reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirania AMEN:)
niech sie tem cykl skończy juz ..dzis wieczorem sobie alko wypiję..wczoraj jeszcze sie łudziłam ,że dzisiejsza tempka bedzie ładniejsza,ale skoro spada to niech spada a autko trzeba opić ;)))
tak czy nie ??:))

Kinga -poszedł dołek???????

Gal &&&&&&&&&&&& za wyniki..

Truskafffka,Bella brakuje Was tu dziś -co u Was???????????????

reklama
Mama, jeszcze tak sobie myślę, skoro tempka już leci w dół to pewnie "lada moment" wypadnie @, oznaczać to będzie, że w tym cyklu masz bardzo krótką fazę lutealną (dziś dopiero 9 dpo) a więc szczyt progesteronu wypadł dużo wcześniej (przypada w połowie FL) jak w 7 dpo, pewnie kiedy robiłaś badania to progesteron już leciał ostro w dół. Według mnie w tym cyklu na pewno miałaś owulacje, po prostu ten mniej sprawny jajnik wyprodukował słabej jakości komórkę jajową, z której powstało słabej jakości ciałko żółte produkujące małe ilości progesteronu (ale zapewne w swoim szczycie w połowie FL progesteron przekroczył 3 ng/ml co potwierdza owulację). Twój wykres wygląda owulacyjnie i widać wyraźnie, że coś (czyli ciałko żółte) produkowało progesteron w drugiej fazie cyklu, nie mogło być inaczej. I teraz pomyśl, skoro te wszystkie specyfiki spowodowały owulację z nieczynnego dotąd jajnika to w przyszłym cyklu z lewego jajnika będziesz mieć mega-owulkę i musi się udać!
t2014.gif
A autko jasne, że trzeba opić - bez dwóch zdań!
t0306.gif

Ostatnia edycja:
Pirania jestem Ci mega wdzięczna za zainteresowanie moją osobą :))
za wszystko Ci bardzo dziękuję..

mam nadzieję ,że bedzie jak piszesz z następnym cyklem;)
i tak zrobię ,jak tylko skończy się @ będziemy działać co 3 dni i później w pozytywny test owu i dzień później!..

DUŻA BUŹKA DLA CIEBIE!!
ukochaj Krzysia
pogłaskaj Zuzę vel Kaję :)
nadal &&&&&&&&&&&& za męża pracę i odpowiedz pozytywną za niecałe 2 tygodnie!!

Mama miło że pytasz, u mnie ok. dziś nieco lepiej ale bez szału.
Byłam własnie po Filipka, wrócił z imprezki urodzinowej koleżanki. O 17 wychodzimy na miasto z M, troszke sie odstresować.

Piranha
dołek lżejszy ale jest.

A poza tym irytuje się bo ten cykl jakiś popaprany cały! od owu bolą mnie brodawki a dotknąć ich to grrrr ból niesamowity to samo z piersiami.nawet bym mogła spać w staniku bo jak je puszcze to bolą jak diabli ;/ mam dosyć.
:baffled:

Kinga, a może to właśnie dobry znak, że ten cykl jest inny? Ból który opisujesz wiele dziewczyn określało jako jeden z pierwszych objawów ciąży, ja tam nie mogę się już doczekać czwartku i czekam z samego rana na MEGA wieści!
t2030.gif

Dzięki Pirania za ten cytrynian, pewnie go zamówię ,jak nie ma nic innego . Znalazłam jeszcze takie coś możesz spojrzeć na skład: (oczywiście jak będziesz miała chwilkę wolną)
WMC Wapń Magnez Cynk Aquamin
Skład
aquamin, tlenek magnezu, celuloza mikrokrystaliczna (subst. wypełniająca), coatting: hydroksypropylometyloceluloza, hydroksypropyloceluloza, talk, olej bawełniany, dwutlenek tytanu (barwnik),; cytrynian cynku, kwas stearynowy (nośnik), karboksymetyloceluloza (subst, wypełniająca), stearynian magnezu (subst, przeciwzbrylająca).

1 tabletka zawiera Aquamin 781,3 mg (w tym wapń min. 250 mg), magnez 100 mg, cynk 7,5 mg.

Działanie

WMC Wapń - Magnez - Cynk AQUAMIN to multimineralny kompleks pozyskiwany z roślin morskich żyjących w ekologicznie czystych obszarach Oceanu Atlantyckiego. Kompleks bogaty w wapń i magnez stanowi unikalne źródło składników mineralnych naturalnego pochodzenia, istotnych dla ludzkiego organizmu.

Ostatnia edycja:
Kinga, a może to właśnie dobry znak, że ten cykl jest inny? Ból który opisujesz wiele dziewczyn określało jako jeden z pierwszych objawów ciąży, ja tam nie mogę się już doczekać czwartku i czekam z samego rana na MEGA wieści!
t2030.gif
nie wiem nie wydaje mi się aby to coś oznaczało. nawet chyba się w testy nie bede bawiła.

Kinga i u ciebie zły nastrój, to do ciebie nie podobne.Zawsze miałaś tyle nadziei. Kochana głowa do góry , my kobitki jesteśmy silne i się nie poddajemy......................razem można więcej. Może akurat jak na nic nie liczysz moooocno się zdziwisz. Kciukaski trzymam.

Agulek cześc babeczko:)))

Kinga &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!

Pirania a powiedz mi ,to ,że na wykresie mam skok to nie "wina" tego ziół i kremu??może to ten "sztuczny" wprowadzony do organizmu pokazał wykres...
choć wiem,że np dupek nie jest wykrywany w badaniach laboratoryjnych...

dzieci u góry..my z mężem obejrzeliśmy szkołę przetrwania na discovery i wciąż wypatruję brata :))

Truskafffka???????????????????
Gal?????????????????????
Bella????????????????????

reklama
agulek, nie brałabym tego gdyż nie zaznaczyli w jakim związku występuje wapń a należy unikać węglanu.

Kinga, ból piersi to jeden z najczęstszych pierwszych objawów ciąży ...no i każda odmienność w porównaniu do poprzednich cykli powinna napawać optymizmem :-) ...a to że się nie nastawiasz na 2 krechy - właśnie w takich cyklach najczęściej sie udaje! Więc proszę mi się tu nie wykręcać z czwartkowego testowania ;-), ja z samego rana czekam na wieści
t2014.gif
A teraz taka ciekawostka: progesteron, co potwierdzili naukowcy, ma właściwości blokujące przepływ krwi w mózgu. Wpływa on również na mniejsze zużycie tlenu i glukozy, czyli reasumując mózg nie jest odpowiednio „odżywiony” (stąd być może to rozkojarzenie które opisywałaś
t2031.gif
). W ten sposób progesteron wywołuje uczucie wyciszenia, spokoju, smutku, w późniejszym etapie rozdrażnienia, które często idzie w parze ze zmęczeniem.

Mama
, nie wydaje mi się by te ziółka i krem wpływały znacząco na tempkę, pamiętam, że w cyklach w których stosowałam te specyfiki potrafiłam mieć bardzo brzydkie, niskoprogesteronowe wykresy, dopiero witamina B6 wyraźnie jej poprawiła.

Ostatnia edycja:
Do góry