reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysia* słonko wiem,że nie chciałaś źle...wiem,ale ja własnie to słyszę z każdej strony...
wczoraj właśnie jak byłyśmy z moimi babeczki z dziećmi w tym centrum zabaw i jedna była z 7 m-czną Marysią i rozmawiałyśmy na temat mojej ewentualnej ciąży to laseczki próbowały mnie pocieszyc i mówiły:
zobacz..dzieci są już duże ,same się bawią ,Ty siedzisz i pijesz kawę ..
zobacz juz możecie w góry jechać ..
zobacz...nie chorują Ci a małę dziecko to znowu choroby ,szczepienia ,mało życia towarzyskiego....

no każda pociesza mnie jak może....

także Patrysia* wiem ,że chciałaś dobrze:****

Pirania tak,zgadza się z pęcherzykami..moje pękały nawet przy 26mm ,ale to dlatego ,że po Clo rosną większe poprostu.
jak raz miałam cykl bez Clo to pęchol pękł przy 21mm
poza tym jak pęchole pękają i nie robią się torbiele to ginek nie da pregnylu bo nie ma podstaw...
i koło się zamyka...
teraz pójdę do ginki w środę na rozmowę jak się uda zapisać a potem pójdę w 13,14 d.c. juz po owu....

reklama
MAMA nic nie jest przesądzone ja wiem ze będziesz tulić jeszcze maleństwo zobaczysz!!ja trzymam kciuki cały czas czy tu jestem czy nie to i tak jestem &&& :*

Za każdą trzymam kciuki&&& i za starające i zaciążone ;))

Mama, po prostu natrafiłam na informację, że pęknięty przerośnięty pęcherzyk uwalnia niezdolną już do zapłodnienia komórkę jajową i najlepiej gdy pęcherzyki pękają przy wielkości 20-22 mm. U Ciebie w 10 dc pęcherzyk miał 20 mm, owulka była dopiero w 12 dc, jeśli zatem przyrastał 2 mm na dobę to w momencie pęknięcia miał 24 mm (tak samo było w poprzednim cyklu, licząc 2 mm/dobę wychodziło 24 mm w dniu owulki) ...no chyba, że przyrastał wolniej (a przyrasta 1-3 mm na dobę, najczęściej są to 2 mm). Ważne, że w kolejnym cyklu owulka będzie już z lewego jajnika
t2007.gif

Patrysia -Ollena nie chce znać płci do porodu:))

Piraia wiem kochana,ginek też mi tak tłumaczył,pociesza mnie własnie to ,że teraz owulka powinna być z lewego:)
ciasteczka pewnie jeszcze nie doszły co??:))

u nas masakrycznie wieje...

Mama, tak czytam na anglojęzycznych stronach i tam zazwyczaj podawana jest norma 20-24 mm. A ciasteczka jeszcze nie dotarły ale pewnie niebawem u mnie zawitają
t4405.gif
...chyba też Ci coś wyślę w przyszłym tygodniu :tak: U nas też wichurzysko straszne!

Pirania no tak...przecież ja wysyłałam Ci w czwartek :) pomyliły mi się dni ;))
bo w czwartek to już przeważnie przesyłki dostawałaś ..

to w takim razie już z góry dziękuję :)

zupka ogórkowa wyszła smaczna..brat własnie z Pomorza wyjechał więc za 2,5 h będą u nas.
pytał o sernik i mega sie ucieszył jak powiedział Tom ,że cała blacha czeka na Niego:))

Pirania-cóż mam zrobić ..muszę wytrzeć gile i czekac do kolejnego cyklu prawda??

wiesz co mi ta babka z labo zaproponowała??
żebym pogadała z ginką o tej tabletce na obciązenie prl i powiedziała,że skoro teraz zrobiłam prl spoczynkową to nie ma sensu powtarzać jej drugi raz skoro jest oki ,żebym wykupiła tą tabletkę ,połknęła i po godzinie przyjechała na badanie krwi ...
powiedziała ,że gdyby mogła to te kardiolipidowe zrobiłaby mi za frii,żeby tylko sie wyjaśniło czemu nie mogę zajść tyle czasu..
kochana babka...a na koniec podała mi rękę i powiedziała DAMY RADĘ ,ZASKOCZY PANI!:)

reklama
Mama, faktycznie niesamowita babka! Widzisz, tyle osób w Ciebie wierzy, że na pewno się szybko uda i nie możesz się poddać! Jesteś coraz bliżej celu (edno ładne, witamina B6 na pewno robi swoje) a w kolejnym cyklu do owulki dojdzie ze sprawnego jajnika - MUSI się udać! Postarajcie się by przytulanki były zaraz po @ co 3-4 dni, by nie osłabiać chłopaków długą wstrzemięźliwością przed finalnymi starankami. Z tą tabletka niby dobry pomysł ale ja bym jednak zrobiła to badania porządnie - czyli w fazie lutealnej (kiedy to PRL jest wyższa), ze sprawdzeniem zarówno prolaktyny spoczynkowej jak i po godzinie od połknięcia MTC, bez tego nie wyliczy się dokładnie jak mocno PRL rośnie po obciążeniu. No ale już niebawem widok nowego autka poprawi na pewno humorek! :-) ...a że tempka już leci w dół to bardzo dobrze, szybciej skończy się ten nieudany "prawojajnikowy" cykl i szybciej będzie można zacząć starania w pełnym nadziei nowym cyklu!
t2014.gif

Gal, jak tam, kiedy masz wyniki?

Do góry