, że rodziłaś na kolanach- odważnie:tak: oby tylko więcej kobiet odważyło się sprzeciwić typowej pozycji do rodzenia na koszt pozycji wertykalnych

dziewczyny, to mój wykre... już mi tabelki nie starczy na kolejne dni, czy to jakoś da się wydłużyć, te okienka na wykres?

b.jpg

reklama
czesc dziewczyny. ale nadrabiania :szok:
Czarodziejko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. oby spelnily sie twoje najskrytrze marzenia :tak:
Pierogako, Monico zycze wam dziewczynki szybkiego i bezbolesnego porodu. juz nie moge sie doczekac kiedy zobaczymy zdjecia tych waszych coreczek :-)
Axarai, witaj kochana. wspolczuje z powodu mdlosci, ale jezeli twoje przeczucia sie sprawdza to chyba warto, co? ;-)
Mama az mi lezka sie w oku zakrecila kiedy zobaczylam twoj wykres. tak mocno trzymam kciuki za ciebie &&&&&&& po tych dwoch latach staran ten cykl musi byc szczesliwy :tak:
malo do was pisze, bo nie bardzo mam co. chyba poczekam z moimi starankami do kwietnia i poobserwuje moje cykle.
a tak wogole pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za owocne staranka &&&&&&&&

Do góry