reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama jestem jestem kochana :-)

Tule Cię mocno, nie wiem co mam napisać, wszystkie babki Cie tu pocieszają, ja wierze, całym sercem wierze że się w końcu uda, zobaczysz. Zasłużyłaś na to jak nikt inny, pamiętaj że jesteśmy z Tobą, nie poddawaj się !! Walczymy dalej, ja, Ty, Kinga, Gal i inne babeczki. W kupie siła, nie możemy się poddać, rozumiesz ?? !!

Kinga
jeśli chodzi o pierwsze objawy ciązy to ja chyba jestem ekspertem bo wyczytałam wszystko co jest w necie na ten temat i powiem Ci, że ból piersi a w szczególności sutków to zdecydowanie objaw ciązy !!! Także kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja od rana dzisiaj sprzatam, mam kota persa także "odkłaczenie" całego domu to nie lada wyzwanie. Teraz usiadłam do Was na chwilę żeby odsapnąć. M w pracy a ja popijam sobie winko i szoruje całą chate.

Trzymajcie się babeczki, zajrzę wieczorem :-)

Ostatnia edycja:
reklama
piranha ja wiem że Ty napawasz nas nadzieją.. kochana jesteś. Ale ja naprawdę jestem przekonana że ten cykl mnie nie zaskoczy na koniec. Ja mam zbyt wielkiego pecha. nie ma mowy.
czekam na marcowe badanka. A jeżeli chodzi o test to nie zrobię go na pewno do puki nie bedzie co najmniej 2dni po terminie @ ale pewnie nie doczekam wiec spokojnie.

A teraz zbieram się bo wychodzimy
Buziaki dla was

Hej kobitki!

Mama05- no szkoda, że tak wyszło, ale znowu zaraz zacznie się nowy cykl i nowe nadzieje. Wygląda na to, ze razem będziemy starać się znowu w następnym cyklu. Trzymam mocno za Ciebie kciuki!:tak:

Kinga85- no bardzo pozytywne są te objawy, wiec nie narzekaj, że są, ale wręcz przeciwnie ciesz się z nich, bo naprawdę może oznaczać to jedno.....:-) Trzymam kciuki, aby chociaż Ty zakończyłaś ten cykl owocnie!

Piranha- wyniki mam mieć po 17 tej, ale jakoś nie wypatruję ich szczególnie, bo wiem , ze raczej dobre nie będą:-(

Agulek- jest też calcium citrate z magnezem firmy solgar (musisz wtedy brać 3x dziennie po 1 tabletce, b tam jest 200mgCa).
WAPŃ i MAGNEZ w postaci cytrynianu - http://www.solgar.pl/

A właśnie Piranha- tam jest magnez w formie cytrynianu, a my bierzemy w formie tlenku, to nie lepszy byłby taki magnez w formie cytrynianu? Miałam Cie o to już dawno zapytać, ale jakoś wylatywało mi to z głowy.

Trzymam kciuki za nasze terminowe dziewczynki- Monico i Pierogatkę&&&&&&&&&&&&&&&&&, abyście w ciagu najbliższych dni sztbko ujrzały swoje królewny:tak:
Monico- tulę mocno odnoście tej Pani, bardzo to przykre czytac, że taki rzeczy się dzieją:-(Wspólczuję i tulę mocno:-(

Gal dzięki... wierzyłam w cud... jednak cuda się nie zdarzają .....

dziewczyny z całego serca trzymam za Was kciuki, zasłużyłyście na te upragnione dzieciątka

monico i ja również tulę mocno, smutne to wiem wiem jak to jest bo moja teściowa w zeszłym roku zmarła na raka
i jak tam monico jak samopoczucie?? może jakieś skurczyki?? bo moje samopoczucie do bani....roznosi mnie po prostu nie wiem co mam począć ze sobą
ja ponownie pod wieczór przesyłam komu potrzeba różowe fluidki:

Gal, kciuki za wyniki! Podobno cytrynian magnezu jest o tyle lepszy, że jest lepiej wykorzystywany przez organizm (podobno w 50% a tlenek magnezu tylko w 4%). W Calcium Citrate magnez występuje i w postaci tlenku i w postaci aspartanianu - ten drugi jest podobno jeszcze lepszy, nie wiadomo jednak ile jest tego tlenku a ile aspartanianu w jednej tabletce. A węglan wapnia wykorzystywany jest w akwarystyce do podnoszenia twardości węglanowej wody a tym samym pH :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynKi:)
Wrocilam...zdechla jestem...Zrobilam familii obiad wstawilam rosół i kawKuje
SpotKalam sie z przyjaciolka rano i poszlysmy na kawke i ploteczKi a potem zakupy...
Pochwale sie Wam ze Kupilam sobie sukienke
S8332.jpg
S9125.jpg

R2794_2.jpg

Bylam tez w H&M ale tam juz obkupilam dzieci:))))) Jak ja uwielbiam zaKupy:)))))

Lorein- No no GratKi kochana ..to faKtycznie podwojne szczescie i radosc:)))))
Mama - jak tam SKarbie u Ciebie?

No no Czarodziejko zaszalałaś :-) Sukienka bombowa, bardzo mi się podoba. Teraz tylko pozostało czekać na ciepłe dni i można takie cacuszko założyć:-D

A jeśli chodzi o H&M to jest to mój ulubiony sklep, mam z niego prawie wszystkie ciuchy i całą bieliznę, łącznie z piżamami. Dla dzieci też są tam cudne ciuszki ale to mnie jeszcze niestety nie dotyczy...

Piranha to jak kupię ten cytrynian z allegro to zwykły magnez z apteki dokupić.? Że też teraz musiał skończyć się ten callcium. Najgorsza ta przerwa w braniu, niech to .....

reklama
Agulek- nie czytasz postów naszych co do Ciebie piszemy!
Poleciłam Ci calcium citrate z magnezen na poprzedniej stronie

Do góry